Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:51 08.11.25 
Природни науки
   >> География
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Очаква се голямо земетресение в България!  
Автор Anakin (Велик джедай)
Публикувано19.10.05 12:05

Това съобщиха снощи по новините на БНР. Щяло да бъде 7-а степен по скалата на Рихтер и по линията София-Благоевград-Петрич. Според вас може ли да се вярва на тези прогнози?

Тема Re: Очаква се голямо земетресение в България!нови [re: Anakin]  
АвторBobo_O3 (Нерегистриран)
Публикувано20.10.05 23:12

Айде сега... Първо: това са само предположения-нищо не е сигурно. Второ: От тези прогнози, от които повечето неверни, са пострадали мисля много хора. Не вярвам... Може да и да има... Но мисля, че по всяко време земята се променя, следователно нито една прогноза не е 100% вярна.

Автор Vocoder (непознат)
Публикувано21.10.05 09:48

Няма метод, по който да се предсказват земетресенията. Наистина съществува една цикличност, на всеки 40-50 години, в сеизмичните райони на света става по едно доста силно и разрушително земетресение. Но никой не може да определи нито кога ще стане, нито с какъв магнитут ще бъде то.

Тема Re: Очаква се голямо земетресение в България!нови [re: Vocoder]  
Автор Ra4O Kowa4a (член)
Публикувано22.10.05 15:57

Земетресение ще има ! И ще бъде в България! И ще бъде много силно!
Ще пострадат много хора !Кога ще е не знам.Но няма да ида да живея в Ел Ей само заради това то и там има земетресения.
Или само в България хората са смъртни?
Безсмъртна е простотията господа другари и прочее ваши величества...

Тема Re: Очаква се голямо земетресение в България!нови [re: Ra4O Kowa4a]  
Автор Vocoder (непознат)
Публикувано23.10.05 10:37

Е, много ясно, че ще има силно и разрушително земетресение в България един ден, както е ясно, че ти и аз един ден ще умрем. Но нищо ново не казваш. Земетресенията зависят от движението на земните пластове, а това са нормални процеси, които за съжаление все още няма как да се предсказват.
Ако някой познае КОГА ще има земетресение ще се ангажирам да му уредя почивка на някой екзотичен остров. Рачо, ти си на ход.

Автор Maлoyм 2 (неспасяем)
Публикувано24.10.05 13:56

Мисля си, че има някаква възможност ... 2 часа преди земетръс, да се "знае" за него.

От ... поведението на животните.
Змии, мишки, лалугери, къртици. Котки, кучета, канарчета, аквариумни рибки ...

Но, не като непрестанно наблюдение на поведението на същите, а ...

Лабораторно измерване на ултразвуковите вълни "от земята". Датчиците трябва да са настроени на ултразвук с дължина на вълната около 1,5 сантиметра - може да се изчисли точно - при "лабораторно изследване" поведението на къртица, например. Кой ултразвук и при какъв интензитет ... я "събаря"?!
Че, тя (пък и др. животни) затуй искат да "избягат" от дупките си. Или от "средата" дето ще се тресе!

По-интересно е, че "сумата" от всички ултразвуци (тембър!) прави ... модулирана вълна (инфразвук!)- ако тя е съизмерима на "размер" на възможно приплъзване, по който е напрегната земята, ... резонанс - и ... айде, разлюляхме се!!!

Тия инфразвуци (модулираната!) са "спусък" за приплъзването.
Значи - предварително е възможно да се "установят" възможните места, като релеф и география, и размер. Следва - измерване интензитетите на звуковите вълни, които са характерни за тези места - множество датчици се инсталират. Обработва се инфото от тях, непрестанно!
Автоматично се изчислява и се включват ... сирените!
Сигурно, и др. характеристики ще се "открият", при подобни изследвания - които биха дали възможност за ранно оповестяване на катаклизма!

ПП Той, Рачо Ковача и без туй си е на остров в реката ... в Габрово.
Бих се позабавлявал на екзотичен - БЕЗЗЕМЕТРЪСЕН остров, независимо от системата му на оповестяване!
А ... хавайки ще има ли? Скаран съм с географията!

"... И рече Бог, да бъде светлина! И видя, че това е добро!..."
Одобрявам!

АвторBobo_O3 (Нерегистриран)
Публикувано01.11.05 12:16

Айде ще се пробвам да позная...2012 или 2006.

Автор last roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано03.11.05 22:43

Тъкмо да изпопадат панелките, че ми писна да ги гледам - хем грозни, хем жалки///

Primus inter pares!

Тема Re: Очаква се голямо земетресение в България!нови [re: Bobo_O3]  
Автор jair1O1 ($8.50 winner)
Публикувано05.11.05 19:43

2012 e времето на смяна на полюсите

Автор Frozenlady (winter *V*)
Публикувано21.11.05 22:07

абе, ти само предположения за бедствия сееш във всички клубове... по-рано днес разглеждах клуб метафизика, видях интересна тема за края на света и се зачетох, добре нищо странно
сега случайно попадам в този клуб и гледам пак същия човек пуска тема пък за земетресение

абе, мой човек, ти друга работа нямаш ли си, че само се ровиш из разни статии за края на света, апокалипсиса, бедствия и тн?!
сигурно заключението ми е много прибързано, но все пак, ако случайно съм права - замисли се над това и си намери по-смислено занимание, така ще намериш и повечко щастие в живота вместо само страха от предстояща смърт по незнам какъв си ужасен начин

ПС: не го приемай като заяждане, просто ми се стори че може да имаш някакъв проблем с това, та си помислих че мога да помогна ако разбера дали наистина е така

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.