Тема
|
Мрежата или тел. генерират СМС-и
|
|
Автор | Aбoнaт (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.02.05 21:57 |
|
Днес мой познат абонат на М-тел ми се обади да престана да го бомбардирам с есемеси /по негови думи поне 50/. Същевременно телефонът беше в чантата ми със заключена клавиатура. От този телефон /Сименс А52 с карта на Глобул/ не съм му се обаждала никога и не съм му изпращала есемеси. Имам името му в указателя, но само за информация - свързвам се с него от другия си телефон. Името му е първо в указателя, ако това има значение.
Обадих се на 123 и обясних на оператора какво се случва и той /тя/ обеща да се обади на техниците. След половин час ми звънна и ми каза да си изключа телефона, защото продължавал да генерира есемеси и повредата е в апарата - между другото също купен от Глобул.
Мои познати, които се занимават с продажби на телефони твърдят, че е изключено повредата да е в апарата, а по-скоро проблемът е в мрежата. На кого да вярвам? Първо държах апарат изключен около час, а след това си разменихме апаратите с друг абонат на Глобул и "бомбардировката" престана засега. Струва ли си да дам апарат на сервиза на Глобул да ми го тестват? Ако беше проблемът в апарата би трябвало да прави проблеми и на другия абонат
Изпадали ли сте в подобна ситуация?
|
|
Тема
|
Re: Мрежата или тел. генерират СМС-и
[re: Aбoнaт]
|
|
Автор |
dimodi ( bike rider) |
Публикувано | 28.02.05 22:38 |
|
Дали АПАРАТЪТ генерира SMS-и, може много лесно да се провери - виж си текущата сметка 
-----
|
|
Тема
|
[re: dimodi]
|
|
Автор | tss (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.05 08:04 |
|
Вчера имах абсолютно същия проблем. Абонат съм на МТел и получих на куп 4 СМС-а от друг абонат на компанията без той да е правил нищо!
|
|
Тема
|
със сметката няма начин
[re: dimodi]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 01.03.05 10:21 |
|
Със сметката няма начин да провериш - щом ти изписва номера от другата страна и после както казва човека от 123 му казали че апарата генерира съобщения значи ти го набива на сметката. Иди доказвай че някой имал проблеми в системата и ти не си ги пращал тези смс-и.
Така че дръжте се здраво като си проверявате сметките ако действително е проблем в системата а не проблем в апарата на чоека.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
|
|
Тема
|
[re: Aбoнaт]
|
|
Автор | ropaнoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.05 12:50 |
|
аз съм имал подобен проблем с прима и мтел, един колега ми се обади че получава празни смс-и с мен (това преди половин година може би). телефона ми тогава беше сименс с55, и интересното в случая е че този колега също беше в контактите ми - името му е Ангел и го бях вкарал като Ачо.
|
|
Тема
|
[re: ropaнoв]
|
|
Автор |
dj22O () |
Публикувано | 02.03.05 11:43 |
|
Я си погледнете телефоните моля ... 
|
|
Тема
|
Re: със сметката няма начин
[re: Диaн]
|
|
Автор |
DTMF (фантом) |
Публикувано | 02.03.05 20:40 |
|
мисля че може да докаже,просто човек е неспособен ръчно да изпраща няколко броя смс-а в секунда освен ако не му е повреден апарата или не е е спекла централата.
в разпечатката ще се види
всъщност не съм много сигурен,веднъж от абонат на глобул с нокиа 61хх получих около 50-60 съобщения наведнъж. Възможно ли е да е задържала без да иска някой бутон?Редактирано от DTMF на 02.03.05 20:58.
|
|
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 03.03.05 00:41 |
|
Не ми се спори ама въпроса в случая е че ще трябва да си платиш смс-ите и не вярвам някой да си признае че му се е спекла централата всеки би обвинил телефона на клиента. Това имах в предвид че с разпечатката няма да му стане ясно на човека дали телефона се е спекъл или централата. А с един бутон не знам как се пуска СМС :)) трябва да се натискат поне 2 (поне това което знам де)
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
|
|
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
Vga (SE user&fan) |
Публикувано | 03.03.05 17:28 |
|
moq telefon ima fumkciqta resend vuv sent messages.i tvoq 630 trqbva da go ima taka che izprashtaneto stava suvsem lesno.
Budete spravedlivi-otnasqite se s vsichki ednakvo! Kato s bokluk.
|
|
Тема
|
[re: Vga]
|
|
Автор |
DTMF (фантом) |
Публикувано | 03.03.05 18:36 |
|
моя е ясен,въпроса е дали със случайното задържане на някой бутон в апарата е възможно без човек да иска да изпрати много СМС-и за кратко време до един и същ човек,обаче с Нокиите не съм запознат много в тая част,за това питах за Нокиа 61хх. Пък може и проблема да е в централата.. не знам
|
|