|
Тема
|
Ако шефа Ви (стара тема на нов глас)
|
|
Автор | VALVAS_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.12.00 01:14 |
|
е тъпанар и сте сигурни, че сте прави какво правите?
| |
Тема
|
Отг: Ако шефа Ви (стара тема на нов глас)
[re: VALVAS_anon]
|
|
Автор | medea_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.12.00 01:45 |
|
Saglasjavam s nego i stavame dvama "tapanari"-ako sam siguren ,che sam prav... Ami ako ne si prav ???ISchakaj "utroto e vinagi po-madro ot vecerta" A do ponedelnik sa 3 dni -oschte poveche schte ulegnat neschtata-ponjakoga ima neschta ,koito edin schef ne moge(i ne trjbva) da spodelja s podchineniete si.Predstavi se ,che tova e sluchaja medea
| |
Тема
|
[re: medea_anon]
|
|
Автор |
Гoтвaчa (непознат
) |
Публикувано | 09.12.00 10:35 |
|
Обикновено ставам трагичен герой. Е, в интерес на истината опитвам всичко достъпно за да пласирам безболезнено мнението си, опитвам какво ли не и обикновено става с някакви компромиси. Ако наистина нищо не помага - консултирам се за последно с Бога в себе си и правя каквото смятам за нужно. С една дума - ставам трагичен герой...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lvo (член) |
Публикувано | 09.12.00 10:45 |
|
Ми нали знаеш, чл. 1 - шефът винаги е прав, а в случаите, когато не е прав, вижте чл. 1.
А иначе, сериозно, номерът с такива тъпанари е, да им се поднесе идеята, която считаш за правилна, така, че да излезе като че ли е тяхна собствена велика мисъл - и тогава те сами ще я прокарат в действие.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
4eHe (новак) |
Публикувано | 09.12.00 14:53 |
|
Кандидатстването за работа започва с презумпцията, че шефа е задник (което изисква съответното отношение !). Valvas, как не искам да прозвучи еретично. Обаче, започвам да имам видения как подлежи на смяна (не непременно с моя милост). Тия ми амбиции се развиват с шеметна бързина, вземам от настоящата си работа най-ценното и/или 1. Се местя при следващия 2.Правя си собствен бизнес, с мрежата контакти и познанието от настоящата ми работа. След време той/тя съжалява горко (така се нароиха хиляда компютърни фирмички у нас. Управлението на хора иска чувствителност+формално обучение - управлението на машини и процеси : познание).
Остава отворена и опцията да се примиря (например, когато работиш за папата).В моят случай,обаче шеф ми не определя проекциите в кариерата ми. Настрана, че повече от две години работа на едно и също място, за професионалист, днес се дефинират като липса на въображение.
ВАЖНО ! Затвори вратата учтиво, с времето си плаща.
| |
Тема
|
[re: lvo]
|
|
Автор |
valvas (непознат
) |
Публикувано | 10.12.00 01:34 |
|
Е то и това си от законите на шефа, но не важи когато и шефа ти е наемник и има и над него. Тогава просто го прескачаш.
| |
Тема
|
[re: 4eHe]
|
|
Автор |
valvas (непознат
) |
Публикувано | 10.12.00 01:42 |
|
Благодаря. По голямата част от съветите и аз така ги възприемам. Но вече си реших този проблем
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бaтko (непознат
) |
Публикувано | 12.12.00 15:11 |
|
№1 Шефът е винаги прав! №2 Дори и когато не е - важи №1
Това е вече толкова банална истита ..... Важно е да плаща и да му бере гайлето на шефството си. Затова: шеф ли е -не го жали - нали за това си е шеф. Ама не знае, че всъщност шефът е жена му (някой път и секретарката) - но това е друга тема...
Don`t Worry! Be happy!
| |
|
|
|
|