Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:13 09.07.25 
Мобилни оператори
   >> Глобул
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема За бирниците в село Глобулнови  
Автор Boл Hoмep Дeceт (киноинквизитор)
Публикувано22.11.05 20:11

Напоследък нещо много се разцвърчаха тия Глобул,та реших и аз да си споделя приключенията с тия ми ти сладури...Преди три години реших най-накрая да си взема GSM,не че имах нужда де,но все пак си взех.Признавам че имам трайно предубеждение към М-тел,така че се обърнах към Глобул.Взех си една от онези щуротий,апарат+карта и едногодишен договор.Както и повечето хора не си направих труда да прочета на крак всички дреболий,написани с дребен шрифт на последната страница.Апарата имаше чудната способност да се разваля на всеки два месеца,и малко преди да се наложи трети ремонт имах късмета да го изгубя някъде из Витоша.Отидох до едно от представителствата на Глобул,и им казах да ми спрат картата.Не можело.Можело да дам 20 лв за нова карта с този номер.Обясних че не ми трябва,няма къде да я сложа,предложиха ми да си взема нов апарат.Казах че нито имам пари,нито желание за нов апарат.Не било тяхна работа,подписал съм договор,говоря или не съм им дължал пари.Излязох си вбесен и скоро забравих случая.След почти година на вратата ми се позвъни,и някакъв костюмиран чичко ми обясни че идвал да търси кинтите,който съм бил дължал на Глобул.Оказа се че тия приятелчета са продали "дълга" ми на някакви други
мошеници,барабар с всичките ми лични данни.Обясних че не смятам да плащам за услуга,която не съм ползвал.Костюма почна да заплашва че щели да ме изложат пред цял свят,та всички да разберяли какво некоректно и задлъжняло същество съм.Намекна и че скоро няма да мога да напусна страната,за държави от ЕС да не говорим.Любезно но твърдо му посочих вратата,убеден че говори глупости.Сигурен съм че и той си го знаеше,макар че и по стълбите не спираше да си мърмори нещо за Европейски съюз.Тази сценка се повтори още няколко пъти,с леки смени на репертоара и изпълнителите,като в един от случайте поредния костюм реши да ме събуди в 8 сутринта за да реве за парите.Освен досадно е и обидно в края на краищата,аз наистина не смятам че дължа нещо на Глобул.Ако те мислят обратното,да ме съдят,а не да продават "дълга" ми на някакви съмнителни типове,осигурявайки ми системен тормоз.За това че са дали всичките ми лични данни на трети лица изобщо да не говорим.За подобна свинщина би трябвало аз да съдя тях.Чудя се откъде на нашите "мобилни оператори" им е хрумнало че хората са само овце за стригане?Няма още реална конкуренция ли,или разчитат че тая държава винаги ще е едно блато,на което девиза е"Тука е така,оплачи се на арменския поп"...Жалко.

Ако губиш,не губи и поуката....Далай Лама

Тема Re: За бирниците в село Глобулнови [re: Boл Hoмep Дeceт]  
Автор jgmudei (минаващ)
Публикувано22.11.05 21:56

Когато си подписал едногодишен договор ти си длъжен да плащаи най-малко месечната такса ползваш не ползваш услугите им това, че си си загубил телефона си е лично твой проблем не виждам с какво Глобул ти е виновен, че не можеш да си пазиш вещите или може би искаш за всеки абонат с 1-2 годишен договор да назначат и персонална охрана и детегледачка случайно да не си изгуби апарата или да му го откраднат а !!!

Тема Re: За бирниците в село Глобулнови [re: jgmudei]  
Публикувано22.11.05 23:18

Виждам че нищо не си разбрал.Първо не обвинявам никой за загубата на апарата.Глобул могат да си търсят парите,но аз не съм длъжен да ги дам.Нищо не ме задължава да следвам глобулската логика,имам си своя и според нея те няма да получат и стотинка.Казах вече,ако им е такъв зор нека ме съдят,ако си мислят че едногодишните им глупости ще издържат в съда.Начина който са избрали да си събират дълговете е жалък според мен,това беше и идеята на поста.Първо чети и мисли,а после пиши.

Автор chechoМодератор (клюкар)
Публикувано22.11.05 23:24

Напротив, задължава те нещо да следваш "глобулската логика". То е подписа ти на договора за една година, който имаш подписан. Чрез подписа си върху него ти се съгласяваш на тези условия.

Авторbm (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 23:28

Твоята логика си е твоя логика, но е твърде вероятно да те осъдят и да си извадят изпълнителен лист. За твоя изненада ще разбереш, че съдебната система в България понякога може да е доста бърза.

Ще те осъдят обаче и на разходите за делото, както и адвокатски хонорар за адвоката на ищеца. Това може директно да удвои сумата. Ако продължаваш да се дърпаш ще получиш в добавка и разходите на съдия-изпълнителя.

Договорите, добри или лоши, трябва да се спазват, ако са подписани доброволно.

Тема Re: За бирниците в село Глобулнови [re: bm]  
Авторшaшмa (Нерегистриран)
Публикувано23.11.05 03:17

Мирише ми на одран вол номер 10.

Публикувано23.11.05 19:14

Ужасно ме уплаши.Никой не ме съди,явно не си искат парите:)Разбирам ги де,никой измамник няма да се оплаче в съда че измамата му не е вързала.Договор,хайде де,тия веднага са ми дали номера на някой и за засмукали пари от него.Ако могат смислено да ми обяснят с какво точно съм им ощетил алчните задници ще платя.Дотогава тия не ги плащам.

Авторbm (Нерегистриран)
Публикувано23.11.05 19:59

На колко години си? Не ми изглеждаш на 18, честно! А и изглеждаш доста грамотен. Не мога да разбера как не си разбрал смисъла на един договор.

Публикувано23.11.05 23:38

Доста добре разбирам смисъла на един договор,само че ми се губи смисъла при договора ми с Глобул.Те на няколко пъти се осраха пред мен,например чаках две седмици за първия ремонт(за това че ми пробутаха апарат боклук да не говорим),а обхвата им беше чисто символичен на моменти.Търпях доста,до момента в който не усетих тяхното отношение към мен.Извинявай,ама някак си не се чувствам длъжен да им играя по свирката,не заслужават.

Авторmm (Нерегистриран)
Публикувано24.11.05 12:17

Ta da se vurnem na temata za birnicite. Normalna praktika v Zapadna Evropa/USA a i po cialia bial sviat firmite da prodavat dulgovete na dlujnocote si na treti lica, koito za svoia smetka namirat na4ini da si gi vzemat. Ot okolo 2-3 godini tazi praktika doide i v BG. Spored zakona za klasificiranata informacia sled kato ti si podpisal dogovor i si dal lichnite si danni na firmata, to tazi firma moje da dava tezi tvoi lichni danni na treti firmi kogato stava vupros za proverki - taka 4e tvoite lichni danni mogat naprimer da obikoliat vsichki banki/kreditni institucii za da moje firmata da se dobere s neobhodimata za teb informacia - tova e napulno legalno v BG i susto taka i taka narechenia bial sviat kum koito sme se zaputili. A Koi e birnika za Globul? Za Mobiltel e Creditreform (Angliiska firma) i dosta dobre se spravia sus subiraneto na dulgovete. A vse pak za kakva suma stava vupros?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.