Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:13 09.07.25 
Природни науки
   >> Генетика
*Кратък преглед

Тема E1b1bнови  
Автор APrince (непознат )
Публикувано19.08.14 22:59

Здравейте,

Наскоро си направих тест поръчан от Family Tree и според резултатите има голяма вероятност, хаплогрупата ми да е "Е", от 2 месеца тече backbone тест-а за потвърждение. Чудех се, до колко тази група е разпространена в България, дали може да се има вяра на статистиката в сайта долу?

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

С интерес открих, че според въпросният сайт, хаплогрупа "Е" е най-разпространената в България. Принципно съм арабин по бащина линия и изглеждам като типичен такъв. Корените ми са някъде на територията между Ливан и Ирак, та наистина за мен е голяма изненада, възможността да принадлежа към една от най-големите групи в Бг. Има ли някой друг от форума, който да е от тази група?

Трябва да си призная, че нямам много доверие на генетиката като цяло, особено що се отнася до проследяване на дълбокото родословие, но все пак смятам, че напипва някой неща.

Редактирано от APrince на 19.08.14 23:00.

Тема Re: E1b1bнови [re: APrince]  
Автор Pillaroffire (ентусиаст)
Публикувано19.08.14 23:13

Привет APrince

Моля те да се прехвърлиш в новия ни форум -

http://dnagenealogy-bg.org/mybb/index.php

този тук е на доизживяване.....

Иначе, ако си специфичен хаплотип може и по-дълго да се чака за Backbone

Тема Re: E1b1b [re: APrince]  
Автор potr (пристрастен)
Публикувано01.09.14 18:47

...Напипва мии, да не казвам какво

Това че си Е1б1б е добре) но дотук си само от един доста голям клон, на който висят много хора, в това число и доста негри. Ние българите сме от подклон с малко повече символи - Е1б1б1а1б... и т.н.

Весела и ползотворна година!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.