|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
След Ваканцията
|
|
Автор |
PeterPaп (стар познайник) |
Публикувано | 09.09.04 02:07 |
|
Здравейте. Това лято имах възможност доста да обикалям България, реших да споделя какви са ми наблюденията за покритието на мобилните ни оператори.
Като абонат на GloBul, основно имам впечатления от тяхната мрежа, но все пак на места съм забелязвал и положението с тази на MTel.
Като цяло съм доволен от покритието на GloBul, като изключим Автомагистрала Хемус, за която вече. Добре са покрити пътищата на Северна България, но имаше доста проблеми из Стара Планина. Много добро впечатление ми направи, обаче това, че абсолютно точно е отразено всяко място в картата им на покритие. Което твърдя, че не е вярно за другия оператор. Показвам местата, където съм забелязал такова несъответствие.
Плана планина
Въпреки плътния син цвят, MTel нямаше покритие по пътя от Железница за Искър, както и на доста места навътре в Плана планина.
Неделино
Хубаво градче, но и двата оператора имаха големи проблеми. Въпреки по-скромно отбелязано на картата им, GloBul не загубиха покритие в кръчмето, където бяхме отседнали (може и да е случайно). Отново за MTel синьото е много по-синьо, отколкото трябва да бъде
Разградско
Този район съм го споменавал и друг път. Оградената в червено област я познавам много добре. Въпреки плътното синьо на катрата си, за 8 години MTel не благоволи да покрие село Побит Камък. GloBul покри района още миналата година, сигналът му е много по-силен, въпреки „по-бялата“ карта.
Може да кажете, че тези места са незначителни, и не влияят на общия процент покрито население или територия. Но аз много добре знам преди да в голям град, че там ще има покритие, а се интересувам именно от такива места. За мен неспазването на картата е силно отблъскващо и е равносилно на лъжа.(не познавам закона да твърдя, че е незаконно)
| |
Тема
|
Re: След Ваканцията
[re: PeterPaп]
|
|
Автор |
Sev () |
Публикувано | 09.09.04 08:59 |
|
както М-Тел казват - покритието е валидно за външна антена
сигурно същото важи и за Глобул
| |
|
Опитаx се да направя сравнение между картите на покритие, които дават 2-та оператора (ако приемем, че са точни) - ето
| |
|
Хм, много интересен резултат се е получил с това наслагване на картите, браво че си се сетил да ги припокриеш!!!
Странно защо областта между Сливен и В.Търново не е много застъпена и от 2-та оператора - вярно, че е основно планинска, но другите планини са къде по-добре покрити поне от единия оператор?!?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
2O1 (?) |
Публикувано | 10.09.04 18:20 |
|
Не е коректно да се прави сравнението така
Просто има много променливи, да не говорим че съвсем различно е покритие и възможност за провеждане на разговор
Do you, don't you want me to love you
I'm coming down fast, I'm right here above you
| |
Тема
|
[re: 2O1]
|
|
Автор | ce (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.09.04 18:49 |
|
В отговор на:
да не говорим че съвсем различно е покритие и възможност за провеждане на разговор
ами той това е показал какво показва картата и как няма нищо общо
а за покритието на двете карти една върху друга ми се вижда добра идеа (тва, че операторските карти са грешни си е ясно - те не са негови обаче)
| |
Тема
|
[re: ce]
|
|
Автор |
Публикувано | 10.09.04 19:57 |
|
Ще допълня само, че и на трите посочени места съм провеждал разговор без проблеми. Проблемът с капацитета на мрежата е съвсем друг и аз не го разисквам, само ще спомена, че досега 365 дена и 364 нощи в годината съм нямал проблем (с изключение на един единствен път)
А наслагването на двете карти щеше да е много по-лесно и точно, ако едната не беше завъртяна няколко градуса назапад и не беше сплескана по някаква форма, която аз така и не разбрах. Сякаш някой нарочно се беше помъчил да направи трудно наслагването. Надявам се наесен MTel да пуснат нов сайт с нова и по-точна карта. 
| |
Тема
|
[re: ce]
|
|
Автор |
checho (клюкар) |
Публикувано | 10.09.04 20:19 |
|
Да квалифицираш картата на GloBul като грешна, е доста отговорно. Дано да са налице съответните доказателства. Биха могли да са ти от полза, в случай, че ощетената от изказването ти страна се възползва от правото си да предприеме съдебни действия за отстраняването на нанесените морални щети. Клеветата е сериозно нарушение на Наказателния кодекс, за което се предвижда лишаване от свобода. За повече информация се консултирай с правист.
| |
Тема
|
[re: checho]
|
|
Автор |
Публикувано | 10.09.04 20:50 |
|
Мдаа, едно време ни беше страх от Партията, а сега от правистите . В съвременния свят именно тези хора могат да изкарат правия крив.
За щастие Интернет е едно от малкото останали места, където човек може да се изкаже свободно без да стои правист зад думите му. И доказателства като тези, които показах по-горе (за MTel) и тези, които са в една тема по-горе (за GloBul) са напълно достатъчни, макар да нямат юридическа стойност.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
2O1 (?) |
Публикувано | 11.09.04 12:09 |
|
Нямам в предвид само капацитет Представи си че радио разпростанението е вода която я изливаш от дадена точка колкото по висока е точката толкова в повече гънки на терена ще влезне съответно колкото повече такива високи точки имаш, токова повече води от различни източници ще ти се насложат които за нешастие ще си пречат съответно пък колкото по далече са източниците, толкова по слаби ще са вълните
Да не говорим че картите които ползват операторите са неточни просто в Бг по-точни няма
А сравнението на картите според мен е безмисленно просто и двата оператора вече са направили доста голямо outdoor покритие за да могат да се забележат разликите на такъв малък мащаб, съвсем друг е въпроса обаче е въпроса ако сравненията са правят по други начини, които обаче няма начин да бъдат във форумите  
Do you, don't you want me to love you
I'm coming down fast, I'm right here above you
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|