|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Моля помогнете ми...
|
|
| Автор |
michellle (непознат
) |
| Публикувано | 16.07.07 01:45 |
|
|
Здравейте,
Моля да ми помогнете да се науча да бродирам гоблени... Купих си комплект, помолих да ми предложат за начинаещи, но не мога да разбера някои неща...
Бихте ли ми обяснили, как точно се бродира 1:4? Сигурно за напреднали като вас е глупав въпрос, но ...Бих искала да се науча. Помогнете ми, ако обичате.
| |
|
|
|
Бродиране 1:4 означава, че на един знак от схемата отговарят четири бода в гоблена, като тези четири бода са разположени като квадратче /на два реда по два/. Най-добре е някой да ти покаже, защото има доста въпроси, които изникват при начинаещите. Моята сестра, например, беше почнала "Есенното езеро" с бод с наклон на ляво /така и било по-удобно/ и четири бода в една линия /защото така разбрала 1:4/. После падна голямо разщиване.
| |
|
|
|
За съжаление няма кой да ми покаже към този момент.
Благодаря за отговора.
| |
|
|
|
Защо не помолиш в магазина, където си го купила, да ти покажат. 1:4 на мен ми е по-лесно, отколкото 1:1. Аз започвам отдолу нагоре и отляво надясно, защото някои започват отгоре, което е странно. Разгледай схемата, колко квадрати имаш, след това можеш да си отбележиш на панамата, откъде ще почнеш. Конецът да ти е на два ката, това, предполагам, знаеш, да не е много дълъг, за да не ти се оплита. На всеки знак от схемата отговаря определен цвят. За самия начин на шиене - ами трябва да се види, така не знам как да ти обясня.
| |
|
|
|
Бродирането на гоблени е много просто нещо, но първият урок не е за дистанционно обучение. Една моя позната започна първия си гоблен след инструкция по телефона и се наложи да разпаря доста. В един момент осъзнаваш, че това е много труд и не бива да го пилееш с шия-разшивам. Винаги ще се намери някой да ти покаже, само имай търпение.
| |
|
|
|
в много сайтове за гоблени е показано
например тук:
отиди вляво на "за бродирането"
| |
|
Тема
|
Re: Моля помогнете ми...
[re: michellle]
|
|
| Автор |
kiko64 (мазен кръчмар) |
| Публикувано | 16.07.07 13:42 |
|
|
От къде си!?
Моят домашен арест -
| |
|
|
|
http://gobcon.hit.bg/-от ляво в раздела:не знам как - е описано всичко подробно.Важното е наклона да е от ляво на дясно и първият ред от четирите бода да се боде от долу на горе,а вторият от горе на долу,за да се получава едно и също от двете страни на гоблена.
| |
|
|
|
виж на
доста добре е обяснено
Шиенето на гоблени е страхотен кеф, но и страшна зарибявка. Имай предвид, че ще зарибиш много! Пожелавам ти успех и приятни мигове с боцкането!
| |
|
|
|
аз пък наопаки:
предпочитам 1:1, защото гоблените направени на 1:1 изглеждат като нарисувани с тънка четчица;
винаги започвам от горния десен ъгъл - нямам обяснение защо, просто така;
шия с конец на три ката - както е показано на вътрешната корица от каталога на Вилер
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|