Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:29 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Гоблени
*Кратък преглед

Тема да питам....нови  
Автор green_crocodile ()
Публикувано22.04.09 16:00

....като шия тъмни цветове, ми се получава така, че отдолу ми прозира малко от панамата. Не знам как точно да го обясня - бодчетата не са ми едно до друго, а остава някак си малко разстояние между тях. При вас така ли е или аз правя някаква грешка при шиенето. 4-3 гоблена имам и при всички е така

Тема Re: да питам....нови [re: green_crocodile]  
Автор astra76 ()
Публикувано22.04.09 19:04

Пробвай да шиеш малко по-хлабаво, по принцип тъмните цветове не покриват така както светлите, след изпиране и изглаждане би трябвало да изчезне прозирането!

Тема Re: да питам.... [re: astra76]  
Автор katia34 ()
Публикувано22.04.09 21:31

и при мен е така,споко!

http://emilharizanov.hit.bg/emo.swf

http://dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=84&start=0

Редактирано от katia34 на 22.04.09 21:33.

Тема Re: да питам....нови [re: astra76]  
Автор green_crocodile ()
Публикувано23.04.09 09:53

ами аз не шия много стегнато. Не е хлабаво, но не е и стегнато. Притеснява ме това, че като гледам готови гоблени на други ми се виждат страхотни и без да прозира панамата.... А при мен дори и след изпиране прозира

Автор pepi_r78 ()
Публикувано28.04.09 09:29

На мен гоблените ми не прозират, но пък и начина ми е на шиене е различен от стандартния. Когато се учех да шия почнах както трябва /с наклон на дясно/, но като обърнах да видя как става гърба, ми хареса повече ушитото - беше по-плътно и не ми прозираше. Разучих как ще стане бода и го приложих за лицева страна - наклон ляво и през дупка. Ето как изглежда:

Виждам каквото ми изнася

Тема Re: да питам....нови [re: pepi_r78]  
Автор green_crocodile ()
Публикувано28.04.09 15:23

знам го този начин на шиене (така уших апликация на каренце), но за цял гоблен не ми се струва удачно да го ползвам. Много по трудно се смятат бодовете и картината се прелива....

Автор pepi_r78 ()
Публикувано28.04.09 15:48

Не мисля, че по-трудно се смятат бодовете

, въпрос на навик е.

Виждам каквото ми изнася

Автор astra76 ()
Публикувано28.04.09 19:26

За по-малките моделчета става, но както виждаш схемите са правени за бод с десен наклон (класическия), затова и листата ти са така назъбени по края, иначе щяха да станат плавни извивките им! А и това моделче по-скоро ми прилича за подходящо за кръстат бод!
В крайна сметка всеки е свободен да шие както си поиска, важно е удовлетворението от хобито!

Тема Re: да питам....нови [re: astra76]  
Автор pepi_r78 ()
Публикувано29.04.09 08:34

В крайна сметка всеки е свободен да шие както си поиска, важно е удовлетворението от хобито! Абсолютно - това е най-важното

И все пак, личното ми мнение е /все пак съм пристрастна /, че и с по-полегат бод и големите гоблени стават хубави. Само като пример - ушила съм Конете на водопой /и други де/, с този бод. Мои приятелки - включително и гобленарки им харесва как става ушитото - няма прозиране, гоблена е по-плътен.
Снимка на такъв гоблен няма как да покажа, тъй като го нямам снимам отблизо /снимките, които имам са като в мъгла /.
Това всичкото го написах, защото въпроса беше как да се шие без да прозира - аз съм описала моя си начин .

Виждам каквото ми изнася

Автор green_crocodile ()
Публикувано29.04.09 10:27

мерси за съвета, наистина става по плътен този шев, но на мен ми е доста по-труден и за изчисление, и за изпълнение.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.