|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Германос "Само попитай"...хаха
|
|
| Автор |
Boждa (на племе телета) |
| Публикувано | 27.11.09 10:58 |
|
|
За последните 5 години, за пръв път ми се наложи да отида до център за услуги и ми ебаха майката.
-Добър ден!
-Добър ден! Вие за какво сте?-девойче номер 1.
-Имам два въпроса. Единият е какви точно са сумите, които фигурират в сметката ми, защото никоя не съвпада с абонаментния ми план, а вторият е как да си настроя i-pfone, така че да мога да получавам ммс и да ползвам уап.
-Aaa. Ама Вие не сте за сметка???? Изчакайте малко.-отива на друга каса и почва да обслужва някаква вуйна, която явно е свещена, защото е дошла да си плати сметката.
Седя си аз...магазинът се изпразни.Останахме 3-ма човека и трима продавачи.
Девойче номер две:
-Вие???
-Ми аз....тъй и тъй..сметка суми таковата...не ме разбирайте погрешно не мрънкам че са ми много парите. Само да разбера за какво са.Ето тук имам даже отстъпка от 4.32лв. която не знам за какво е?
-Ами аз не знам. Трябва да попитаме Управителя?
-Добре. Докато чакам....да ми помогнете да си настроя айфона?
-Ами аз незнам как. Ще трябва при Управителя да отидем!
-Добре.
Отива девойчето и говори.
-Добър ден Управителю!
-Добър ден!
-Имам тук един въпрос относно сметката ми...и за айфона да питам....
-Изчакайте малко....
Чаках 10 минути и си тръгнах...питах...питах...но явно въпросите, на които отговарят "глобулци" са само два:
Кой телефон да си купя от вас?
и Как да ви платя, така че да ви създам най-малко главоболия?
| |
|
Тема
|
Re: Германос "Само попитай"...хаха
[re: Boждa]
|
|
| Автор |
checho () |
| Публикувано | 27.11.09 11:22 |
|
|
И какво правиш в Германос да разпитваш за сметки, за тебе my.globul.bg няма ли? Отваряш си фактурата и гледаш.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
himhim (непознат
) |
| Публикувано | 27.11.09 11:49 |
|
|
да. не е по- различно и в самия глобул. а подхвърлената идея за my.globul.bg не осветява въпроса!!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mad_beast (няма титла) |
| Публикувано | 27.11.09 12:04 |
|
|
За сметката- не си бил в правилния офис явно, но и за my globul ти казаха. Няма да ги защитавам специално за това, защото на такива въпроси и аз се дразня като не ми отговарят, но решението си е наистина- my globul-> гледам си фактурите-> ако нещо не ме кефи си пускам жалба на мейла от контактите и ми отговарят...
За настройките обаче не си прав, защото просто си решил да се заяждаш:
- Ако си с 2.2.1- явно се правиш на интересен и ги изпитваш(демек чакаш да ти кажат да си качиш новия софт, че този не подържа ММС-и).
- Ако си с 3.0/3.0.1/3.1/3.1.2- то пак се правиш на интересен и чакаш да направят настройки в скритото(когато е с глобулска карта) поле за такива, а още повече, че в тези FW-ри настройките на този оператор са предефинирани(ако ти е джейлнато телефончето има начин да ги намериш и видиш). И как точно очакваше да го направят настройването и какво по-точно да настроят?
И ако може да ми кажеш как точно се настройва туй- да ми отваря WAP-а?
Не си мисли, че се заяждам, но съм бил от тази страна на барикадата и такива клиенти са ми били любимите...
| |
|
Тема
|
естествено, че...
[re: checho]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 27.11.09 12:31 |
|
|
го гледам. Моля, не ме мислете за глупак или мрънкалник.
И в my.globul, и във фактурата ми пише едно и също нещо:
Периодични и еднократни такси(месечни абонаменти, пакети минути, лизингови вноски и др.)...и срещу това седи една сума.Аз просто искам да знам какво се включва в тази сума, защото като направя проста сметка на ръка резултатът не ми се връзва...понякога е повече, понякога по-малко.
Също има и графа "Други отстъпки"...които също имам желание да разбера защо ми се правят.
Въпросът е приципен, "за какво си давам парите", а не "скъпо ми е" и прочее.
А случката е показателна за униженията но които ни подлагат в т.нар. сектор "услуги" и е насочена към хората, не към оператора.
| |
|
Тема
|
[re: mad_beast]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 27.11.09 12:37 |
|
|
нямам никаква идея как се правят настройки на този телефон...аз проектирам къщи...още по-малко имам идея да се заяждам с хората. Разказвам случката, както се е случила, защото се чувствам леко унижен и така нататък. Сигурен съм, че накрая ще попадна на хора, които ще ми помогнат.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mad_beast (няма титла) |
| Публикувано | 27.11.09 13:50 |
|
|
Щом е така, то аз ще се опитам да ти разясня колкото мога.
Работил съм в дистрибутурската им мрежа и се надявам да помогна с това, което си спомням.
За фактурата:
1 вариант- споменаваш iphone, лизинг във фактура, отстъпка и програма с включени пакети и на акъла ми идва, че е по програма заедно(тази за преподписването на договорите и т.н.):
Преподписал си на някоя от т.нар. iтарифи, заедно с вземането на телефон на лизинг.
Фактурата съдържа:
-Задължения по стара фактура(ако има, но ако няма е =0, а ако си предплатил е с минус, за да се приспадне)
-Такса за абонамента за съответната тарифа- можеш да видиш съответните такси ето
-Лизингови вноски
-Тарифирани услуги над потреблението включено в пакета или не включени в него
-Услуги с добавена стойност
-Отстъпки- тук са отстъпките за клиенти над 1 година(мисля, че бяха 5%), както и такива за ползването на дадени услуги(ОББ карти например)
-ДДС-то
-Крайна сума.
-Следват няколко страници с разбивки(например за пакетите с минути/gprs/SMS, колко са използвани и т.н.) и разпечатки за това на кого си звънял, кога си звънял, пратени съобщения, трафик и т.н.
Имай предвид, че този телефон прави трафик и без да отваряш интернет- за ъпдейти на качени приложения, поща и т.н.
2 вариант- преподписал си на някоя от "нормалните" тарифи и изплащаш друг телефон.
Фактурата съдържа същото като вариант 1, но тарифите можеш да видиш
Настройките в новия софтуер(от 3.0 и нагоре) както споменах са предефинирани за глобул- т.е. вече въведени.
Ако нещо не работи, то значи не е активирано. Най лесно е да звъннеш на 123, за да го активират, макар че вече е платен разговора, но не мисля, че 2 стотинки са ти проблем.
WAP активиране няма. Браузъра го поддържа като протокол и ще отвори WAP страница(само през мобилната мрежа) без проблем, ако имаш активиран GPRS. Същото е и за нормални интернет страници(но там и през WIFI ще ти ги отвори).
Един съвет ако не си с план по iтарифа или с включен GPRS трафик- добави си такъв пакет, защото ще се озъбиш на сметката за GPRS. Просто телефонът като отваря страница не компресира инфото и трафикът е голям.
Дано да съм бил по-полезен от германосци
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
| Публикувано | 27.11.09 16:29 |
|
|
Благодаря много. Беше ми наистина много по-полезен.
Ще послушам съвета ти за план с включен GPRS трафик,защото не съм на такъв.Благодаря
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
DTMF (стар клубар) |
| Публикувано | 27.11.09 23:11 |
|
|
Мога да ти кажа за отстъпките, те са символични колкото да си помислят някои абонати че са на голяма далавера след като са "многогодишни абонати"
Също като отстъпката на Мтел с картите Мтел клуб "сребърна" и златна" с намаления от 2 до 5%
Редактирано от DTMF на 27.11.09 23:11.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
checho () |
| Публикувано | 28.11.09 13:03 |
|
|
Стана ми интересно това за компресията дето го разправяш, и в частност как от телефона ще зависи дали данните идват до тебе "компресирани" или не. Данните като идват от сървъра на даден www.сайт.com идват като обем съгласно това, което ти праща сървъра на тоя сайт - каквото админа му качи, това идва. Как сървъра ще разбира дали да прати данните "компресирани" или не (каквото и да значи това)? Ако изтегля една MP3-ка с wget от телефона през 3G, пак ли ще я "компресирам" за да падне от 5 мегабайта на 1 ? Според мене те е обучавал някой некомпетентен по въпроса. Нямам идея какъв е тоя сървър дето само от единия HTTP GET ще взема решение дали да прати данните "компресирани". bzip2 или rar ли пуска апачето?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|