Тема
|
кой обвързва оператора с код?
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 21.11.05 17:04 |
|
Наскоро мой приятел се върна от Испания и искрено се учуди че тук оператора е обвързан с код. Там са 3 оператора и при желание да смениш оператора но да запазиш телефона си даваш заявка в офиса на новия оператор след като си се оправил със стария оператор (сметки и договори) и до няколко дена ти се обаждат да подпишеш новия договор и ти сменят сим-картата с нова на новия оператор при положение че си запазваш същия номер. А тук защо по дяволите сме забити на кодове и не можем да си пазим номерата??
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
|
|
Тема
|
Re: кой обвързва оператора с код?
[re: Диaн]
|
|
Автор |
Чo :) (търси дипл.раб.) |
Публикувано | 21.11.05 17:30 |
|
Има указания от ЕС за въвеждане на така наречения Number portability, но нещо институциите си "подхърлят топката" и не е ясно кога ще стане.
Аз се надявам да е скоро, защотото това ще гарантира истинската конкуренция, от която ще печели клиента 
|
|
Тема
|
ясно....
[re: Чo :)]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 21.11.05 17:51 |
|
Ясно ако е като конкурса за 2-ри и 3-ти GSM оператор значи ще чакаме поне още 4-5 години докато на някой не му писне да си плаща че това да го няма. Иначе си прав конкуренцията ще се усили а абонатите ще могат да си пазят номера и при явно погазване на договорни отношения (има няколко теми по въпроса) спокойно ще могат да се местят при друг оператор.
А да гледам отдолу "търсещ дипломна работа" кажи каква е може да изскочи нещо от архива.
|
|
|
Ако се обаждаш от БТК телефон на 088 - знаят колко пари да ти искат
ако е към 089 - също, ако е към 087 пак.
Това може да са три различни тарифи.
Просто защото различните оператори искат различни пари за терминиране към техните мрежи.
Bеer? Mоre?
|
|
Тема
|
Re: Няма проблем
[re: bira_more]
|
|
Автор |
Публикувано | 21.11.05 19:11 |
|
Когато търсения номер е абонат на друг оператор, изграждаенто се предава на "правилният" оператор, като се уведомява и търсещият оператор.
Съответно и набиращия клиент се таксува за разговор с "правилния" оператор.
Операторите са длъжни да предлагат информация дали даден номер е нейн клиент и ако не - чий е. Което в момента примерно при БТК и алтернативните оператори също е реализирано с номерационния план.
|
|
Тема
|
Offtopic
|
|
Автор |
Публикувано | 21.11.05 19:20 |
|
Завърших семестриално Телекомуникации.
Търся си нещо интересно. (Вече ми отказаха една тема за "4G" - нямало кой да ме изпитва, с което все повече си мисля да направя нещо набързо, да го защитя и да ми се маха от главата.)
Наистина много ми се иска да е нещо полезно ... 
|
|
Тема
|
Re: Offtopic
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 21.11.05 19:35 |
|
Ъъъъ, ако е нещо полезно ще загубиш много време и после някой ще стане доктор с труда ти. Навремето един стана ктн с дипломната ми работа
Затова избери нещо за отбиване на номера - ще поработиш една седмица, ще ти пишат 4-5 и си готов
ПП: Навремето един почна научния си път като рецензент на дипломна работа "Кварцово стабилизирани генератори". Стигна до професор и всички стъпала изкачи с "Кварцово стабилизирани генератори"  
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 21.11.05 19:45 |
|
Щях да ти кажа точно това което е написал Стерн - това си е живата действителност и аз бях като теб "искам да направя нещо ново" е какво стана аз търсих, намирах инфо и все искаха все нещо още тряваше докато се оказа че са ме тласкали в 9-та глуха да им свърша работата а в същото време аз съм до никъде - взех си новат банална тема за около 7 дена я разработих и се явих с нея а останалите имаха повече от 3 месеца за същото.
Не се занимавай с глупости - прави нещо рутинно и се оправяй пък ще се ровна ако са активни сайтовете дето аз търсих материали (дипломни работи) преди време ще ти пусна на кюто адресите - проблема е че са на руски.
|
|
Тема
|
Re: кой обвързва оператора с код?
|
|
Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
Публикувано | 21.11.05 20:28 |
|
Напълно подкерпям мнението!!!
И аз знам че в ЕС номера е собственост на клиента, а не на компанията... надявам се скоро и в БГ да се наложи този закон!!!
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 21.11.05 20:37 |
|
Мдам, все повече хора ме убеждават в същото, че не си заслужава.
Най-вероятно така и ще направя.
Едно време ... луди глави последна година в техникума ... дипломната стана основно за последните няколко вечери преди рецензията и защитата.
Ако се мотам ... има вероятност пак да тръгне в тази посока... или да остане за следваща сесия.
Благодаря и на двамата за мненията и съветите
|
|