|
Тема
|
Що пък точно кредит?
|
|
Автор |
onnellinen (котка) |
Публикувано | 01.09.10 10:02 |
|
Защо на наличните в предплатената карта суми се вика кредит? Това си е чист дебит, защото вече е вкарано в картата и го потребяваш, а абонаментът всъщност ти се явява кредит, защото потребяваш, преди да си платил.
Та защо според вас е това? (Освен да внуши , че абонамент е по-изгодно от предплатена...)
пол - ж
| |
|
Ти да не си счетоводителка?
Кредит се нарича определена сума, която е предвидена за точно определена цел. Т.е. като си заредиш картата с ваучер от 5 лева, означава, че ти си отделила 5 лева конкретно за телефонни разговори. Едно време кредити беше и мерна единица за брой заплатени игри на онези детските игрални автомати, а също и на покер машинки, ротативки, и други подобни. Чиповете за залагане в казина също би могло да се нарекат кредит, тъй като и те са предназначени за точно определена цел.
| |
|
Да, счети съм. В случая гледам произхода на сумата, а не предназначението й. Не знам за едно време, но кредит днес се свързва предимно със заем или изразходване на нещо, преди то да е платено. И "мерна единица за нещо си" не значи "сума пари".
Не че се заяждам, просто е странно - на мен ми звучи точно все едно ми внушават, че говоря назаем, та да взема да си платя за абонамент.
пол - ж
| |
|
Казах "едно време", защото вече почти не се срещат игрални автомати с кредити, иначе значението на думата не се е изменило. А заемът се нарича кредит доста отдавна. Просто думата кредит има повече от едно значение - това е.
А иначе извън темата, няма да мина на абонамент, докато цените на разговори от предплатената карта са по-евтини, пък нека да се опитват да ми внушат обратното, колкото си искат.
| |
Тема
|
Re: Що пък точно кредит?
[re: onnellinen]
|
|
Автор |
O!Sag (гуулем гъзар) |
Публикувано | 05.09.10 15:52 |
|
Дала си пари назаем на оператора, и го дебитираш с потреблението си...
Сега ще спиш ли спокойно?
--
::
| |
|
Че аз проблеми със съня нямам
пол - ж
| |
|
|
|
|