|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
две въпросчета
|
|
| Автор |
coccinella (майка юнашка) |
| Публикувано | 24.06.07 19:17 |
|
|
Здравейте!
Ето и въпросчетата:
1. как шиете гоблени върху панама, която не е разграфена фабрично или модела изисква да не е разграфена?
2. как ства прехода от една марка конци в друга, при положение, че някои от номерата ги няма в таблицата за преходите?
Благодаря Ви предварително за вниманието.
Лек ден!
| |
|
|
|
за панамата - почваш от един от ъглите и си броиш; аз веднъж си разграфих с молив панамата, обаче прозираше на светлите цветове
за преходите не мога да дам съвет - аз шия само с DMC
| |
|
|
|
ожеш да тропосаш панамата много рехаво, очертавайки квадрати, и накрая, или когато ушиеш няколко квадрата да махнеш тропоските от тях. Може и да не разграфяваш цялата панама, а само долните няколко реда, / ако започваш отдолу- нагоре/ , постепенно да тропосваш нагоре, когато му дойде времето. Когато шиеш гоблена ще внимаваш да не цепиш нишката на тропоската, за да можеш после лесно да я махнеш.Ако се окаже, че тропоската ти наистина е "доста рехава" може на място да я подсилиш с молив. Когато започнеш , ще видиш че схемата сама ще те води. Важното е да не шиеш на разграфена панама, ако моделът изисква другата.
За преходите- търси сходен цвят , няма значение от коя фирма е.
| |
|
|
|
аз пък не мога да свикна да ползвам разграфената панама .... водя си се по бодчетата.
| |
|
|
|
Аз правя така:с химикал си поставям точици през 10 или 20 бодчета,зависи от мащаба, и подхващам да шия или от долен десен ъгъл ,или долу в средата,пак зависи от картинката,след това се водя по ушитите бодчета.Ако питаш заради замъка ,според мен почни от долу в средата.Гледам ,че в оригинал е на кръстчета ,но мисля ,че 1:4 ще стане същия формат и ще е много ефектно.За конците в какви таблици гледаш ,аз до сега не съм срещала конец който да няма съответстващ.
| |
|
|
|
Гледах номерата в таблиците за преход в закованата тема. В нашия магазин имат Puppets и мисля да го шия с тях, защото DMC ми идват скъпички. Но в таблиците за прехода ги няма всички номера.
| |
|
|
|
Не, че ти се бъркам, но, ако си решила да правиш нещо наистина стойностно, те съветвам да използваш DMC. Все пак, това е нещо, което ще остане дълго време, дори след тебе.
Можеш ли да си представиш, примерно, че Ван Гог беше казал навремето: я да си купя аз едни по-евтинки бои! Тези ми идват малко скъпички.
Гледай на гоблена като на произведение на изкуството, каквото той всъщност е.
Дори не е необходимо да си купуваш всички цветове наведнъж.
Разбира се, твоя си работа, но, според мен, ако ще шиеш с некачествени конци, по-добре въобще не си губи времето. Все пак, то е най-скъпо на света.
| |
|
Тема
|
Re: две въпросчета
[re: coccinella]
|
|
| Автор |
Lali (пристрастен) |
| Публикувано | 10.07.07 10:06 |
|
|
И аз бих казалада си купуваш качествени конци. Купувай по малко, постепенно.
Все пак толкова труд влагаш.
Редактирано от Lali на 10.07.07 10:55.
| |
|
|
|
Petkana и Lali са прави ,аз шия едва 3 и 4 гоблен ,но го правя само с ДМС ,зощото се убедих че не си заслужава иначе,и също ги купувам на етапи ,за да не ми тежи.
| |
|
|
|
В магазинът би трябвало да има сравнителни таблици, ако още си на мнение да шие с др.Ако нямат таблици, има и други магазини.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|