Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:45 11.11.25 
Контакти
   >> Приятели
*Кратък преглед

Тема А вашите деца как се справят?нови  
Автормaйka (Нерегистриран)
Публикувано21.03.07 10:22

Здраейте мами. Втора седмица сме в подготвителен клас в частно училище - там усилено се изучава английски по 14 часа седмично. Преди това посещавахме обикновена детска градина. Установявам, че на детето са му безинтересни часовете по английски, тъй като се говори на непонятен за него език. При разговор с майка от "нашия клас" разбирам, че нейнто дете се интересува от всичко и на него всичко му е интересно. И аз естествено изпаднах в паника. Вие имате ли подобен случай и ако да моля кажете по нещо!!!

Тема Re: А вашите деца как се справят?нови [re: мaйka]  
Автор avalon91 (непознат )
Публикувано21.03.07 17:57

Аз несъм маика несъм и на вазраста на вашето дете по голям съм.Но реших да изкажа и моито мнение и смятам че няма причина за паника.За да се аргоментирам ще дам за пример това което виждам всекидневно в училище.На всяко дете са му интересни различни предмети и е нормално от един да се отекчава.А относно англиския език щом аз ученик в 8 клас сега 9-ти се отекчавах от 20 часа седмично какво остава и за едно доста по малко дете което още несе е наиграло.Замислете се и за това и неискам да звучи като опрекване.

Тема Re: А вашите деца как се справят?нови [re: avalon91]  
Авторreni (Нерегистриран)
Публикувано21.03.07 20:48

Мисля,че имате проблем.Нещо с учителката по английски не е наред,щом позволява да някои от децата да се отегчават. Добрият учител намира индивидуален подход към всяко дете, особено пък щом става дума за частно училище. Решете проблема навреме,защото детето ви ще започне да изостава,ще изгуби материал и поради невъзможност да се справи и навакса,ще се отчужди от предмета.Това е една от причините много деца да намразват училището. Съжалявам, ако малко съм ви стреснала.Нещата при вас може да са по-невинни,но тази грешка аз допуснах с моите деца и после нещата стават неуправляеми.

Тема Re: А вашите деца как се справят?нови [re: reni]  
Автордpyra мaйka (Нерегистриран)
Публикувано22.03.07 10:17

В предишната детска градина всичко ли му беше интересно?Може би просто не"си пада по чуждите езици". И разбира се веднага е виновна учителката,"още повече че е в частна детска градина". Там също работят хора, а не роботи. /може би малко по-добри/. Щом детето ви е там едва от 2 седмици, просто му е нужен период на адаптиране.Вие като смените работата за колко време се адаптирате? Не бързайте. Детето ви с желание ли отива? Може би и съвсем по човешки трябва да поговорите с учителката. Бъдете сигурна, че тя обръща внимание на детето ви, но ...просто поговорете с нея. Ако трябва, да ви дава някакви материали да работите и в къщи с детето.
И на края, убедена ли сте, че извеждането на детето от държавната градина точно в подготвителен клас е било дебре? НО ПРОБЛЕМ СПОРЕД МЕН НЯМА!

Тема Re: А вашите деца как се справят? [re: дpyra мaйka]  
Автор lonewolf (непознат )
Публикувано08.04.07 21:25

Проблемът може да е в учителката, но (според мен по-вероятно) може да е в детето. Аз мисля, че ако едно дете не расте щастливо и задоволено, това може да се отрази на заинтересоваността му в училище. Пример: (важи за дете от 2-3 клас) "Ицо винаги има шестици... ама баба му всеки ден го взима от училище, а аз трябва да се прибирам сам. Пък и виж какъв хубав несесер си има... и дрехите му са много хубави... А как играе само на футбол...". В същото време Ицо мисли върху решението на задачата.

Ако проблемът беше в учителката, тогава повечето деца в нейните часове щяха да са незаинтересовани, и любознателните щяха да са не повече от 2-3.

Тема Re: А вашите деца как се справят?нови [re: lonewolf]  
Авторyчитeлka (Нерегистриран)
Публикувано12.04.07 11:07

Майчице, още ли на детето не му е интересно?
Аз работя в частна езикова детска градина. Децата в групата са 11.Чудесно.Всяка вечер си предвиждам кое ще е най-интересно за всяко дете.Не пропускам след ученето да играя стях на техните игри. И въпреки това..!Дойде дете, което е сменило вече 2 градини до момента и ще е ученичка.Има моменти в които не разбира езика.Майкат атново иска да го мести!"Паднало й нивото.Защо не ги учим да пишат и четат?" Друго дете, което е по-малко, но ще е в 1 клас/заради икономия на такса/, и на него не му е интересно винаги, просто защото му е трудно.Сигурно имам вина, но и някои родители имат неточно мнение за децата си и това пречи/нямам предвид теб/.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.