|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
GLOBUL-nagli moshenici
|
|
Автор | Kiril (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.08 16:48 |
|
Predi okolo nqkolko meseca sklu4ih dogovor na Globul Smart Group s 15 leva taksa,kato izri4no popitah dali moga da premina na drug abonament,ako precenq 4e tozi ne mi varshi rabota.Beshe mi kazano ot mom4eto,4e moga da premina na koqto iskam tarifa bez nikakvi problemi,ako prepodpisha dogovora.Udovletvori me tova i ostanah dovolna.
Ustanovih,4e ne moga da izpolzvam minutite ot plana,tyi kato imam i vivatelska karta,i reshih da mina Globul Smart.
Ostanah kato shokiran kogato razbrah,4e taksata za men shte bade 10,80 lv,a ne 5 lv kakto e za vsi4ki ostanali klienti!!!
Pri vaprosa mi zashto e taka mi beshe kazano,4e tarifata 5 lv se vodi promocionalna i e samo za novi abonati!!!
E,kak taka edni mogat da sklu4at dogovor na 5 lv taksa,a az koito vednaj sam s eprekaral da sklu4a dogvoror s tqh trqbva da plashtam dvoino?
Eto kakvo pishe na saita im:
"Ако прецените, че избраната абонаментна програма вече не отговаря на потребностите ви, можете безплатно да преминете към друга по всяко време, веднъж месечно. Новата програма влиза в сила до 7 календарни дни, считано от датата на подаване на Заявление за смяна на програма. С преминаването към друга програма срокът на текущия договор се подновява за нов едногодишен период, считано от датата на подаване на Заявление."
Kakva e taq promociq mi e 4udno kato taksata e 5 lv ve4e nad godina?
Mai po skoro tova e tanak na4in da prekarat klientite si,koito sa sklu4ili dogovor da im plashtat visoka taksa dokrai.
I tova li e evropeisko otnposhenie kym klientite si?
Za men tova e podlo,naglo,arogantno povedenie!
da ne govorim,4e spored zakona za zashtita na potrebitelite edna stoka i usluga nqma pravo da se vodi kato promocionalno pri namalenie za srok po golqm ot 6 meseca,a tuk govorim ve4e za po4ti godina i 2 meseca.
Nqma da ostavq neshtata taka,pusnal sam jalba do KZP i Do federaciqta na potrebitelite i 4akam otgovor,no moq savet e :
Ne sklu4vaite dogovor s Globul pri kakvito i da e bilo obstoqtelstva,ina4e shte sreshnete mnogo podvodni kamani i shte si biete glavata kato men
da ne govorim kolko pyti nekorektno ot4itat izrahodvanite mi minuti.
Loshoto e 4e mi ostava oshte dosta vreme do kraq na dogovora i ne znam dali da plashtam,ako nqma reakciq ot KZP.
| |
|
"Udovletvori me tova i ostanah dovolna."
"Ostanah kato shokiran kogato..."
Последно Кире ти момче ли си, момиче ли си или момче мислещо се за момиче?
Тази тема дискутирана хиляди пъти...
накратко:
стандартната такса на програмата Глобул Смарт - 10.80лв
промоционална такса на същата програма - 5лв
можеш да преминаваш от една програма на друга, неможеш да преминеш от една програма на промоционална програма(освен в случаите в които ти изтича договора и си класиран в програмата "заедно")
| |
Тема
|
Re: GLOBUL-nagli moshenici
[re: Kiril]
|
|
Автор | rapan (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.08 17:08 |
|
нещо ги бъркаш нещата смарт груп си е 15 лв така или иначе да не би да говориш за смарт защото там точно така седят нещата
| |
|
уфф той пола си е объркал та кво остава за програмите...
| |
|
Нема да се плашиш,копеле...най-доброто предстои
А Кирето май ще се окаже прав и Глобул ще го отнесе.Вижте какво пише в ЗЗП:
Чл. 65. (1) Всяко съобщение за намаление на цените трябва да съдържа старата цена, която търговецът е прилагал през определен период преди датата, от която влиза в сила намалението на цената.
(2) Стара цена е цената, която търговецът е прилагал през период, не по-кратък от един месец преди датата на намалението на цените.
(3) Алинея 2 не се прилага за храни и други бързо развалящи се стоки.
Чл. 66. (1) Съобщението за намаление на цените не може да бъде прилагано за период, по-дълъг от един месец и по-кратък от един работен ден.
(2) Съобщението за намаление на цените може да обхваща и период, по-дълъг от един месец, но не повече от 6 месеца, в следните случаи:
1. пълна или частична разпродажба на стоковите наличности при продажба на търговския обект;
2. пълна или частична разпродажба на стоковите наличности в търговския обект при частично преустановяване на търговската дейност на търговеца, при условие че това основание не е било използвано през последните три години;
3. извършване на преустройство и строителни работи в търговския обект със срок над 30 работни дни;
4. прехвърляне на предприятието или ликвидация.
Яяя,а какво пише на сайта на Глобул:
ПРОМОЦИЯ!
Всички нови абонати, които сключат едногодишен договор в периода от 13/11/2006 до 31/01/2008 ще ползват месечна такса от 5 лева за целия период на договора!
Всъщност колко пъти бе удължавана тая промоция? 1...5...10 пъти?
Защо ли я удължават постоянно и не е ли това начин да пре.бат старите си клиенти?
Ето това е типичен пример за некоректно поведение от страна на оператора-хем можеш да смениш програмата,хем не става при нормалната тарифа(каквато очевидно е 5 лв в случая,иначе не би трябвало да се води промоционална при тоя дълъг срок на валидност).
В последно време Глобул са станали по некоректни и от Мтел и не се учудвам скоро,ако последват челния опит на австрийците и въведат автоматично преподписване на договора...
| |
|
неможах много да разбера идеята на този закон който ни показваш но друго ми е чудно на мен...как реши че промоцията на смарт е в ущърб на старите клиенти?
то по тази логика всички нови промоции на предплатени карти са в ущърб на старите клиенти! Смарт за 5лева изобщо не засяга старите клиенти (освен тези на които им изтича договора и искат да си запазят номера на по-ниска такса а това ще рече клиент от година и повече) ти на 3-4-7 месеца не си стар клиент, на теб още не ти е минал срока на 1вия договор...
това си е промоция за нови абонати, навсякъде има такива промоции, просто ти си мислиш че си се минал като си избрал 15лв такса и 500 минути, ми като няма с кой да ги говориш да беше подписал на 5лв и 100 минути(то се започва с малкото и ако ти хареса си взимаш голямото)
дразнещото е че постоянно я удължават тази промоция но изглежда на много хора им се струва изгодно и си държи пазар, според мен скоро ще бъде заместена от новата боза(TimeStop ще стане с такса от 5-6 лв)
| |
Тема
|
Re: GLOBUL-nagli moshenici
[re: Kurti_vleze]
|
|
Автор |
iya2 (наблюдаваща) |
Публикувано | 04.01.08 18:14 |
|
Аз съм на 5 лв. към Глобул вече втора година. Първата като нов клиент, а втората - защото преподписах договор за още една година, иначе ако останех на тоя план, но без договор, щях да плащам 10.80 лв. Сега обаче не ползвам отстъпката им за лоялни клиенти, защото съм била на промоционален план Другите ни две сим карти са на по 15лв. и ползват всеки месец отстъпка от сметката, но аз не.
| |
|
"неможах много да разбера идеята на този закон който ни показваш"
Кое точно не разбра от това изречение:
Чл. 66. (1) Съобщението за намаление на цените не може да бъде прилагано за период, по-дълъг от един месец и по-кратък от един работен ден.
И не го ли свързваш с това:
ПРОМОЦИЯ!
Всички нови абонати, които сключат едногодишен договор в периода от 13/11/2006 до 31/01/2008 ще ползват месечна такса от 5 лева за целия период на договора!
Да не говорим,че и това е съмнително,но честно казано не съм сигурен(поне за него):
Стара цена е цената, която търговецът е прилагал през период, не по-кратък от един месец преди датата на намалението на цените.
| |
|
Така е само при кожодерите "Ментел" и "Гробул" - прИмоции само за новите балъци, за старите клиенти (особено тези на договор) - комбинация от три пръсти с преобладавщ среден
| |
|
това с отстъпката е тъпо, също така ако направиш разделяне на фактури пак губиш отстъпката...
иначе за стари абонати има добри промоции раздават се и безплатни телефони при преподписване...
ето iya2 е преподписала пак на 5лв такса
аз немога да разбера какво само ревете за тези 5лв такса
ако си стар клиент можеш да преподпишеш на нея
ако си нов можеш да си я избереш като стартова
незнам кво толкова ревете
тоест сещам се
ревящите са предимно "абонати"(или собственици на по 10 предплатени карти) на вивател и понеже няма с кой да си говорите минутите се опитвате да си привлечете дружки...успех...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|