Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:46 23.10.25 
Природни науки
   >> Генетика
Всички теми * *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Испанци - Французи - Китайци  
Автор ConorJames (непознат )
Публикувано16.02.14 15:45

Каква е генетичната разлика между романските народи - Испанци - Италианци, Французи и португалци? Колко процента е? И не се ли считат за отделни народи само заради различният език и границите, които ги поделят на различни държави?

От друга страна - наблюдава ли се генетична разлика между ханските китайци в различните им разклонения - кантонци, северняци, съчуанци? При това положение, като приемем че и езиците на които говорят различните китайски провинции са различни - Кантонски, Съчуански мандарин (много различен от Путунхуа) и ги обединява само единната държава, то излиза ли че в генетичен смисъл Хан са цялостна народност, толкова колкото и населението на Пиринеите и Франция са цялостна народност? Освен това езикът на Хан и въобще разпространението на Хан мисля че бяха насилствено извършвани от Чин Шъхуан и династия Хан.

Тема Re: Испанци - Французи - Китайцинови [re: ConorJames]  
Автор Yaan (любител )
Публикувано16.02.14 16:35

Доста са различни романските народи, и си забравил румънците. Значи португалци и испанци са близо един до друг, италианците са супер далеч от тях, французите пък са най-разнообразни и имат общо както с иберийци, така и с италианци, румънците пък са много близо до българи и сърби.
За китайци не знам

Тема Re: Испанци - Французи - Китайцинови [re: Yaan]  
Публикувано16.02.14 18:08

Идеята ми е че в света генетичният материал трябва да се хомогенизира, не някои да преобладават над други.

Автор Yaan (любител )
Публикувано16.02.14 18:26

Не ти схващам нещо идеята, колкото по хетерогенно, толкова по-добре, те дори циганите не са толкова хомогенни, какво остава за развитите народи.Например не се лъжи,че R1b е някаква хомогенност има сума си подклона там: келтски, германски, балкано-анадолски, негърски, монголски....

Публикувано16.02.14 18:48

Всички трябва да се смесят, светът да стане едно глобално село, аз съм пълен враг на държавата, нацията и статичността.

Само че континентите са с различна форма, което е неприятно.

Автор Yaan (любител )
Публикувано16.02.14 18:51

Аз пък съм голям враг на глобализацията, европейци с европейци да супер, но мешане с негри, цигани и мюсюлмани, аз съм 10000000 % против, лично мнение.
Ако ти искаш да се мешаш с африканци или непалци никой не те спира

Публикувано16.02.14 18:56

Искам децата ми да са смес от гени от 4-те континента.

Виж какви творения е родил междурасовия подбор:

Публикувано16.02.14 19:05

Шер пък е смесица от арменски, английски, френски и индиански произход.

Автор Yaan (любител )
Публикувано16.02.14 20:08

Значи хората,които се постнал приличат на бели хора не на негри или индийци или китайци, а за Шер най-обикновенна арменка е на външен вид, плюс смесиците и ги одобрявам, аз лично, като не натрапвам мнението си на никого съм против смес с мюсюлмани, цигани и африканци. Децата ти ще бъдат от някой на когото държиш, иначе отиваме към Йозеф, за когото Слейър пееха песни

Европейците са достатъчно красиви и разнообразни, за да се мешаме със сульо и пульо
А хората, които си постнал имат много малко негърско, на децата ти правнуците може и да изглеждат като тях иначе те ще са си най-обикновенни негърчета, не че това ги прави по-малко чисти или заслужаващи любов.

Публикувано16.02.14 20:48

О негрите и аз не ги харесвам. Но различни евро и азиатски етноси. Първият - Дарън Крис е смес от Филипино- китайско - ирландско и още няколко европейски етноса.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.