Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:16 21.10.25 
Българи извън България
   >> Българи в Европа
*Кратък преглед

Тема Петиция в подкрепа децата от Могилино  
Автор lavender (старо куче)
Публикувано27.09.07 13:08

моля ви от името на стотици българи да подкрепите тази петиция.

Прилагам и филма,който разтърси много хора.
Да не гледат бременни,моля.

http://arenabg.com/details.php?id=b60d5becca4765e1c99715cf76c8c9d712113610

http://www.bgpetition.com/izostaveni_deca/index.html

Тема Re: Петиция в подкрепа децата от Могилинонови [re: lavender]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано27.09.07 13:37

Нямам нищо проти подобни петиции, но за мен това са актове периодични и безсмислени, които козметично и за кратък период от време разгласяват болни социални истини.

Направете така, че да няма подобни домове, това ще е по-добро, отколкото просенетео на пари и разни глупави петиции. Вместо депутатите да си гласуват по-високи заплати на всеки 3 месеца, да вземат да се поинтересуват от социалната действителност в страната. Ама не им изнася, и не им изнася обратен контрол върху действията им. Щерев скоро се изцепи, че никой в тая страна няма власт и сила да отзове вече избран депутат. Парламентарен монополизъм се нарича това. Правят си каквото искат, а децата на България измират или растат в престъпления и глад, и мизерия.

Бих обесила саморъчно всеки един депутат, без капка жал. От години бойкотирам изборите в България. За мен това е свръхцинична наглост, властите в България да имат грижа само и единствено за собствените си гъзове, но не и за децата на България, спестявам списъка от какво още не се интересуват

И аз не се интересувам вече от тях, и не искам да имам нищо общо с подобна политическа система и хора.

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Тема Re: Петиция в подкрепа децата от Могилинонови [re: Roxana]  
Автор дмa (член)
Публикувано27.09.07 13:44

Фондацията прави много повече от теб или мен, така че точно тяхната петиция е добре да се подпише. Доказвали са много пъти колко са ефективни и загрижени и че не оставят нещата така.

А колкото до бойкота ти, позволи ми да изразя само едно лично мнение- това е най-глупавото нещо което човек може да направи. Така отговорните си веят байряка още по-необезпокоявани.

Тема Re: Петиция в подкрепа децата от Могилинонови [re: дмa]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано27.09.07 14:25

Дма, радвам се да те видя

и да си говорим

Чувствам се много уморена от простотиите в България. Може да е преходно, може и така да си остана, но не изпитвам капчица желание да поправям каквото и да било. Искам само, и мисля, че имам право на това, в момента да се занимавам със себе си и своите нужди. Не мога да съм полезна на никого, ако не съм пълноценна и не съм се погрижила най-напред за себе си.

Критикувай ме, но ти отлично знаеш какво ми е, и защо се чувствам така. Прекарах по-голямата част от съзнателния си живот в опити да съм идеалистка и да защитавам активно убежденията си. Това нема резултат, и по-скоро бях обявена за луда и неадекватна. Може и да са ме пречупили....усещам се цинична и обезверена.

Не съм свръхчовек, нито имам безкрайни ресурси. Мисля сега да се позанимая със себе си. Няма нищо лошо в това, убедена съм

Тема Re: Петиция в подкрепа децата от Могилинонови [re: Roxana]  
Автор дмa (член)
Публикувано27.09.07 16:15

Рокси, и на мен ми е приятно. Всъщност приятно ми е да видя всички.

Аз не те съдя, просто говорим. Това са неща, които не трябва да се толерират НИКЪДЕ. Затова не трябва да се дава мира на политиците ни и за секунда. Аз се бях заела с друга задача няколко месеца и видях как като упорстваш години и години, навсякъде се променят нещата.

Разбира се че трябва човек да се заема със себе си, за да е ефективен. Просто може да подпише петицията и поне морално да подкрепи борещите се като лавендер.

Разпространи я където можеш, както се казва: "Капка по капка- вир". Едно е да занесат две листчета подписи в някое министерство, друго е да занесат един кашон подписи. Нали?

Тема Re: Петиция в подкрепа децата от Могилинонови [re: дмa]  
Автор Roxana (Ivory)
Публикувано27.09.07 17:14

Това е глас в пустиня, и мисля, че си загубих вярата.

Изтощих си мисловния капацитет да вярвам, без да виждам реални ползи. Не е точно да го назова загуба на вяра. Още имам вяра, но нямам сили в момента да я защитавам и прогласявам.

Тази статия и това изказване на Щерев ме побърка от яд и погнуса. В това виждам източника на всички български политически проблеми, в липсата на обратен контрол от избирателите върху българските политици.

Поредната петиция, поредното народно възмущение ще потъне в блатото на политическата безотговорност. Какъв е смисъла? Не смятам да подавам ръка на хора, които ще ми окачат морални тежести и ще ме убеждават, че е мой персонален дълг да спасявам нацията, а те ще се разхождат по яхти и скъпи хотели с манекенки и ще харчат парите на народа, включително и моите.

Не желая да бъда лъгана повече. Някой зад подписката хихика в момента и ще вземе подписите и ще почне да печели политически дивиденти, някой ще използва подобна кауза, и ще получи депутаттско място, още някой ще се нахрани като вампир с нашето овчедушие и сляпа благотворителност.

Нищо друго няма да помогне, освен да ги свалим всичките, да се смени политическото устройство на държавата и да се вкара в действие закон за обратен контрол на обществените фигури от страна на избирателите им.

На практика описвам революция, и понеже не вярвам, че в страната има сила да направи революция, то и затова не смятам да се хабя за подобни каузи, когато знам ,че за пореден път ще ме използват, и то по възможно най-циничния начин.

Редактирано от Roxana на 27.09.07 17:16.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.