Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:11 12.11.25 
Мобилни оператори
   >> Глобул
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ако си в чужбина? Сметки?нови  
Авторdunpiel (Нерегистриран)
Публикувано06.06.06 10:25

Ако семейството е в чужбина (в един и същ град) и двамата са абонати на Глобул - единия основна програма, а другия b-connect и се наложи да разговарят помежду си как става изчисляването на цената на разговора? И на двамата като за роуминг или се ползват тарифите на съответната страна? Имам и второ питане: Дали на някой се е случвала подобна аномалия - през b-connect се свързвам с член от групата ми за приятели.. говорим 0,19 мин. - от сметката ми се взимат 67 ст.

Каква е тая тарифа... знам, че говориш, не говориш - все ти отчита най-малко минута, но това не е за първи път и се принудих да засичам всеки разговор. Ако продължава в този дух... нещо ще си сменя оператора, въпреки, че съм един от първите им 5000 клиенти. Моля някой за съвет или разяснение!

Тема Re: Ако си в чужбина? Сметки?нови [re: dunpiel]  
Автор Чo :) (търся дипл. зад)
Публикувано06.06.06 13:23

Клиент А се намира в чужбина и набира български номер, плаща си изходящи роуминг според плана си от оператора, който го обсужва до търсеният номер в България. (няма никакво значение за тарифата на клиент А, къде се намира търсеният клиент Б: до него или на противоположната стана на земното кълбо)

Клиент Б се намира в чужбина и приема разговор, плаща си по тарифата за входящ роуминг според плана си от домашния му оператор до оператора, който го обсужва (няма никакво значение за тарифата на клиент Б, къде се намира търсещият го клиент А: до него или на противоположната стана на земното кълбо).

Тема Re: Ако си в чужбина? Сметки?нови [re: Чo :)]  
Автор ohluva (DeeJay)
Публикувано06.06.06 21:01

Само ще допълня, че това е най-неизгодния начин да комуникират двама абонати които са в чужбина в една и съща държава. Ако този с b-connect-a си купи карта на местен оператор (предплатена), цената на разговора пада не малко, а ако и другия си купи карта на местен оператор (също предплатена), цената още повече пада.

Автор VANDAL (Групенфюрер)
Публикувано06.06.06 21:21

За отчитането какво имаш предвид по 0.19 мин?0.19 мин не са 19 секунди ако това имаш предвид както и да е.Ако те съмнява нещо в отчитането свържи се с оператор да направят справка.Такива грешки не могат да стават в нормална ситуация.Скоро да си сменяла апарата?Заключваш ли клавиетурата?

Тема Re: Ако си в чужбина? Сметки?нови [re: VANDAL]  
Публикувано07.06.06 08:54

Благодаря на всички за информацията. Ще потърся цени на предплатени карти във Франция и сигурно ще вземем на място 2. А относно отчитането на b-connect разговори - грешно отчитане ми се случва не за пръв път. Много прецизно следя за заключване на клавиатурата, дали съм изпращала преди това SMS или каквито и да било... Възможно е да има разумно обяснение, но все още не съм успяла да хвана зависимост, а обикновено нямам време да занимавам оператор.
Поздрави на всички и ползотворен ден!

Автор VANDAL (Групенфюрер)
Публикувано07.06.06 13:04

Обърни внимание когато ти отчете повече (или поне ако така си мислиш) дали си набирала 089хххххх или +35989хххххххх може да има някакво значение,макар че не ми се вярва.А що не каза че става въпрос за Франция.Няма да спестиш кой знае колко с местни карти....Виж тук за припейд във Франция

Тема Re: Ако си в чужбина? Сметки?нови [re: VANDAL]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано07.06.06 15:23

Пък после нека разправят, че нашите оператори били кожодери...съвсем накратко и осреднено - цени на стартов пакет 15 и 30 евро; включени в тях разговори - 4,50/7/11 евро; валидност 1-2 месеца; минута разговор по класическите планове - 55 цента; СМС-10-15 цента (международен - 30 цента); GPRS-при едните е добре - 30 цента на връзка, без трафик и на цената на войса за CSD, при другия - 15 цента на всеки 10 кВ, т.е. 15 евро/МБ
СиП - 50% намаление към 1 само номер при едните, 30 цента/мин. и 12 цента СМС към 5 номера при другите и то на такт 60/1.
Тактовете и на трите са 1/1 във Франция и 60/30 навън
Международните са м/у 0,75 и 1,50 евро...при единия има и 2,30 евро.

Тема Re: Ако си в чужбина? Сметки? [re: Cтepн™]  
Автор Mandingo (непознат )
Публикувано10.06.06 13:21

Cenite na nashite oeratori sa visoki.Pogledni tuk: http://www.yesss.at/home.php

Ili tuk:

http://www.tele2uta.at/ds?pagename=UTA/ProduktDetail/Privat&kat=champion

Тема Re: Ако си в чужбина? Сметки?нови [re: Cтepн™]  
Автор Nistel (Red Devil)
Публикувано10.06.06 15:42

Цените не ни са толкова високи в сравнение с тези на съседите примерно.И чак със Франция да се сравняваме е прекалено смело мисля.

Ето примерно съседна Румъния

GPRS/EDGE:
Wap and Internet: $ 1.20/MB - € 1.00/MB
Wap Unlimited: for $ 4.00 you have unlimited Wap GPRS/EDGE access for 30 days

Това последното всеки може да си го преведе.

-=MaHLaN=-

Тема Re: до VANDALнови [re: VANDAL]  
Публикувано12.06.06 11:59

Номерата в групата ми "приятели" 2 от трите са с 089хххххх. Защо при тези номера може да се очаква грешка при отчитане? Дори да не е много вероятна...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.