Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:40 05.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Гоблени
*Кратък преглед

Тема Микранови  
Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано09.03.08 13:23

Здравейте!
Покрай гледането на двете деца започнах да се поизнервям и поръчах на мъжа ми да ми купи гоблен за 8-март, че като шия се успокоявам. Той, естествено, ме прати да си избера, защото не разбирал. Не бях купувала гоблени 5-6 год и се изненадах от новите фирми, които комплектоват и от цените. Бях решила да си купя нещо малко, лесно и евтино. Предложиха ми да разгледам каталози и се спрях на Омагьосания замък. Имаха го комплектован от някаква фирма "Митра", казанлъшка била. Варианти за конците - с български и с унгарски /но ми казаха, че всъщност били смесени/. Реших с български конци,1:4, цена 17 лв.
Започнах го.
Голямо разочарование - конците са някакви парчета, дори да е 1 метър даден цвят са сложени две парчета по 50 см. По етикетчетата на чиленцата виждам, че са български, но са различни. Всички цветове са много тънки и като че ли не добре пресукани, защото се развличат. Освен това на пръв поглед ми се виждат недостатъчни като общо количество за да се избродира целия гоблен /не съм 100% сигурна да си призная/
Към панамата, схемата и означенията нямам забележки.
Ушила съм десетина гоблена до сега, на различни фирми, с различни конци, но на толкова нискокачествен не съм попадала.

Оплаках се.
Кажете, някой от Вас шил ли е нещо от тази фирма и какво ви е мнението?
Не искам да правя антиреклама. Регистриран потребител съм от години и се надявам, че няма да го приемете по този начин, но ако мод-а прецени - да трие.

Тема Re: Микранови [re: coccinella]  
Автор katia34 ()
Публикувано09.03.08 16:25

няма от какво да се притесняваш,за това ,че изказваш недоволство,за мен това е само от полза ,мисля и за другите ще е така,тази фирма не познавам ,но вече ще имам едно на ум,аз така не съм доволна от милена стил,всеки има право на мнение,хич да не ти пука

Тема Re: Микранови [re: coccinella]  
Автор Beнaбили (5-18)
Публикувано11.03.08 13:11

Това с парчетата си е нормален номер на всички фирми... за съжаление.
Ако конците се развличат още отсега....

за този ли става дума?

Аз съм го шила, но с ДМЦ и си стоеше много добре... А за българските конци - никой не може да ме убеди, че има смисъл да се шие с тях. Не съм някой фанатик на ДМЦ - шия и с Anchor и с Ариадна чат пат... че и с разни непознати неща като си взема готова комплектовка от Щатите. Но не съм попадала на един гоблен с нашите конци в последните няколко години, в който да не се налага да подменям конци... Надявам се някой да ме обори..... но поне засега просто спрях да купувам такива гоблени.

А иначе - Микра имаха (поне преди 2 години) няколко собствени разработки, но работеха и с нашите и с ДМЦ и съм го вземала с ДМЦ...

Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме...

Тема Re: Микра [re: Beнaбили]  
Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано11.03.08 14:28

Точно същия гоблен ших преди поне 15 години, с български конци. Забелязвам, че разлика между твоя и моя няма. Явно едно време контролът е бил по-висок.

Борис - 03.06.2004

Тема Re: Микранови [re: Beнaбили]  
Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано11.03.08 16:52

Да, точно този е. Конците от червената гама са много малко...

Тема Re: Микранови [re: tani4ka]  
Автор Beнaбили (5-18)
Публикувано12.03.08 15:07

Този не е моя - на моя нямам снимки

Просто намерих картинка в интернет

Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.