|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
INTELIGENTNOST I POTENTNOST
|
|
Автор | medea_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.12.00 23:31 |
|
A be skapi mage mnogo dalgo vi ostavichme da skuchaete -ja da ni raskriete "tajnata" na tos problem? ;-)
MATEMATIZITE da ni raskrijat proporzionalnostta i stepenta na potenzirane na dvata komponenta ;-)
IKONOMISTITE-da ne sakratite oschte tos PROBLEM ;-) kato rashodite ;-)
GOTVACHITE chte se isnigat predi da sa"vdignali na sdraviza" ;-)
STROTELNITE SPEZIALISTI chte ni potsrojat tiradi kato Babilonskata kula ;
SELJANITE dali schte rasberat vaprosa ;-)ili schte imat problem s edinija komponent? ;-) (sechtam se sa viza s ziganiana ama chte vi go raskaga posle)
IVO da ne mi tragnesch pak s latinskite posnanija napred-molja te s magkite ;-)(opita na maga)
Tersajte smeli ARGONAVTI-interesno ni e da vi chuem...
A kolkoto do "porjadachnata" mi klubna kolegka-imaj tarpenie -ne me pluji-sigurna sam che pone edinija ot komponentite te interisuva!
s mil posdrav vascha medea
| |
Тема
|
Отг: INTELIGENTNOST I POTENTNOST
[re: medea_anon]
|
|
Автор |
Бaтko (непознат
) |
Публикувано | 15.12.00 16:18 |
|
И защо трябва да разчепкваме тая тема .... Заради професионалните шофьори или инфантилните гении! Мацки не се свалят нито главно с интелигентност нито с потентност ..... чар надо, дорогая! Всъщност КАКА казва, че мъжете нямали проблеми с интелигентността и потентността, а с поискването. Имам една позната дето казва: Прост, пък му се е... Друга пък казва: Какво ми се прави на мъж, сякаш не знае, че и 6 см. стигат. Ама защо съм се захванал с тая тема - та аз съм лаик по отношение на мъжете!
Don`t Worry! Be happy!
| |
|
Te inteligentnite ne govorjat po taja tema. Kojto si go moje si go moje. I ne zavisi samo ot tjah. :-X
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гoтвaчa (непознат
) |
Публикувано | 17.12.00 18:11 |
|
Май наистина има някаква тайна. Досега не го знаех, но щом ти попита и се замислих, разбрах, че не съм в състояние да отговоря. Жалко! Добре, че за нас - Готвачите не е характерно нито едно от двете качества. Поне аз не съм чул клиент или колега да сподели за другиго, че е интелигентен или потентен. Че е майстор - да, че има усет и въображение - да, че разбира какво иска другия - също. Някак си досега тези неща бяха в разбиранията ми съпътстващи характеристики и за интелигентността и потентността, но съдейки по започналата дискусия, май съм бил на грешен път. Може би в по-ранни години бих се впуснал да доказвам някаква теза, но сега ми е по-интересно да послушам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ивo (ентусиаст) |
Публикувано | 17.12.00 18:59 |
|
Да бе, Медея, всъщност кому е нужна тая дискусия и разкриването на такава "тайна"? И защо точно да се търси едва ли не линейна функция на потентността от интелигентността. Ми то по-лесно мисля, че може да се изведе зависимост между пиенето на бира от немците и тяхната потентност - поне съдейки едно време по някои мои мимолетни и не толкоз мимолетни познанства с гражданки на едновремешното ГДР - такава зависимост определено има. Иначе въпросът, ако наистина го зачепкаме, ще предизвика следната сложност: какво е потентност, горе-долу е ясно, но какво е "интелигентност"? Това по принцип е руска дума и руско понятие, имащо много специфицен смисъл и опиращо се в немалка степен на едно с вселенска значимост явление, каквато е руската водка. В европейските езици всъщност няма такава дума, има дума "интелектуалец" и "интелект", ама то не е съвсем същото. Но все пак, Медея, за да не те разочаровам, ще се опитам да кажа нещо конкретно: за потентност не знам, но определено мисля, че за истинския и интересния секс е нужна нежност, фантазия, въображение и на моменти вдъхновение - а от тая гледна точка малко интелигентност никак не е излишна. Но това няма никаква пряка връзка с "потентност", според мене, особено пък ако ти се въртят някакви количествени параметри в главата, като пишеш "потентност"...
Beware! Big Browser is watching you!
| |
Тема
|
|
|
Автор | 41_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.00 20:43 |
|
Добрия ебач си е просто добър ебач! С добавка на това дето казва бате Иво :) Хайде - дай боже всекиму!!!Включвам и мъжете в това пожелание естествено , защото не мисля че вие жените трябва да четете вестник докато...
| |
Тема
|
[re: Ивo]
|
|
Автор | Ива_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.00 21:24 |
|
интелигенция е руската измислена дума, интелигентност си е дума на всички езици а за потентността не знам, не ми е периметър
| |
Тема
|
[re: Ива_anon]
|
|
Автор |
Ивo (ентусиаст) |
Публикувано | 18.12.00 10:28 |
|
Здравей, много ми е драго да си имам адаш от женски род в клуба:))) А за постинга ти - дали не се очертава поредният езиковедчески спор? Вярно е, че руската дума е "интелигенция", за това няма спор, но доколкото в някои западни езици има думи с този корен, те пак са производни от тази дума. В немския има дума "интелигенция", но няма "интелигентност". Английското intelligence според речника на Webster, където има етимологични справки за произхода на думите, произхожда точно от "интелигенция".
Beware! Big Browser is watching you!
| |
Тема
|
|
|
Автор | medea_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.12.00 09:48 |
|
Ivo,kvi si gi sabarkal tuka-sachtestvitelni,prilagatelni,snanija spomagatelni i zjalata shema si sabarkal;-)) As pischa sa kchestveni harakteristiki,ti kade3 gi vidja tei kolichestveni ismerenija be bratched?:-))) Ama nie sme v 40-50( ne v 20-30,gonim veche kachestvo ,a ne kolichestvo Ha-Ho-Hi -ha Da ne vsemesch pak DUDEN-a da se utochnjavach! po-dobre sipi po edno ... Snochti(vchera) internetnija mi dostap beche absoljutno nevasmogen.Nakraja si mislech che sa kabelni istorii,i se obadich na sina mi da donese drug modem.Moja tuk nego "rasposnava",ta vsech na saem drug.Stranna rabota...Vasmogno li e da e ot vraskata na VISION.ako me vidich kak sam opletena v kabeli ,schte si kagesch "eh da mogesche edin(kabel)da i varge i ustata ;-)) :-))) Koj proveder dava naj-kachestvena vraska?-kakva karta da si kupja i ot kolko lv.?Sigurno i zenata ima snachenie?Chдrt poberi!uf pak kak go isdokarach...kade e Klavdii da me pogledne pod oko:-))))
| |
Тема
|
Отг: INTELIGENTNOST I POTENTNOST/ИВО
|
|
Автор |
Бъpни Kълвaчa (новак) |
Публикувано | 21.12.00 13:07 |
|
На Запад няма интелигенция! Това е руско понятие, произлязло от руските реалности на 19 век. На Запад има интелектуалци. Разликата е качествена. Интелигенцията е общност, интелектуалците са индивиди, личности. Интелигенцията е особен вид прослойка - посредничеща между властта и т.нар. народ, лапаща от копанката на властта (повечето са под една или друга форма държавни чиновници) и привиждаща себе си като призвана да облагородява, възпитава и води властта към светли бъднини; да е носител на истината от последна инстанция и т.н. Изобщо вижда себе си като център на вселената. За властта интелигенцията е слугинско съсловие, което трябва да свежда на народа в разбираема за него форма щенията и посланията на властта, за което й плаща с гарантирана издръжка и привилегии под различни форми. Източният социализъм, то друг и нямаше беше благодатна почва за разцъфтяването на въпросната паразитна прослойка. Която още вие и плаче за изгубените си привилегии и социални позиции. В този смисъл Ленин (когото ненавиждам) е прав, като казва "Интеллигенция говно!" Всякакви революции и опити за такива са правени точно от интелигенцията. За последствията не ми се говори. И комунизмът е измислица на интелигенцията. А интелектуалците никога не могат да бъдат стадо, общност. Те не зависят от благодеянията на властта, не хленчат, че не ги разбират и не смятат, че трябва да водят обществото към прекрасното бъдеще.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|