|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
От много време насам виждам само подобрение на ефектите на игрите. Това си е супер и Doom3 ще има заоблените повърхности, които видях в една крадена версия на Quake3, много преди да излезе, и от които не знам защо в пълната версия отпаднаха. Но освен ефекти играта има и идея, а идеите нещо напоследък се изчерпаха. От последните игри не се сещам за нищо оригинално, нищо новаторско.
Ако вие се сещате някакво интересно нововъведение в някоя игра кажете го, за мен оририналните идеи са следните.
1. Тетрис, Сокобан, Lode Runner - много от старите игри определено си имаха добра идея.
2. Dune - първата добила известност стратегия в реално време.
3. Wolfenstein - първият добил известност 3D Shooter.
4. Doom - за пръв път в историята на компютърните игри се въвежда Deathmatch - играта в мрежа срещу други геймъри.
5. Warcraft - първата стратегия за мрежа.
6. UFO-Enemy unknown - сливане на два типа стратегия в една игра, което опредлено я прави оригинална.
7. Tomb Raider - използването на привлекателен женски образ в ролята на главния главорез.
Разбира се водил съм се от правилото на Тери Пратчет, че славата увенчава не този изследовател, който пръв стъпи с крак върху девствената земя, а този, който пръв успее да прибере въпросния крак в къщи. Макар Wofenstein да не е първия 3D, той е първия известен 3D, не вярвам много от вас да са играли Catacombs - която е предшественика му.
Това си струва  
| |
|
В общи линии си ги изредил :-)
Ще добавя още няколко:
Супер Артилерия - едновременно пределно проста и доста сложна
Test Drive (Accolade) - да седнеш в колите дето само на снимки си гледал
F1 Grand Prix (Microprose) - първата що-годе реалистична симулация на F1
Civilization (Microprose/Sid Meyer) - май е без коментар... спомням си че това май беше първата игра, за която се проведе някакъв турнир (в едно предаване по телевизията за комп. игри, много много отдавна)
Transport Tycoon (отново Microprose) - дали преди нея имаше каквато и да е икономическа стратегия (като се изключи Railroad Tycoon)???
Би трябвало да се спомене и някой от авиосимулаторите, ама като се има в предвид че съм играл само на F117-A Stealth Fighter (бах тия Microprose), не бих могъл да се изкажа.
За Томб-а - аз не си спомням и преди нея да е излизала игра с тази гледна точка...
| |
|
Civilization - първата походова стратегия в която управляваш сам империя и има образователен характер.
Master Of Magic - ако си я играл ще разбереш какво имам предвид
Някои РПГ-та от най старите... незнам кое е първото, че ми се губи в бебешките годинки, ама ме кефеше Eye of The Beholder (правено по ролевата игра на Dungens&Dragons) както и още някой РПГ-та.
Една от най-хумористичните игри куести които съм играл (не че съм играл много де) е Simon the sorcerer.
Земи тоя flight simulator - X-wing, Tie-Fighter
Дюн може да е първата стратегия, а Warcraft първата мрежова, но Command&Conquer е първата в която действително има някакво разнообразие в единиците и изобщо стратегия като цяло, след това последвана с ужасен успех от StarCraft, Starcraft Broodwar.
Първият спортен менъджер който съм игра и ми хареса като цяло (преди него е имало и други де, но не съм ги виждал) е Premier Menager 3.
Половината логически игри които са измислени изобщо са с голяма идея...
А бе знам че има още много игри, които заслужават внимание, но в момента не се сещам... а и не ми се мисли много-много. ако с нещо не си съгласен кажи за да те опровергая :))) Аз поне се съгласих с всичките ти предложения
"Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът."
"На всяка звезда, живот има." - Гьоте
| |
Тема
|
Re:
[re: KlD]
|
|
Автор |
Vladi (Фафлояд!) |
Публикувано | 05.02.02 10:57 |
|
РПГ-тата май бяха основно Ultima 1-7 :-) ама не знам де... имаше и едно Return To Zorg, него също го хвалеха, макар да беше доста новичка игра...
| |
Тема
|
Re:
[re: Vladi]
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 05.02.02 11:25 |
|
Ами глей са... аз РПГ-та не съм играл много на РС-та... предпочитам ги наживо... а довечера къде ще сме??? Знаеш ли?
| |
Тема
|
Re:
[re: KlD]
|
|
Автор |
Vladi (Фафлояд!) |
Публикувано | 05.02.02 12:00 |
|
ми май в Ботуша
| |
Тема
|
Re:
[re: Vladi]
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 05.02.02 12:06 |
|
Мерси...
| |
Тема
|
Re: Класация за оригинални игри
[re: Лaнc Линk - тaйният]
|
|
Автор | Little_Nikky (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.02.02 21:14 |
|
ta zna4i originalni igri.dobreee.as sha ti dam edin primer Black&White.druga takava nqma
| |
|
... още не съм я отварял, но и на нея ще и дойде реда. Просто нямам толкова време за игране.
Това си струва  
| |
|
доколко предложенията ми спадат към групата на първите :-)))
1. Lemmings - като добавка към Tetris и Sokoban
2. F16 Falcon - не знам дали е първия изобщо, но беше първия авиосимулатор, който аз съм виждал.
3. SimCity - това не беше ли преди Civilization. Верно не е толкова сложен, като Цивилизацията, но идеята така или иначе е същата.
4. Разбрах, че не си падаш по куестове с команден ред, но SpaceQuest си е родоначалник откъдето и да го погледнеш. Ако той не ти харесва - вземи оня готин куест на Лукас за рокера - не се сещам името му сега.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|