Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:40 03.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Гоблени
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля помогнете ми...нови  
Автор michellle (непознат )
Публикувано16.07.07 01:45

Здравейте,

Моля да ми помогнете да се науча да бродирам гоблени... Купих си комплект, помолих да ми предложат за начинаещи, но не мога да разбера някои неща...
Бихте ли ми обяснили, как точно се бродира 1:4? Сигурно за напреднали като вас е глупав въпрос, но ...Бих искала да се науча. Помогнете ми, ако обичате.

Тема Re: Моля помогнете ми...нови [re: michellle]  
Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано16.07.07 08:26

Бродиране 1:4 означава, че на един знак от схемата отговарят четири бода в гоблена, като тези четири бода са разположени като квадратче /на два реда по два/. Най-добре е някой да ти покаже, защото има доста въпроси, които изникват при начинаещите. Моята сестра, например, беше почнала "Есенното езеро" с бод с наклон на ляво /така и било по-удобно/ и четири бода в една линия /защото така разбрала 1:4/. После падна голямо разщиване.

Тема Re: Моля помогнете ми...нови [re: coccinella]  
Автор michellle (непознат )
Публикувано16.07.07 08:43

За съжаление няма кой да ми покаже към този момент.
Благодаря за отговора.

Автор milka73 (минаващ)
Публикувано16.07.07 08:58

Защо не помолиш в магазина, където си го купила, да ти покажат. 1:4 на мен ми е по-лесно, отколкото 1:1. Аз започвам отдолу нагоре и отляво надясно, защото някои започват отгоре, което е странно. Разгледай схемата, колко квадрати имаш, след това можеш да си отбележиш на панамата, откъде ще почнеш. Конецът да ти е на два ката, това, предполагам, знаеш, да не е много дълъг, за да не ти се оплита. На всеки знак от схемата отговаря определен цвят. За самия начин на шиене - ами трябва да се види, така не знам как да ти обясня.

Автор armeria (непознат )
Публикувано16.07.07 09:21

Бродирането на гоблени е много просто нещо, но първият урок не е за дистанционно обучение. Една моя позната започна първия си гоблен след инструкция по телефона и се наложи да разпаря доста. В един момент осъзнаваш, че това е много труд и не бива да го пилееш с шия-разшивам. Винаги ще се намери някой да ти покаже, само имай търпение.

Автор equinox (новак)
Публикувано16.07.07 12:54

в много сайтове за гоблени е показано
например тук:

отиди вляво на "за бродирането"

Автор kiko64 (мазен кръчмар)
Публикувано16.07.07 13:42

От къде си!?

Моят домашен арест -

Автор katia34 (любопитна)
Публикувано16.07.07 16:51

http://gobcon.hit.bg/-от ляво в раздела:не знам как - е описано всичко подробно.Важното е наклона да е от ляво на дясно и първият ред от четирите бода да се боде от долу на горе,а вторият от горе на долу,за да се получава едно и също от двете страни на гоблена.

Автор vtrendy ()
Публикувано20.07.07 09:52

виж на

доста добре е обяснено

Шиенето на гоблени е страхотен кеф, но и страшна зарибявка. Имай предвид, че ще зарибиш много! Пожелавам ти успех и приятни мигове с боцкането!

Тема Re: Моля помогнете ми...нови [re: milka73]  
Автор vtrendy ()
Публикувано20.07.07 09:54

аз пък наопаки:
предпочитам 1:1, защото гоблените направени на 1:1 изглеждат като нарисувани с тънка четчица;
винаги започвам от горния десен ъгъл - нямам обяснение защо, просто така;
шия с конец на три ката - както е показано на вътрешната корица от каталога на Вилер

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.