|
Тема
|
шантав въпрос
|
|
Автор |
motle () |
Публикувано | 13.06.08 10:28 |
|
здравейте! извинете за може би тъпия въпрос...
става дума за следното. Искам да изтребя хлебарките у нас, пък имам 2 котки.
Един приятел ми каза, че извикал да пръскат у тях срещу хлебарки, и човекът му казал, че няма нужда дори да си прибере съдовете от масата, преди да се пръска; че отровата била безвредна за домашните животни; че действала ...генетично... специално на хлебарките -
е не мога да повярвам някак
кажете как ви се струва това
аа, не действала химически, ами само генетична
ми не знам може ли така само генетично да действа тая отрова, но не и химически
помощ, кажете нещо ако имате представа
| |
Тема
|
Re: шантав въпрос
[re: motle]
|
|
Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
Публикувано | 13.06.08 11:09 |
|
Инсектицидът действа химически, но метаболизмът на хлебарките е по-различен от метаболизма на топлокръвните бозайници. Купи си Райд и пръскай смело. Е, желателно е да не седиш и дишаш в стаята след това, а да се поразходиш нанякъде и да проветриш след час.
| |
|
странно е, че имаш хлебарки щом имаш котки. тия гадини бягат от домове, където се гледат котки. но ако предпочиташ да не пръскаш си купи кубчета от аптеката. има сякви видове. слагаш ги на всички възможни места в дома си и когато избиеш всички хлебарки си купи нови кубчета и пак ги сложи (да не се населят пак). ако живееш в блок сякви процедури срещу хлебарки по добре да се правят от всички във входа.
за генетичното действие е някво обяснение за утеха на клиентите, че няма да им пукнат домашните любимци
успех в борбата
| |
|
мерси за отговора!
прочетох междувременно разни работи за някакво средство Регент 800 - инсектицид, май за колорадски бръмбар; основната му съставка фипронил присъства (се оказа) и в средства за бълхи и кърлежи, които се мажат или пръскат направо върху козината на кучета да речем
тъй че ще напръскам по скрити и недостъпни за котките места и оставя да изсъхне все пак; пише в каква пропорция, ще се оправя
Благодаря!!
:))))))))))
| |
|
няма отърване, човече:), никакви котки не помагат ти казвам; и аз така съм чувала, ама не!
абе кубчета съм слагала, ма най- много да намалеят, и после пак се появяват; сега лятото ще е ужас от тях
иначе прочетох разни работи де, и ще се оправя
ох мерси:))))
и мерси за отговора
| |
Тема
|
Re: шантав въпрос
[re: motle]
|
|
Автор |
3opниk2 (неспасяем) |
Публикувано | 13.06.08 21:07 |
|
Голям майтап!
Единственото "средство", което е безопасно и ефективно приложимо, е: белиш корите на краставици и ... ги пръскаш по местата откъдето излизат гадините- по пода, най-вече.
И без това - не е полезно да се ядат краставиците без да са обелени...
Айде - па ша почерпиш...
Задачата на науката е да обясни това, което е невъзможно да се разбере
| |
|
Да, има безопасен начин за убиване на хлебарки. У нас пръскаха не с инсектицид(макар и безопасен за топлокръвни предизвикава алергии), а само цвъкваха по малко някаква паста по местата, където се очакваха да минават гадините. Обясниха, че това вещество пречи на образуване на хитина на черупката на хлебарките. Те от време на време линеят, ако искат да растат и хвърлят старата. Така остават меки и нежизненоспособни.
Другият еко метод е да се нахранят с храна, която образува газове - някои казват бирата работела. Те не можели да "изпускат газ" и така се пръскали.
| |
|
оле как ме разсмя рано сутрин... благодаря ти
| |
|
|
|
|