Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:01 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Европа
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема за сигурността в Холандия...нови  
Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано26.08.06 15:13

Чувствате ли се сигурни тук? Не знам, какво става, ама започва да ми прилича на " тъмните години" в БГ

за сега не коментирам, защото не знам...

За последния месец в нашата тиха и уж контролирана улица: обраха 3 къщи през нощта (от 4ри "таргета") докато хората си спяха,, нападнаха близък приятел с цел обир на супер осветено и горе-долу натоварено място... (слава богу почти никакви щети). Също обраха други приятели пак през нощта, докато си спяха, като дори ги бяха заключили отвън! За капак на една позната и дръпнаха лаптопа от скутера (намери се де...)

Накъде върви живота тук, почвам да се притеснявам да се прибирам сама по тъмно, да оставям детето само вкъщи, да ида на ваканция, абе въобще не се чувствам никак сигурна

Май ще почна да се разхождам пак с лютивите спрейове и джобните ножчета като в БГ

Тема Re: за сигурността в Холандия...нови [re: flicka_an]  
Автор errata (Berserk)
Публикувано26.08.06 18:05

Che nie zashto ot Bruksel, kato huknahme, chak v Iaponia se spriahme. Vse edno cheta posmekchena svodka ot Brukselskoto mi zhitie (hem zhiveehme v t.nar. flamish ring t.e. pochti na selo).
Aide da ne zapochvam otnovo da gi izbroiavam subitiata. Dano i pri vas ne zaprilicha kakto pri nas (Bruksel - Kraainem).

PovErvai mi i po zle mozhe da e.

"In umbra, igitur, pugnabimus"

Тема Re: за сигурността в Холандия...нови [re: errata]  
АвторFlicka (Нерегистриран)
Публикувано26.08.06 20:49

Ми аз вчера си упражнявах китайския, да взема да хукна към Китай/ Тайван

Ама наистина ми стана гадно, от 3г карах по алеята дето обраха приятеля, денем/нощем... т.н. Вече не знам, как ще минавам оттам Да не говорим, че на другия ден, карах към работа и в един момент, при малък подлез, попаднах с колелото м/у 2 чернокожи младежа, които просто си вървяха...Няма да ти казвам, как се " набрах" на седалката си...

Дано да не става по-зле...Аларми из цялата къща, прибиране по светло, детето под контрол...не е живот!

Тема Re: за сигурността в Холандия...нови [re: Flicka]  
Автор errata (Berserk)
Публикувано27.08.06 05:26

Не че искам да те дразня, но да ти кажа как е в Япония.

Колата с включен двигател (заради климатика) и с ключовете, собственикът в shopping malla.
Колелото го зарязвам, където ми е удобно, ако се сетя да го заключа, сетя се (верига не използвам). В дискотеката раницата ми е захвърлена в произволно кюше и не се сещам за нея, докато не стане време за тръгване. В работата също документи, лаптопове и личен багаж се въргалят навсякъде (в Белгия компютрите бяха заключени с вериги към парното).

Въобще наи-страшното, което може да срешнещ нощем разхождайки се из града, съм аз и приятелите ми.

АвторFlicka (Нерегистриран)
Публикувано28.08.06 10:40

ами само мога да кажа "респект!" на японците

Тема Re: за сигурността в Холандия...нови [re: flicka_an]  
Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано28.08.06 18:31

Сори, не искам да наливам масло в огъня, но това звучи доста кофти. Аз до такава степен съм свалила гарда, че като си отида в България се налага приятелките ми да ми напомнят да си стискам дамската чанта. За заключването на къщата и колата да не говорим....

=========
I Didn't Climb to the Top of the Food Chain to Be a Vegetarian!

АвторБpюkceл (Нерегистриран)
Публикувано29.08.06 13:50

За Брюксел нещо си се объркал. Това е "столицата" на Европа - европейския парламент е в Брюксел ако не знаеш. Няма как да не е безопасно. Най-страшното чудовише в Брюксел е семеен чичка качил се на ксара или берлинго или както там им се казват смешните коли на белгийците. Наистина опасен и безмилостен звяр, с когото трябва много да се внимава. Но като се изключи това, Брюксел е сравнително безопасен град. Освен ако човек не си го търси сам с ароганто поведение (но така е навсякъде) - тогава може да го ебат мароканците или негрите, които ги има много, и но иначе не са проблем що се отнася до безпасността, а ако става дума за нощен живот - техните квартали са най-екзотични и има доста интересни местенца.

И това което пишеш за Япония е съмнително - забранено е да оставяш двигатела да работи и да напускаш "мепесето" било заради климатика или заради леда по по стъклата. От съображения за сигурност и заради околната среда. Малко вероятно е япония да е изключение от това правило.

Тема Re: за сигурността в Холандия...нови [re: Бpюkceл]  
Автор errata (Berserk)
Публикувано29.08.06 14:59

... И това което пишеш за Япония е съмнително - забранено е да оставяш двигатела да работи и да напускаш "мепесето" било заради климатика или заради леда по по стъклата. От съображения за сигурност и заради околната среда. Малко вероятно е япония да е изключение от това правило.

Mnogo malko veroiatno e da si zhivial za po-dulgo vreme kakto v Iaponia taka i v Bruksel.
Ili ako si zhivial (zhiveesh) nai-veroiatno spadash kum niakoia ot nomenklaturnite institucii (EU ili posolstvo) => predstavite ti sa "leko" nestandartni. Losho niama vse pak.

PS. Tia i edna francuzoika ot grucki proishod mi kaza predi niakolko dni, che bilo neshto nai-normalno horata da paliat koli vuv Francia i Gurcia (i v Bulgaria nai-veroiatno), ta az i s neia ne sporih mnogo, ta ne mi se surdi, ako ne ti otgovariam ot tuk natatuk. Mi da, kato se zamislia sega, v Bruksel e naistina mnogo chisto, podredeno i bezopasno. Istinsko raisko kutche.

Автор Amilia (Ik heb liefde)
Публикувано29.08.06 15:06

мдааааааа
от Брюкселско по убаво немааааааааа

и еррата
да ти светнем едно зелено човече
у центъръ на Европата е най убаво, чисто и спокойно
затва има и некои други проблеми кат пребито момчета заради МП3 плеъра....малко побой по гарите
ама да не си помислиш
това е защото некои нехранимайковци проявяват арогантност

и честно...в Антверп е много по-красиво...и по-спокойно и чисто
ако сравняваме Антверп с Брюксел де...
иначе за Амстердам.....както един приятел казва...Амстердам е клоаката на Европа...
еди ги разбирай тез нехранимайковци така да говорят я за Брюксел я за Амстердам

Ik heb liefde bedacht

Тема Re: за сигурността в Холандия...нови [re: Amilia]  
Автор errata (Berserk)
Публикувано29.08.06 15:14

Razbira se, che si e chista proba arogantnost. S MP3 player na centralnata gara. Ama ha ...

A i v Anverpen razvinleliat se Neo. Mi toi prosto e "prochistval" naoklo ot kopia na agent Smith (arogantni takiva pri tova).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.