|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Докога ще пращат идиоти за посланици?
|
|
Автор | l (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.06 03:51 |
|
Ето едно интервю на българския посланик във Великобритания:
Идиота твърди, че Джон Атанасов бил българин. Върхът обаче е изказването, че здравеопазването в България било по-добро от това във Великобритания.
Bulgarians don't put the United Kingdom as one of their favourite destinations. Why do people think that we are created to rush to the UK? We don't like the climate, it's very expensive and our medical services are better."
He then claimed: "We do have criminality, but we have much less criminality than in this country – 7.2 per cent of the population of this country is directly subject of criminal actions, while in Bulgaria it's 1.5 per cent. Cars are more than four times more likely to be stolen or broken into in Britain than they are in Bulgaria. As far as crime is concerned, we are in a much better position than most countries, including Britain."
| |
Тема
|
Re: Докога ще пращат идиоти за посланици?
[re: l]
|
|
Автор |
errata (Berserk) |
Публикувано | 25.09.06 04:18 |
|
Първата част от изказването е аболютна простотия (особено тази за здравеопаването). Не че са цъфнали и вързали във Великобритания, но българското здрaвеопазване е наистина без аналог.
За втората част, обаче нищо чудно и да е прав (базирано на не толкова отдавнашните ми спомени от Брюксел, където обикновенната престъпност беше наистина несравнимо по-висока от тази в София (става въпрос за последните 5-6 години, разбира се)).
Причината е изключително елемнтарна - твърде много маймуни се изсипаха там от цял свят (включително и източна европа).
"In umbra, igitur, pugnabimus"
| |
Тема
|
[re: errata]
|
|
Автор |
NikiFin (videnie) |
Публикувано | 25.09.06 10:06 |
|
Всъщност точно за здравеопазнаето съм склонна да се съглася. Познавам български емигранти в Англия и си идват в БГ да си лекуват сериозните болести, защото в Англия е много проточена процедурата, много се чака, пък и нищо съществено не се прави.
А за маймуните съм съгласна - и според мен това е причината за високата престъпност особено по европеиските столици
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Shokou_io_kurayami (НейноВисочество) |
Публикувано | 25.09.06 13:34 |
|
те ако не са идиоти щяха ли да бъдат посланници ама сега партийната линия е да убедим всички как всъщност никой не иска да се изнася от БГ защото другаде е много гадно всъщност
за скъпо ... скъпо е тук
за здравеопазването което наистина е безплатно ... и дъжавните болници са им като 5 звезден хотел в сравнение с нашите /да не влизам в подробности/ който не иска да чака си взима здравна застраховка от 10 лири на месец и ако се стигне до операция /не живото спасяваща/ вместо да чака месец два влиза веднага
за престъпността ..... тука хората нямат високи довари, решетки по прозорците и вратите дори и в кофтито квартали, колите нямат аларми /и ако някой ги краде то това са тинейджъри решили да се повозят или да направят някой обир на бензиностанция/
По хубавите квартали няма маймуни и си оставяш колата с касетофона отключена, къщата отключета и тн. никой не ги пипа
DON’T GET ANGRY ... GET EVEN
| |
|
Странно. Обикновено репортажите по BBC са доста критични за здравната им система (най-вече лошото отношение спрямо възрастни пациенти и като цяло недобрите условия), но предполагам това е така, защото никога не са виждали българска система на здравеопазване в действие.
ПС. Знам за случай (една много добра приятелка на съпругата ми), която трябваше да чака няколко месеца за среща със специалист ендокринолог. Не мисля, че допълнителна застраховка от 10 лири би бил какъвто и да е проблем за нея (може пък и да не е знаела за тази застраховка, но това също е странно)).
| |
Тема
|
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
errata (Berserk) |
Публикувано | 25.09.06 15:30 |
|
Абе има нещо гнило в Англия
| |
Тема
|
[re: errata]
|
|
Автор | l (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.06 16:12 |
|
От много хора съм чувал, че след реформата здравеопазването в Англия се е влошило. Но да го сравняват с това в България е просто смешно -- там просто няма здравеопазване. Всеки се спасява с врачки, билки и други такива примитивни средства.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
errata (Berserk) |
Публикувано | 25.09.06 16:34 |
|
Напълно съгласен. Като си мисля за българското здравеопазване, ми идват в главата следните две английски думички - total disarray.
| |
|
ами при толкова пристигащи законно и незаконно на острова стандарта им е слязъл от това което е бил преди за това така горко плачат
но болниците си зависят и от квартала ... в някои от тях никои не иска да ходи и да работи ......
Твоята позната не е знаела и второ даже и да нямаш застраховка ако не искаш да чакаш казваш на ДжиПито, че искаш да отидеш на преглед частно и той/тя ти дава направление отиваш веднага и си плащаш за прегледа
DON’T GET ANGRY ... GET EVEN
| |
|
Искаш да кажеш че UK е страна със западащ стандарт?!? Ти някога виждала ли си си GP-то лично? Имаш ли някаква приблизителна представа за плащането при частния преглед? Само ориентировъчно?
това, което е било вече няма да го бъде
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|