Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:23 07.07.25 
Природни науки
   >> Генетика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Български ДНК проект 2014нови  
Автор genefanМодератор (пристрастен)
Публикувано02.01.14 10:30

На всички Честита Новата 2014 година!
Миналата беше успешна за Българския ДНК проект, доста нови членове се включиха и разширения се направиха да се установят по-точно подклоновете.
Големи благодарности на Пилар за специалните поръчки за mtDNA FGS и най-вече Big Y. Чакаме с нетрърпение резултатите, вече и българите ще се включат в новите открития.
Благодарности и на активните форумци. Сега се сетих, къде изчезна Субекта, да не са го баннали от някои друг клуб?

Намалението на ФемилиТри свърши и са върнати старите цени, но... повечето са увеличени с 10$.
Най-евтините тестове 12 маркера и мтДНК Плус са по 59$. Все пак това е проемлива цена за българи и агитирайте роднини и познати да се включат.

Тема Re: Български ДНК проект 2014нови [re: genefan]  
Автор Yaan (любител )
Публикувано02.01.14 11:24

Благодаря! Честита Нова Година!
И аз се чудех, къде изчезна Субекта, загуби се като старите пари

Значи, аз чакам за снип, ако изляза позитивен ще светна в зелено и се надявам да бъда отделен, ще си поръчам и другият снип, мисля че L70 се казва, но първо да видим дали ще светна в този.
Друго чакам Фемили Файндър, ама още ни бач пише ни нищо, аз им писах, ама още никакъв отговор, но ще е към месец сигурно и горница. Надявам се да допринеса и да има повече тестване българи и един ден след 1-2 години българите да излизат българи не 75% англичани 25% египтяни ли ,какво беше, че голяма простотия
Фенке, какво стана с твоят човек гагауз? Очакват ли се някакви нови резултати или? Какво би ми препоръчала за женската линия, значи искам да знам Н* ли съм Н1 ли що ли и искам да знам, че съвпаденците ми са съвпаденци, щото сега имам прекалено много от най-различни групи
Успех желая на Проекта и през новата 2014 година
ПС. Вчера си гледах Скат и по едно време репортаж за Царево с интервюта и като ми ти наизскачаха хора носещи фамилиите Бодуров, Диханов, Диханова, Димов , беше като кой, кой е в Българският проект

Автор Yaan (любител )
Публикувано03.01.14 20:14

Та да изкажа и моето мнение :
Според мен проектът ни може още да се разрасне през 2014. Преди аз мислех,че е важно да се тестват,колкото се може повече българи на 12 показателя и това е. Сега разсъждавам коренно различно,повлиян от Субeкта и Фенката. Имаме се голям семпъл от 808 българи, което ни прави един от най-добре тестваните народи в света, а по женска линия сме още по-добре. Големият семпъл има два минуса:
R1a хич, ама хич не е тествано добре
Не са тествани равномерен брой хора от всички краища на България
НО
имаме си достатъчно тествани, според мен сега трябва да се наблегне на тестване със снип и разширяване на колкото се може повече хора от проекта, за да няма в Интернет пространството простотия от типа на E-V13 албанско, I2a Din чукарско или сръбско и прочие. Освен това,колкото се може повече българи трябва да бъдат тествани с Фемили Файнъдр и да ги бомбандираме с писма да не пишат простотии от типа,че имаме английско или моля ти се берберско.
Конкретно трябва да си тестват за снип:
248261 Ivan Uzunov (1865-1906) Yasa Kuria (Ravnogor) ,аке не се лъжа това е рода на един от най-известните ни гайдари, сигурно е М123
248280 Iancho Petrov (1866-1920) Arnaut Kioy, Trakia този участник може и наистина да е просто 35.1
248289 Nikola Georg. Manafchev (1871-1947) Gramatikovo това е един от хората на господин Делев, той може би може да го спонсорира М123 ще да е
248293 Pande Popovski (1897-1990), Monospitovo, Macedonia също ще да е М123
Нататък:
N43121 Slivovo (Strandja) задължително да се тества за V13,че много неясна работа тука, предикторите дори не го дават Е, ама пък е тестван за основният снип
G2a (P15)
голямо разширение и тестване за снипове трябва да стане тука,че много тъмна Индия, предлагам да се свържем и с участници носещи тази група и с проекта, трябва да се изтестват
I2a2 (M423)
Да бъдат разделени на N и S и разширени,колкото се може повече! Фенката да се свържи с 303096 и 298142 спешно и да ги помоли да се попълнят,че иначе ще ги отървем а е супер важно да се знае кой от къде е!!
J2a (M410)
Да се разделни на под групи
R1a1 (SRY1532.2) хорато тук трябва да бъдат тествани за Z280 и други,както и разширени
R1b1a2a1 (L11 and above) също
Иначе тази година чакам пълен съвпаденец българин, както и нашите първи Q,N и C

Тема Re: Български ДНК проект 2014нови [re: Yaan]  
Публикувано04.01.14 01:46

Прав си, и аз повтарях преди, че Българския проект вече трябва да наблегне не толкова на определяне основните хаплогрупи с 12 маркера, а да задълбае от кои подклонове са участниците.
За съжаление, това струва доста скъпо, повечето или нямат възможност, или не се интересуват, а проекта вече няма пари във фонда.
Ние с Евгени имаме идея да търсим спонсори, когато си дойдем това лято в България, но е малко вероятно да се намери.
Добри новини за хаплогрупа G, те са решили да разбият единствения проект на 7 подпроекта, където ще се разпределят и нашите българи, така че скоро ще ги разделя по подгрупи.
J2a са също долу-горе ясни, мога да ги разделя поне на J2a4b и J2a4h.
Хаплогрупи R1a и R1b L11, обаче, при 12 маркера са пълна мъгла и трябват доста пари за сниповане, или Geno 2.0.

Автор Yaan (любител )
Публикувано04.01.14 12:34

Фенке, аз мисля,че вече са разбити G2a, може да провериш

Публикувано04.01.14 13:14

Да, разбити са, но изглежда много много не са внимавали. Пълни съвпаденци са в различни проекти, като баща и син Борисови.
Включи се и един нов G2a, аз го намерих като съвпаденец на Петков, този път откликнаха.
Тия дни ще ги разбия по подгрупи, тук вече става късно.

Автор Yaan (любител )
Публикувано04.01.14 13:49

Много хубаво Фенке

Ще му пишеш ли да се попълни, както и двамата I2a, дето се ослушват, че после ще е късно

Автор DarkBulgarianSubject (обективен)
Публикувано04.01.14 18:51

За много години!

Сега се сетих, къде изчезна Субекта, да не са го баннали от някои друг клуб?

Понасъбра ми се работа а и довършвам балканската база данни, за това напоследък предпочетох да си довърша работата пък после да пиша.

Тема Re: Български ДНК проект 2014нови [re: DarkBulgarianSubject]  
Автор Yaan (любител )
Публикувано04.01.14 19:03

За много години Субекте

Аз си поръчах снип сега чакам, дано светна Поръчах си и Фемили Файндър да видим що за цигане ще ми изкарат тези калпазани
ти ще си ръчаш ли снип J2b1 да светнеш и разширение, аз разширение ще взема след време

Автор DarkBulgarianSubject (обективен)
Публикувано04.01.14 20:55

ти ще си ръчаш ли снип J2b1 да светнеш и разширение, аз разширение ще взема след време

Като поскътам някой лев, сега по-напред в списъка са ми i7 и още някои други неща.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.