Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:54 13.07.25 
Мобилни оператори
   >> Глобул
*Кратък преглед

Тема Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоронови  
Автор onnellinen (котка)
Публикувано19.10.10 17:45

Онзи ден с майка ходихме да подадем молба за спиране на 2 от 3 карти, които са на нейно име. Договорът изтича около 10. декември. Казаха ни да отидем 5 дена преди изтичането. Аз лично знам, че трябва да се отиде не по-късно от месец преди това, за да не трябва да се плаща такса за първия месец от евентуален нов период. Как да е, тръгнахме си с идеята да се върнем когато ни казаха, но аз все пак да питам - при това положение да очаквам ли да ми сложат такса за следващ месец?

пол - ж

Молим те,престани, да слагаш, запетая, на всяка, дума.

Тема Re: Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоронови [re: onnellinen]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано19.10.10 19:03

А бе най-добре - спретре ги безусловно сега, и платете там 1 - 2 месеца наказателни такси за да ви е мирна главата.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоронови [re: bira_more]  
Автор onnellinen (котка)
Публикувано19.10.10 21:14

Виж сега, ти ми кажи или някой друг да каже. Не ми пречи да си спра моята карта, тя е моя от 5 години, ама другата не е.

пол - ж

Тема Re: Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоро [re: onnellinen]  
Автор Apaлaмби ()
Публикувано20.10.10 07:04

Спокойно, бре! Иди там към края на договора, ако щеш иди и на датата. И декларираш, че няма да ползваш повече този номер. Както са ти казали - ела 5 дни по-рано- ще ти начислят една сума, един вид неустойка пропорционална на оставащото време - тя се приспада от следващата фактура. Т. е. не си набутан, защото си си платил авансово таксата. Към момента на спиране, взимат всичко което се дължи към момента като сметка на абонатния ти номер. Когато дойде момента да ти продиктува някой кода за отказ, бъди готов да се наслушаш на големи майтапи. 3 месеца без такса, 6 на половин , и др. подобни. Това е момента да си искаш. Може да си направиш този номер примерно предплатен, и на това са склонни.

Автор Бpъм-Бpъм (новак)
Публикувано20.10.10 09:20

Незнам да не са променили нещо, ама миналата година като спирах една карта и на мен така ми казаха, но аз поисках да пуснат и писмено предизвестие. Зор голям ама пуснаха. (бях отишъл около 1,5 месеца преди последната дата) После 3 дена преди датата отидох, продиктуваха ми кода за отказ, казаха ми че дължа някакви стотинки, а пък те после по банкова сметка ще ми възстановят 2-3- лева и това е.

Тема Re: Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоронови [re: Бpъм-Бpъм]  
Автор onnellinen (котка)
Публикувано20.10.10 12:01

Точно за тази форма "писмено предизвестие" ми е думата. Трябва ли да пускам такова сега или да чакам датата, която са ми казали?

пол - ж

Автор Бpъм-Бpъм (новак)
Публикувано20.10.10 12:23

Как да ти кажа като не знам. Аз лично пуснах и си исках копие. Друго си е да имаш нещо писмено със спазена дата (едномесечното предизвестие по договор визирам). На такива устни обещания на консултанти отдавна не вярвам - я не знаят за к'во иде реч, я после се отмятат от думите си!

Тема Re: Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоронови [re: Бpъм-Бpъм]  
Автор fen ® (майстора)
Публикувано20.10.10 12:36

и после иди доказвай,че си направил "устно" предизвестие...
затова-черно на бяло

Тема Re: Спиране на 2 от 3 карти 1,5 месец по-скоронови [re: fen ®]  
Автор nqkojN (новак)
Публикувано26.10.10 16:46

Трябва да подадеш ПИСМЕНО предизвестие, в което точно да опишеш в голямото поле, какво искаш и за КОИ НОМЕРА го искаш!
След това трябва да подадеш др. хартийка за отказване от услуги или нещо подобно - пише го в малкия текст на предизвестието!

Горното - в срок, не по-малък от месец преди изтичането на договора!
Ако ли не, следва автоматично преподписване за нов период ...
Действай неотказно и твърдо!

Задължително ИЗИСКВАЙ да ти дадат екземпляр от предизвестието и всяка др. хартийка, която подписваш, подписани и подпечатани от магазина!

Всичко друго са само празни приказки!

Редактирано от nqkojN на 26.10.10 16:49.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.