Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:22 15.07.25 
Природни науки
   >> Генетика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Евгвни Делев по Нованови  
Автор genefan (пристрастен)
Публикувано30.08.13 04:18

Администраторът на Българския генетичен проект Евгени Делев бе интервюиран наскора за предаването "На Кафе" на Нова ТВ. Това е линка, започва към 22-та минута:

Аз няма да коментирам, защото ми е приятел, но предполагам като за хора незапознати с генетичната генеалогия е наблегнал повече на сензационното.

Тема Re: Евгвни Делев по Нованови [re: genefan]  
Автор Yaan (любител )
Публикувано30.08.13 09:59

Фенка благодаря за линка

Значи на мен лично ми допада интервюто на господин Делев. Той се опитва да заинтересова хората и това е много добър начин. Би било интересно да се включи в сайта резултатът на тази изключително красива жена( българче съм не можеше да не забележа ), това ще е първият ни резултат взет в ефир
Чел съм и преди за една журналистка, мисля че от 24 часа което си прави тест, както и на брат си за да видят и мъжката линия. Интересно това за Володката. Та ще чакаме резултатите с голямо нетърпение, може ли да кажеш цифра още 25 теста ще дойдат или? Аз като се прибера м БГ-то за постоянно почвам да тествам родата от всички линии, където ги навия, ще тествам мъже за мъжки линии а един ден като имам повече средства ще изтествам и женските, пак казвам ние тук някак си ги пренебрегваме тези линии. Иначе на мен хоби ми е и антрополигията и мисля,че там съм доста по запознат отколкото с генетиката и аз лично не мисля ,че има връзка между мъжките линии и външен вид и да е имало, както каза господин Делев ще да е било преди новата ера. Примерно аз нося същият ген, като баща си и приличам страшно много на него, но той не прилича на баща си а на майка си, която пък прилича на баща си, брат ми носи същият ген като нас, но прилича най -много на майката на майка ни а също и на майка ми. Така че няма връзка според мен
А това за Напалеон интересно, значи Е-М123 сме я имало от време оно

Автор DarkBulgarianSubject (обективен)
Публикувано30.08.13 12:05

Аз няма да коментирам, защото ми е приятел

Ти ли се научи от него да казваш аутозомно вместо аутосомно, или той от теб?

но предполагам като за хора незапознати с генетичната генеалогия е наблегнал повече на сензационното.

Ами говореше за каквото го питаха, може и да са се уговорили предварително за въпросите де. На мен лично ми хареса как обяснява, по-разбираем е от Карачанак и Професорите, дано привлече вниманието на зрителите.

Що се отнася до сравнението на българите с тракийските рисунки и склуптури, объркал се е да сравнява живи хора с художествен стил. Гръцките и римските статуи също са правени по идеализиран модел и не отговарят на реалните хора, да не говорим за средновековното изкуство.

Наполеон е от Корсика, там има какви ли не източни влияния.

За Путин се знае от какъв произход е, от някое от техните фино-угри, външния му вид си го показва, не ми се рови. А Медведев си е чист арменец.

Иначе много досадно това с рекламите, как мислите?

Тема Re: Евгвни Делев по Нованови [re: DarkBulgarianSubject]  
Автор Yaan (любител )
Публикувано30.08.13 12:21

Да с рекламите беше досадно, но си заслужаваше, интересно е и това с шведския крал дето палувал с някоя странджанка

А тази жена дето беше с него не е ли принципно спортна журналистка? Много добра, ама ми отвлече вниманието от генетиката

Тема Re: Евгвни Делев по Нованови [re: DarkBulgarianSubject]  
Публикувано30.08.13 12:28

За Наполеон малко трудно ще се изкара българин, защото е E1b1b1c, което е сравнително рядко сред българите, по-скоро към турци/анадолци и евреи.
Родът е доказан с произход от италианското пристанище Ливорно.
Естествено, хаплогрупа не трябва да се свързва с външен вид, но тъй като при някои народи преобладават определени хаплогрупи, може да има някаква най-обща връзка.

Автор TPTP (непознат)
Публикувано30.08.13 23:48

За Наполеон имаше едно време един пост от Зиези, който показваше накакъв италиански пра-пра-пра роднина от 14 век с име Булгаро или нещо такова. Не ми се рови из нета но мисля че родословното дърво на Наполеон е лесно достъпно.

Тема Re: Евгвни Делев по Нованови [re: Yaan]  
Публикувано31.08.13 14:16

Ян, какво става с 23андМе, ще поръчваш ли. Нали знаеш за проблемите, ако го получиш в България, а сега компанията може да вдигне цената, или даже да фалира.
Сергей Брин и жена му Ан Войчицки, която е директор на 23андМе, се развеждат.
Досега продаваха тестове на загуба само да съберат голяма база данни, но кранчето явно ще спре, та побързай.

Автор potr (пристрастен)
Публикувано01.09.13 20:28

бе мани го тоя нищо не разбира

Тема Re: Евгвни Делев по Нованови [re: potr]  
Автор potr (пристрастен)
Публикувано02.09.13 19:47

Всеки можел да си направи, ама кой има излишни 100$? И с такива евтини сензации че той бил африканец няма да се привлекат повече хора. Трябва да се направи една лаборатория у нас и да се смъкне цената!

Тема Re: Евгвни Делев по Нованови [re: potr]  
Публикувано03.09.13 10:54

Цената падна до 49$, даже по едно време беше 39$.
Лаборатория в България не може да се направи, защото е нерентабилно - няма достатъчно кандидати да се тестват. Даже руснаците се опитаха и при тази огромна страна събираха единици, и в резултат фалираха. Затвориха се и повечето такива компании на Запад.
Не разбра ли, изборът е или 23андМе, или ФамилиТри, ако не ти харесва, вложи ти няколко милиона да ги загубиш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.