Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:53 04.07.25 
Мобилни оператори
   >> Глобул
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема кой обвързва оператора с код?нови  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано21.11.05 17:04

Наскоро мой приятел се върна от Испания и искрено се учуди че тук оператора е обвързан с код. Там са 3 оператора и при желание да смениш оператора но да запазиш телефона си даваш заявка в офиса на новия оператор след като си се оправил със стария оператор (сметки и договори) и до няколко дена ти се обаждат да подпишеш новия договор и ти сменят сим-картата с нова на новия оператор при положение че си запазваш същия номер. А тук защо по дяволите сме забити на кодове и не можем да си пазим номерата??

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: кой обвързва оператора с код?нови [re: Диaн]  
Автор Чo :) (търси дипл.раб.)
Публикувано21.11.05 17:30

Има указания от ЕС за въвеждане на така наречения Number portability, но нещо институциите си "подхърлят топката" и не е ясно кога ще стане.
Аз се надявам да е скоро, защотото това ще гарантира истинската конкуренция, от която ще печели клиента

Тема ясно....нови [re: Чo :)]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано21.11.05 17:51

Ясно ако е като конкурса за 2-ри и 3-ти GSM оператор значи ще чакаме поне още 4-5 години докато на някой не му писне да си плаща че това да го няма. Иначе си прав конкуренцията ще се усили а абонатите ще могат да си пазят номера и при явно погазване на договорни отношения (има няколко теми по въпроса) спокойно ще могат да се местят при друг оператор.

А да гледам отдолу "търсещ дипломна работа" кажи каква е може да изскочи нещо от архива.

Тема Има проблемнови [re: Диaн]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано21.11.05 18:07

Ако се обаждаш от БТК телефон на 088 - знаят колко пари да ти искат
ако е към 089 - също, ако е към 087 пак.
Това може да са три различни тарифи.
Просто защото различните оператори искат различни пари за терминиране към техните мрежи.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Няма проблемнови [re: bira_more]  
Публикувано21.11.05 19:11

Когато търсения номер е абонат на друг оператор, изграждаенто се предава на "правилният" оператор, като се уведомява и търсещият оператор.
Съответно и набиращия клиент се таксува за разговор с "правилния" оператор.

Операторите са длъжни да предлагат информация дали даден номер е нейн клиент и ако не - чий е. Което в момента примерно при БТК и алтернативните оператори също е реализирано с номерационния план.

Тема Offtopicнови [re: Диaн]  
Публикувано21.11.05 19:20

Завърших семестриално Телекомуникации.
Търся си нещо интересно. (Вече ми отказаха една тема за "4G" - нямало кой да ме изпитва, с което все повече си мисля да направя нещо набързо, да го защитя и да ми се маха от главата.)

Наистина много ми се иска да е нещо полезно ...

Тема Re: Offtopicнови [re: Чo :)]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано21.11.05 19:35

Ъъъъ, ако е нещо полезно ще загубиш много време и после някой ще стане доктор с труда ти. Навремето един стана ктн с дипломната ми работа

Затова избери нещо за отбиване на номера - ще поработиш една седмица, ще ти пишат 4-5 и си готов

ПП: Навремето един почна научния си път като рецензент на дипломна работа "Кварцово стабилизирани генератори". Стигна до професор и всички стъпала изкачи с "Кварцово стабилизирани генератори"

Тема Re: Offtopicнови [re: Чo :)]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано21.11.05 19:45

Щях да ти кажа точно това което е написал Стерн - това си е живата действителност и аз бях като теб "искам да направя нещо ново" е какво стана аз търсих, намирах инфо и все искаха все нещо още тряваше докато се оказа че са ме тласкали в 9-та глуха да им свърша работата а в същото време аз съм до никъде - взех си новат банална тема за около 7 дена я разработих и се явих с нея а останалите имаха повече от 3 месеца за същото.

Не се занимавай с глупости - прави нещо рутинно и се оправяй пък ще се ровна ако са активни сайтовете дето аз търсих материали (дипломни работи) преди време ще ти пусна на кюто адресите - проблема е че са на руски.

Тема Re: кой обвързва оператора с код?нови [re: Чo :)]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано21.11.05 20:28

Напълно подкерпям мнението!!!
И аз знам че в ЕС номера е собственост на клиента, а не на компанията... надявам се скоро и в БГ да се наложи този закон!!!

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: Offtopicнови [re: Диaн]  
Публикувано21.11.05 20:37

Мдам, все повече хора ме убеждават в същото, че не си заслужава.
Най-вероятно така и ще направя.
Едно време ... луди глави последна година в техникума ... дипломната стана основно за последните няколко вечери преди рецензията и защитата.
Ако се мотам ... има вероятност пак да тръгне в тази посока... или да остане за следваща сесия.

Благодаря и на двамата за мненията и съветите

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.