|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
замъка Нойшванщайн
|
|
| Автор |
coccinella (майка юнашка) |
| Публикувано | 05.06.07 19:38 |
|
|
Здравейте!
Поглеждам в този клуб, но сега пиша за пръв път. С две малки деца ми е доста натоварено, но все пак успявам да пошивам малко, отвреме-навреме.
Ушила съм десетина гоблена, няколко от тях съм подарила. В момента дошивам "Горски кът" на Милена - стил, пак за подарък.
Обачееее, днес в едно списание за гоблени на корицата видях гоблен на замъка Нойшванщайн и понеже съм влюбена в замъците направо изтрещях.
Някой виждал ли го е ушит? Наистина ли изглежда така добре, както на снимката?
Този със сигурност ще е следващия, който ще захвана.
| |
|
|
|
Като дошиваш Горски кът ,замъка Мерсбург шила ли си?
| |
|
|
|
Да. Дори той е единственият ми с ДМС конци.
| |
|
|
|
Добре ,но в кое списание си го видяла и въобще на коя фирма е този гоблен,аз го чувам за първи път и ми стана интересно
,защото и майка ми си пада по замъци.
| |
|
|
|
сп. Гоблени, специално издание на сп. Къщовница. На корицата е дадена снимка и пише, че на едикои си страници са дадени схемите. Предполагам и конците с номерата са там.
Аз ходих до най-големия магазин за гоблени в града, за да питам дали някоя фирма не го предлага комплектован. Няма го дори в каталозите.
| |
|
|
|
Намери ли нещо,аз не мога да открия никъде замък под такова име.Имам обаче няколко други и ако искаш мога да ти пратя.Другият начин е да пишеш до списанието и да питаш можеш ли да се сдобиеш с този брой, но трябва да знаеш от кога е и мисля че някои издания имат точно такава практика за минали броеве.
| |
|
|
|
След малко лутане в крайна сметка разбрах за какъв замък става въпрос.Незнам дали ти е известно ,но той се намира в Алпите близо до Мюнхен и е запазена марка на Дисни.Има много интересни статии за историята му.Потърси го в Гугъл и ще ги видиш.За съжаление обаче такъв гоблен не съм виждала никъде в интернет,но ще продължа да опитвам.Наистина е страхотен.
| |
|
|
|
През цялото време съм го имала ,но е по цветен и за това не се усетих, а няма име и не съм предполагала,чак сега видях приликата и се усетих.И така-на адрес-http://katia34.mylivepage.com-замък9 е твоят ,а във файлов архив ще намериш схемата под същото име-zamuk9.По- надолу при картинки ще видиш 4 различни оригинални снимки на замъка от различно положение.Е дано скоро посетиш форума за да те зарадвам, дано ти харесат и др замъци .Успех!
| |
|
|
|
Благодаря за инфото.
Знам цялата история около замъка, купих си и списанието със схемата и номерата на конците. Сега на дневен ред имам една жилетка да плета, но на есен го подхващам.
| |
|
|
|
Забравих да кажа, че замъкът Нойшванщайн беше селектиран сред последните 21 обекта, от които се направи окончателния избор на Новите 7 чудеса на света. Аз, естествено, гласувах за него, но явно баварците не са, защото не успяхме
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|