|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Евгвни Делев по Нова
|
|
Автор |
genefan (пристрастен) |
Публикувано | 30.08.13 04:18 |
|
Администраторът на Българския генетичен проект Евгени Делев бе интервюиран наскора за предаването "На Кафе" на Нова ТВ. Това е линка, започва към 22-та минута:
Аз няма да коментирам, защото ми е приятел, но предполагам като за хора незапознати с генетичната генеалогия е наблегнал повече на сензационното.
| |
Тема
|
Re: Евгвни Делев по Нова
[re: genefan]
|
|
Автор |
Yaan (любител ) |
Публикувано | 30.08.13 09:59 |
|
Фенка благодаря за линка
Значи на мен лично ми допада интервюто на господин Делев. Той се опитва да заинтересова хората и това е много добър начин. Би било интересно да се включи в сайта резултатът на тази изключително красива жена( българче съм не можеше да не забележа ), това ще е първият ни резултат взет в ефир
Чел съм и преди за една журналистка, мисля че от 24 часа което си прави тест, както и на брат си за да видят и мъжката линия. Интересно това за Володката. Та ще чакаме резултатите с голямо нетърпение, може ли да кажеш цифра още 25 теста ще дойдат или? Аз като се прибера м БГ-то за постоянно почвам да тествам родата от всички линии, където ги навия, ще тествам мъже за мъжки линии а един ден като имам повече средства ще изтествам и женските, пак казвам ние тук някак си ги пренебрегваме тези линии. Иначе на мен хоби ми е и антрополигията и мисля,че там съм доста по запознат отколкото с генетиката и аз лично не мисля ,че има връзка между мъжките линии и външен вид и да е имало, както каза господин Делев ще да е било преди новата ера. Примерно аз нося същият ген, като баща си и приличам страшно много на него, но той не прилича на баща си а на майка си, която пък прилича на баща си, брат ми носи същият ген като нас, но прилича най -много на майката на майка ни а също и на майка ми. Така че няма връзка според мен
А това за Напалеон интересно, значи Е-М123 сме я имало от време оно
| |
|
Аз няма да коментирам, защото ми е приятел
Ти ли се научи от него да казваш аутозомно вместо аутосомно, или той от теб?
но предполагам като за хора незапознати с генетичната генеалогия е наблегнал повече на сензационното.
Ами говореше за каквото го питаха, може и да са се уговорили предварително за въпросите де. На мен лично ми хареса как обяснява, по-разбираем е от Карачанак и Професорите, дано привлече вниманието на зрителите.
Що се отнася до сравнението на българите с тракийските рисунки и склуптури, объркал се е да сравнява живи хора с художествен стил. Гръцките и римските статуи също са правени по идеализиран модел и не отговарят на реалните хора, да не говорим за средновековното изкуство.
Наполеон е от Корсика, там има какви ли не източни влияния.
За Путин се знае от какъв произход е, от някое от техните фино-угри, външния му вид си го показва, не ми се рови. А Медведев си е чист арменец.
Иначе много досадно това с рекламите, как мислите?
| |
|
Да с рекламите беше досадно, но си заслужаваше, интересно е и това с шведския крал дето палувал с някоя странджанка
А тази жена дето беше с него не е ли принципно спортна журналистка? Много добра, ама ми отвлече вниманието от генетиката
| |
|
За Наполеон малко трудно ще се изкара българин, защото е E1b1b1c, което е сравнително рядко сред българите, по-скоро към турци/анадолци и евреи.
Родът е доказан с произход от италианското пристанище Ливорно.
Естествено, хаплогрупа не трябва да се свързва с външен вид, но тъй като при някои народи преобладават определени хаплогрупи, може да има някаква най-обща връзка.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TPTP (непознат) |
Публикувано | 30.08.13 23:48 |
|
За Наполеон имаше едно време един пост от Зиези, който показваше накакъв италиански пра-пра-пра роднина от 14 век с име Булгаро или нещо такова. Не ми се рови из нета но мисля че родословното дърво на Наполеон е лесно достъпно.
| |
Тема
|
[re: Yaan]
|
|
Автор |
genefan (пристрастен) |
Публикувано | 31.08.13 14:16 |
|
Ян, какво става с 23андМе, ще поръчваш ли. Нали знаеш за проблемите, ако го получиш в България, а сега компанията може да вдигне цената, или даже да фалира.
Сергей Брин и жена му Ан Войчицки, която е директор на 23андМе, се развеждат.
Досега продаваха тестове на загуба само да съберат голяма база данни, но кранчето явно ще спре, та побързай.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
potr (пристрастен) |
Публикувано | 01.09.13 20:28 |
|
бе мани го тоя нищо не разбира
| |
Тема
|
[re: potr]
|
|
Автор |
potr (пристрастен) |
Публикувано | 02.09.13 19:47 |
|
Всеки можел да си направи, ама кой има излишни 100$? И с такива евтини сензации че той бил африканец няма да се привлекат повече хора. Трябва да се направи една лаборатория у нас и да се смъкне цената!
| |
Тема
|
[re: potr]
|
|
Автор |
genefan (пристрастен) |
Публикувано | 03.09.13 10:54 |
|
Цената падна до 49$, даже по едно време беше 39$.
Лаборатория в България не може да се направи, защото е нерентабилно - няма достатъчно кандидати да се тестват. Даже руснаците се опитаха и при тази огромна страна събираха единици, и в резултат фалираха. Затвориха се и повечето такива компании на Запад.
Не разбра ли, изборът е или 23андМе, или ФамилиТри, ако не ти харесва, вложи ти няколко милиона да ги загубиш.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|