Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:51 12.07.25 
Мобилни оператори
   >> Глобул
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Глобул обжалва издаването GSM лицензa нанови  
Авторmotek (Нерегистриран)
Публикувано21.06.04 16:55

Мобилният оператор “Глобул” обжалва издаването на третия GSM лиценз на БТК. Жалбата е внесена този следобед в 16,00 часа в Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/.Мотивите на “Глобул” за обжалването са, че решението на КРС за издаването на GSM лиценз на БТК е незаконосъобразно. С акта на обжалване ние защитаваме своите акционери, коментираха за Дарик радио от “Глобул”.

Тема защитават интереси, янови [re: motek]  
Автор r-н Двyтakтoв (two way engine)
Публикувано21.06.04 18:07

Естествено, че защитават интересите. Както Глобул, така и Мтел им бърка айде да не казвам къде пускането на трети оператор, понеже вече няма да могат да тормозят клиентите си със сегашните цени, поне не в тоя мащаб.

Тема Re: защитават интереси, я [re: r-н Двyтakтoв]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано21.06.04 18:47

Да не прозвучи като заяждане, но не е еквивалентно м/у МТел и Гл. Все пак МТел отдавна е на (голяма) печалба и може да си позволи много по-ниски и атрактивни цени. Всъщност вече ги има - безбройните договори с какви ли не преференции и на съвсем френдли цени. А и оценката на фирмата при продажбата й беше красноречива. Докато Гл още възстановява вложенията и всяко намаление на цените може да ги довърши финансово; а нов оператор с по-ниски цени ще ги съсипе конкурентно

... и Panasonic

Тема Re: Глобул обжалва издаването GSM лицензa нанови [re: motek]  
Авторbolen-mozuk (Нерегистриран)
Публикувано21.06.04 19:32

Дааа. Чудя се каква ли би трябвало да е нормалната реакция на потребителите на една компания, която използва съдебноадминистративната система за да задържи пазарният си дял. Тамън глобул беше тръгнал в правилната насока и сега истински се изложиха. За съжаление реалността в страната не позволява организирането на един истински бойкот срещу услугите, предлагани от гръцкият gsm оператор иначе ефекта би бил потресаващ.

Тема Re: защитават интереси, янови [re: Cтepн™]  
Автор Ceдмия (засега)
Публикувано21.06.04 21:27

Според мен ти пак гледаш само от собствената си камбанария относно мтел. Ако са верни цифрите дето ги дават, колко според теб са тези дето ползват въпросните преференции ? В цялата ни фирма /не като теб на някакви полицейско-военни преференции/ има само един човек с по 20 безплатни минути на месец. Говоря за около 80 човека. Останалите са във мтел фирма. Не можем /или шефовете не искат/ да се класираме за м-клас. Оценката на фирмата при продажбата - дали изобщо тези пари са дадени ?
Както и да е, прав си че глобул ще ги заболи повече като влезе третия оператор.

Тема Re: Глобул обжалва издаването GSM лицензa нанови [re: bolen-mozuk]  
Авторmoleo (Нерегистриран)
Публикувано21.06.04 22:42

mnogo ste interesni ,sled kato globul dade 135 miliona $,a tozi licenz e 54,kak mislite dali trqbva da se objalva.Tova e durjavna pomosht,licenza e daden samo za da ne propadne sdelkata,bilo toi v narushenie na zakona

Тема Не е така [re: moleo]  
Автор ЧepнorлaвМодератор (рекордьор)
Публикувано22.06.04 08:59

послединя лиценз е на цена средна за Европа. Събрани са данни за всички лицензи давани в Европа за 3-ти отбележи оператор в дадена страна и е взето средноаритметично.. затова е такава цената.
Едно е за 1-ви, друго е за втори оператор. Обикновено 2-рите ги ръсят най-много.

Тема Re: И така не е...нови [re: Чepнorлaв]  
Авторgeo (Нерегистриран)
Публикувано27.06.04 13:24

С тази разлика, че Мтел и БТК взеха лиценза без конкурс. Малко е тъпо да платиш 135 млн. долара, а конкурентите ти да се сдобият с лиценз по-лесно и по-евтино.

Тема не знам как е...нови [re: geo]  
Автор Диaн (идиот)
Публикувано27.06.04 22:12

Не знам как е ама нещо цифрите не ми харесват в интерес на истината се говореше че когато навлезе 2-ри GSM оператор и ала-бала е тогава само дето мобилтел върза един куп народ с 3-годишни договори после глобул направи същото само че с по-малък срок и т.н. Съгласен съм че се влагат пари които трябва да се избиват НО аз преди всичко съм клиент и гледам крайната цена която ме удря в джоба хич не съм съгласен да си комуникирам със димни сигнали понеже цената на разговора е прекалено висока да може техниката да се избие за по-малко от година при положение че в една нормална държава тя си избива цената за около 4-5 години. Пък и нещо димните сигнали са неудобна форма на общуване когато духа вятър.

А ако на някой не му изнася 3-ти гсм:) да се изнася на палатка нека по-добрите да оцелеят.

Тема Re: задачка [re: Диaн]  
Авторgeo (Нерегистриран)
Публикувано29.06.04 20:37

Лиценз - 135 млн. долара
Инвестиции (по инфо от вестниците) - близо 1 млрд. лева за 3 г.

Пита се: Какви трябва да бъдат цените на мобилните услуги, така че фирмата да не фалира и да изплати инвестициите си в разумен срок.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.