|
Тема
|
ДНК алели
|
|
Автор | kaпчицa (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.02.08 19:38 |
|
Какво означава хетерозигот и хомозигот? Има ли нещо общо с хетеро и хомосексуалност?
| |
|
виж си учебника по Биология за 10-ти клас, преди да пишеш глупости.
Aut Caesar, aut nihil
| |
Тема
|
Re: ДНК алели
[re: Last Roman]
|
|
Автор | kapchica (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.02.08 12:12 |
|
Отдавна съм учила биология и като не съм специалист, питам. Не се правя на многознайко.
| |
|
имат обща етимология
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
ако допуснем, че хомосексуалността е наследствена, тогава дали хомосексуалистите са хомозиготи по рецесивния алел за хомосексуалността, а пък латентните педали са хетерозиготни, където доминантният алел за хетеросексуалността има непълна фенотипна изява?
Aut Caesar, aut nihil
Редактирано от Last Roman на 17.02.08 11:17.
| |
Тема
|
Re: имат да
[re: Last Roman]
|
|
Автор | Питekaнтpoп (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.03.08 11:45 |
|
Еее велико!
Точно това ми липсваше от дълго време.
Що си губиш времето с абдали?
Според повдигналия темата - Гена Трайкова от бТВ е траен специалист по генетика.
П.
| |
Тема
|
[re: kaпчицa]
|
|
Автор | Измaмeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.08 21:38 |
|
Има, като при би-зигот - вечно лъжат и мамят, 2 деца ми направи а с мъже си ляга!
| |
Тема
|
[re: kapchica]
|
|
Автор | Cп (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.08 21:42 |
|
всъшност такива думи няма. Има хетерозиготА и хомозиготА, или съответно възрастния индивид от нея се нарича хетерозиготЕН или хомозиготЕН
има и две други думи хетерогаметА и хомогаметА
| |
Тема
|
[re: kaпчицa]
|
|
Автор | Uncle Jerome (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.07.08 19:05 |
|
Наистина, Last Roman е прав - тези неща ги има в учбниците по биология. Все пак, "хомозигот" идва от гръцкото "homo" - един и същ и "zygon" - впряг. Означава, че при диплоидни индивиди в даден локус има по 2 копия от един и същи алел. Обратно, хетерозиготен е такъв генотип, който в даден локус има по 1 копие от различни алели.
Ако, например в един локус (А) означим два алела с А1 и А2, хомозиготни са генотиповете А1А1 и А2А2, а хетерозиготен е генотип А1А2.
(Локус е мястото на даден ген върху съответната хромозома).
| |
|
|
|
|