Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:08 12.11.25 
Непрофесионални
   >> ЛГБТ, БДСМ
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Въпрос...нови [re: Nikam]  
Автор BGMEN.COM (уебмастър)
Публикувано07.12.04 19:58

И аз ще те помоля за същото. Изпрати ми писмото да го публикувам и аз на сайта. Интересно ми е точно какво си написал в него. Защото относно българските хомосексуалисти наистина има какво да се напише.

Важно е да живееш, както поискаш. Но в България не можеш...

Тема Re: на какъв език говорят в "Джемини" ?нови [re: Nikam]  
Автор Иcтинckият Emo (той)
Публикувано07.12.04 21:49

"паметната вече дата в ЛГБТ-живота на България, когато официално на 25 ноември 2004 година си отправих Предложенията "

Всеки път като пръднеш ли ще искаш датата да се обявява за паметна?
Колко члена има Джемини? Колко паметни дати да чакаме?

Тема Re: Истинския Емонови [re: Nikam]  
Публикувано07.12.04 23:02

Аз отдавна съм го казал. Когато човек е прост или прекалено тъп, той обижда, а не дава доводи. Много по-лесно е да говориш за пърдене, отколкото да кажеш нещо смислено. Ако не можеш-поне не намирисвай в този клуб.

Тема Re: Истинския Емонови [re: Nikam]  
Публикувано07.12.04 23:21

Тоя може дори да не е хетеро. По-вероятно е да е някой неосъзнат гей, с много големи социално-психологически проблеми.

Тема Никам Президент!нови [re: BGMEN.COM]  
Автор Loretta (notpron)
Публикувано08.12.04 00:50

Абе що пренасяте спора от "България" тука? В рамките на тоя клуб, въпросът е смислен, въпреки че е зададен малко ... с несъобразен език, да кажем

Ако искате да ви преведа, човекът не смята, че предложението на Никам е толкова епохално за организацията и съответно че организацията трябва да си започне едва ли не летоброенето от това, че на някой от членовете някъде му хрумнало да се заяжда с УС и да си чеше езика с несериозни и недообмислени предложения.

Убедена съм, че когато има желание за диалог, а не за заяждане, и когато човек е разумен и конструктивен, от Джемини могат да оценят помощта и добре аргументираното мнение и ще направят усилие да работят с всекиго, който може да бъде полезен и желае да се включи активно в дейностите. А за да помага човек не е нужно да е председател, нужно е да има желание.

В случая по предложенията на Никам почти няма какво да се каже, защото те не са отправени с цел да помогне, да е съпричастен, да се решават проблеми, а с цел да обвинява и да сочи с пръст. Пример: предложението, че ще закрие платените длъжности и работата ще се извършва от доброволци. В Джемини е било така до тази година, и са разбрали от опит, че това не работи: работата така не се свършва. Никам има ли предвид конкретни доброволци, които да поемат отговорността да придвижват дейностите на Джемини, или възнамерява първо да закрие платените длъжности, а после да търси такива? Защото при втория случай е ясно, че след 2 месеца ще се усети как никой нищо не прави в това Джемини и то на практика не функционира. Трябва ли хората, които в момента са там, да позволят на Никам да си направи този експеримент, за да се плесне накрая по челото и да си каже - "еей, верно бе!"... Би било безотговорно.

Дали има смисъл от отговор? Има, но не като приоритет пред другата работа, защото в случая не Никам прави услуга на Джемини, а Джемини правят услуга на Никам, като му отговарят с разяснения и мотивации (не се съмнявам, че когато получи отговор, той ще бъде сериозно обмислен и добре аргументиран). Но за Джемини трябва да е ясно, че нито Предложенията на Никам, нито писането на Отговор на тях, допринасят с нещо за истинската работа, която имат да вършат хората там. В този смисъл са губене на време (освен дето е любезно де, което само по себе си е хубаво нещо). А и на Никам какво да му обясняват? Можеш да обясняваш само на човек, който иска да те слуша, да чуе какво имаш да му кажеш, и да помисли. Не можеш да обясняваш на човек, който си е запушил ушите и крещи "на-на-на-на, ти си лош, на-на-на-на, ти си зъл". Нито можеш да дадеш на всеки един да се поупражнява в твоята работа, докато съсипе твоя труд, за да достигне до извода, до който ти вече си достигнал.
Ако беше така, то всеки бай Кольо и Пешо от селската кръчма, които според себе си са големи политикани, трябваше да изпращат писмо до Президента със заявление, че искат да станат Президенти, за да оправят България. И ако изобщо някой им отговори (в което се съмнявам), да не мислите че ще е според срока, за който настоява съответният гражданин?
Абсолютно несериозно е това.

mom, he formated my second song

Тема Re: Никам Президент! [re: eлия]  
Автор Loretta (notpron)
Публикувано08.12.04 03:21

Ами гледам в другата тема какво си говорите с Павлин. На твоя въпрос дали се предвиждат платени длъжности, той е отговорил с доста подробна аргументация защо се предвиждат, след което казва, че да.

На мен това ми говори, че да има платени длъжности е ново решение - при това от аргументацията му личи и че това решение е взето, за да поправи грешка от миналото - т.е., разбирам аз, че платени длъжности в миналото не е имало.

Имам предвид ето този текст:

Съвместно с международните си партньори БГО ще продължи да работи активно по проекти за постигане на ЛГТБ еманципация (...). Смятаме, че това би станало най-добре чрез наличието на платен персонал, който да посвещава силите и уменията си само на организацията, а не чрез група доброволци, които се опитват да отделят по малко от свободното си и работно време, за да свършат голямото количество работа, която трябва да бъде свършена. Наличието на човек, чиято работа ще бъде да движи оперативната и ежедневната работа ще означава, че Джемини ще може да е винаги в готовност да реагира, че в нея ще се работи всеки ден,...

Ако преди не се е работело всеки ден и не е имало кой да реагира, значи това не са били платени длъжности, а някакви временни поръчки, възлагани от Джемини на външен подизпълнител, или услуги, предоставяни на Джемини срещу заплащане от друга фирма, или нещо от тоя сорт. Длъжност включва да е имало сключен трудов договор, Джемини да са плащали осигуровки на заетото лице, и прочие.
Допускам и аз да не съм наясно. Но все едно, решението ми изглежда добре обосновано, за да поправи минали грешки - нали дотогава Джемини не е функционирала задоволително, трябвало е да идентифицират причините за това и да вземат мерки да не допуснат отново тези причини да възпрепятстват дейността им. В случая става въпрос за несериозно отношение и/или невъзможност от страна на заетите в организацията хора да поемат стабилен ангажимент и да го изпълнят, защото все пак всеки трябва да се погрижи на първо място да се изхрани сам, а едва след това може да полага доброволчески труд в името на идеалистични цели. Но моето мнение няма значение, въпросът е, че решението за платените длъжности е взето на Общо събрание (за едната длъжност) и от УС (за другата), така че не може да бъде отменено по предложение на един член на организацията.
Ако съм на Павлин, по тази точка от предложението на Никам щях просто да копи-пейстна мотивацията, която е пратил и на теб. Управляващите органи на една организация са длъжни да се съобразяват с членовете, доколкото са длъжни да предоставят информация и да се аргументират за решенията, които са взели - но не са, и не може да са, длъжни да вземат/коригират решенията си така, че да отговарят на личното мнение на всеки един член поотделно. Различие в мненията може да съществува, това не прави едно управление лошо управление.

Както и да е де, много се отплеснах

Критиката ми към Никам беше по-основна, за подхода му, а не по конкретните му предложения, и дадох един произволен пример защо не се прави така, както той е тръгнал да прави.

Но да се обърна към него по-добре.
Никам, критиката ми към тебе беше, че не подхождаш конструктивно и с това сам им пречиш да ти отговорят. Ти ги познаваш и много добре знаеш как да получиш информация (отговори) от тях, както и как да отправиш сериозни предложения. Не може просто да влезеш в някоя организация и да изискаш да ти предоставят възможност да я прекроиш изцяло по свой вкус. Но си щял да бъдеш добре дошъл, ако си отишъл при тях с идеите си и инициативите си, с желание да ги обсъдиш и да ги съгласуваш с другите хора, да ги впишеш в другите им дейности и т.н. Така се работи заедно. Но в случая намеренията ти са не да сътрудничиш, а да изобличаваш, и просто си събираш поводи. От конкретната случка си събра повода "ама те не ми отговарят на писмата и не се вслушват в мнението на членовете си!". Което за мен си е чисто хленчене.
Не уважавам такова поведение. 4овек трябва да има достойнство.

mom, he formated my second song

Тема Re: на какъв език говорят в "Джемини" ?нови [re: Nikam]  
Автор prinyo ()
Публикувано08.12.04 10:24

Един от членовете на УС е в чужбина. След катоевърне в края на седмицата ще насрочим декемврийката среща на УС, където ще бъдат разгледани предложенията ти.

Тема Re: Никам Президент!нови [re: Loretta]  
Автор prinyo ()
Публикувано08.12.04 10:51

Първо да уточня за платените длъжности.
В Джемини е имало платени длъжности - по проект. Тоест те са били длъжности "на проекта". Но ръководните длъжности не са били платени.
Сегашните две длъжности са на организацията. А не по проект. И една от тях е ръководна. Тоест има по-ясна дефинирана отговорност вече.
Проблемът с платения персонал е един от проблемите от миналото на Джемини, довел я до тук.

Сега за ултиматумите на Никам. Това, което дойде по мейла в Джемини е същото,което тои е пуснал тук. В писмото няма въпроси. Има предложения. Повечето от които неизпълними поради причини, които вече разясних още веднага в отговор на постинга му тук. Честно казано не очаквах, че след това доста подробно разяснение той ще продължи да настоява борда да се занимава с невъзможните му искания. Но ще ги внеса на следващото събиране, когато се върне Анджела - през следващата седмица.

По същество Никам иска Управителния съвет да отмени решение на Общото събрание. Което е несериозно.

Редактирано от prinyo на 08.12.04 11:19.

Тема Re: Никам Президент!нови [re: eлия]  
Автор prinyo ()
Публикувано08.12.04 11:30

Отчет за такъв период не се пише за два дена. Така че това за литкането е несериозно.
Няма определени заплати за Аксиния и Деси. Засега те са без заплати!
Няма "тайна" уговорка за заплатите им.
Заплатата на Аксиния досега беше по проект. Както и на Ася и на другите преди това. Аксиния свърши огромно количество работа в последните месеци и е доказателство за работоспособността на новия принцип за ръководен орган на заплата.

Тема Re: Никам Президент!нови [re: Nikam]  
Автор prinyo ()
Публикувано08.12.04 15:13

Както и да е, но докато Павлин е в тази организация, и докато е подкрепян от ИД, аз няма да спра да атакувам организацията, каквото и да става!

Ами така да си беше казал още в началото. Решенията,срещу които плюеш,в това число и моят избор бяха направени демократично от Общото събрание на членовете. Ако беше си направил труда да дойдеш там можеше да кажеш всичко, което искаш. Но е по-лесно да се плюе отстрани. Не можеш да надскочиш себе си...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.