|
|
|
Тема
|
Хора, помогнете! (оффтопик)
|
|
| Автор |
Mesmerisa (deep & dark) |
| Публикувано | 01.05.07 21:49 |
|
|
Казусът е следният: мои приятели участваха в едно радиопредаване и аз го записах на касета. Та питането ми е - има ли начин записът от касетата да се прехвърли на компютъра ми във вид на мр3-ка примерно? Като имате предвид, че уредбата ми е свързана с компютъра с кабел. Има ли някаква програма, която го прави? И мислите ли, че ми е по силите да го направя сама или трябва да потърся професионалист?
Реших вас да питам, защото тук знам за поне 2-3 души, които разбират от звукозаписни работи.
| |
|
Тема
|
Re: Хора, помогнете! (оффтопик)
[re: Mesmerisa]
|
|
| Автор |
tuzemec (островен) |
| Публикувано | 02.05.07 10:49 |
|
|
Да. Не би трябвало да е трудно :-)
Единственото условие е уредбата ти да има изход, от който с помоща на кабел да вкараш сигнала в звуковата си карта на ПЦ-то (aux in входа)
Обикновено изходите на уредбите са с "камбанки", а входа на звуковата карта е с малък стерео жак. Мисля, че се продават такива кабели в повечето специализирани магазини. Ако не можеш да намериш - мисля, че имам един излишен някъде (само трябва да се поровя из кашоните).
Веднъж като докараш сигнала до пц-то, там вече е лесно. Същото е като да записваш от микрофон. Всяка аудио програма би могла да ти свърши работа.
Ако имаш въпроси - стреляй
| |
|
|
|
|