|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Кой ще ми разкаже ....
|
|
Автор |
Drug Vasko () |
Публикувано | 10.03.00 22:17 |
|
За половите клетки ?
Чувал съм че са вечно млади, а и то се вижда - от милиони години се раждат хора и все млади. :)
Как стои въпроса с копирането на ДНК ?
При всяко копиране се загубва по малко от " егоистичната ДНК " - в края на ДНК. След около 50 деления тя свършва и започва да се губи от важната част на днк - това води до старчески изменения в организма.
Що за ензим е "Теломераза" - та ? Според статии той е отговорен за точното копиране на ДНК благодарение на което половите клетки са винаги нови, както при едноклетъчните организми .
Всичко това така ли е ?
Какво мислите за това ?
| |
|
DNK telomerazata.. bese zamesena v replikaciata, doizgrajda krajnite uchastuci na DNK molekulite vuv.. 5' kraja na ednata veriga, ( ili 3' :)) koito ne mogata da se izgradiat ot DNk-polimerazata..
| |
|
Значи е вярно, че между безсмъртието и нас стои липсата на теломераза в обикновените клетки ?
| |
|
mne.. telomerazata si ia ima vuv vsicki kletki..
| |
|
Тогава защо казват, че ДНК не се копира както трябва, щото я няма теломеразата ?
| |
|
ti iskash da si bezsmyrten, naka li??
| |
|
Почти всички искат. А ти - не ?
Не измествай темата, то не че някой я поддържа, ама по-добре да си мълчим или да идем във "философия".
| |
|
ne q izmestvam, no mi napravi vpechatleni, che vse se vyrtish okolo tozi vypros za bezsmyrtieto:-)))))))....... mejdu drugoto , ne znam dali si prochel temata mi za drug Vasko i zaradi Grahcheto v klub zapoznanstva, no se radvam, che sa se izkazali dvama dushi v ppomosht na momicheto sys schupenite igrachki ot slonova kost-dali ste i syvet:-))))))) nnali e hubavo horata da si pomagat edin na drug:-))))))
sega veche sys sigurnost izmestih temata...........
sorry:-)))))
| |
|
Да. Но зависи от човека.
| |
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|