Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:32 14.11.24 
Природни науки
   >> Генетика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Genno ingenerstvo i hranaнови  
АвторAnonimen (Нерегистриран)
Публикувано02.04.03 10:25

Kak genno modificiranite hrani vrediat na zdraveto ni?molia,spodelete neshto po vuprosa,ako obichate.Blagodaria vi.

Тема Re: Genno ingenerstvo i hranaнови [re: Anonimen]  
Авторgene (Нерегистриран)
Публикувано06.04.03 00:48

Както и така наречените "organic" харни - като преядеш с тях, станеш дебел като прасе и готово.

Тема Re: Genno ingenerstvo i hranaнови [re: Anonimen]  
Автор HAMELEONA (хамелеон)
Публикувано07.04.03 04:59

а пък на тебе кой ти каза 4е вредят?Въоб6е колко такива храни можеш да изброиш?Особено за Бг защото аз се сещам само за 1-2 и то за Сащ и Англия не за Бг,така 4е с успокой дори и да си хапва6 нещо гено нищо няма да ти стане спокз

Глупостта е също толкова безграни4на,колкото и мъдростта

Тема Ето как:нови [re: Anonimen]  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано19.04.03 21:33

Генно модифицираните растения са променени генно не за да са по-вкусни или по-полезни, а за да са по-устойчиви на пестициди. Изобщо растенията биват приспособявани към агротехниката, а не обратно. Генно модифицираните растения са работени в посока да са трайни докато стигнат
до супермаркета, да се поддават на транспортиране, да имат красив външен вид. А нещо за тяхната полезност ? Нищо. Защото няма по-полезни растения от дивите растения. И нищо повече в тази посока не може да се направи, защото вече е направено изначално.
А устойчивите на пестициди растения, сами разбирате, биват третирани с повече пестициди. Така че , яжте си спокойно модифицираните растения. Скоро и човекът ще се модифицира. Ще се ражда клониран, от епруветка, не познал майчината любов, не сукал никога майчино мляко, захранен със генно модифицирани храни. Е, колкото и да е устойчива ДНК спиралата, не знам дали ще издържи на такова отношение. Познайте какви хора ще се появят.

Тема не се тревожинови [re: Cтeфaн]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано23.04.03 19:46

хората като чуят само "генно модифициран" и панически бягат. така че апокалипсиса дето го предсказваш няма да се състои. аз лично нямам нищо против човъркането в гените, нито против картината която описа :))))))
мисля че за нас има само два пътя - назад към клоните и напред към "израждането". аз съм за втория.

Тема Re: не се тревожинови [re: zaphod]  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано23.04.03 21:31

Всеки си е глупав по своему.

Тема Re: не се тревожинови [re: Cтeфaн]  
Авторgene (Нерегистриран)
Публикувано23.04.03 21:51

aha, naprimer ti si agresivno tup

Тема Re: не се тревожинови [re: zaphod]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано24.04.03 15:57

Това, че генно-модифицираните растения издържат на третиране с повече пестициди на практика означава, че при третирането с пестициди, тези растения ги натрупват в себе си, без пестицидите да им вредят, докато за останалите растения пестицидите (най вече хербицидите) са смъртоносни. След това тези пестициди се поглъщат от хората или животните, ако са предназначени за фураж. Специално в САЩ,напр. критериите по отношение на това какви храни могат да се ползват за храна на хората или животните са страшно занижени. Т.е. производителите на храни нямат задължението да упоменават дали става дума за генно модифицирани храни или не, върху хранителните продукти. По европейските стандарти, генно модифицирани храни се използват основно за фураж на животни и задължително се отразяват в етикета на стоката, ако тя е предназначена за храна на хората. Човек трудно може да се опази в наше време от генно модифицираните храни, но мисля, че трябва да се опитва. Хората в индустриално развитите държави, които могат да си го позволят, избягват тези храни и търсят екологично чисти. Същото се отнася и за производството на детски храни например - предпочитат се естествени продукти. Не знам дали ви е известно, но има шокиращ бум на алергии сред новородените в България. И едва ли не е вече естествено децата да се раждат с непоносимост към майчиното мляко. Това е страшно. Природата блокира естествения възпроизводствен процес при човека. Защо мислите се случва това?

Тема Re: не се тревожинови [re: gene]  
АвторИ. (Нерегистриран)
Публикувано24.04.03 16:06

Блестящ проблясък на неТЪПОТА и неАГРЕСИВНОСТ.

Тема за да ни унищожи предполагам :)))))))нови [re: И.]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано24.04.03 19:21

защото я поругаваме и унищожаваме?

ХА ХА ХА ХА ХА
МУ ХА ХА ХА ХА!!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.