Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:07 27.10.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема ново 20 - такса водомер  
Автор NUT (ветеран)
Публикувано24.10.25 17:12

хората с години нямат вода - тия искат да се плаща такса водомер(водомера ние си го плащаме) дори в домове в които не се живее...
а тези с над 2 имота на свое име ще плащат повече...
и тъпаците обясняват ЧЕ с тези пари щели да се плащат за ремонтите по водопроводите

аве държавни "умове" с най-ниските заплати и пенсии в ЕС сме

- от къде да си метеме всяка сутрин балконите за да имаме пари за всичко и достоен за съществуване живот???
не ви ли е ясно ЧЕ на българите балконите са чисти и няма от къде да замитат банкноти

каво ВИ е мнението по този грабежки нов проблем - за нас останалите в БГ БЪЛГАРИ?!

Тема Re: ново 20 - такса водомернови [re: NUT]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано24.10.25 17:36

На пръв поглед не е редно. На втори го мисля отдавна, точно това.
Ние имаме два имота на село. Всяка година имаме по 50 лева такса на имот за ремонти на водопровода (поради редица "случайности", не сме към ВИК, а към "Басейнова дирекция"). В единия имот нищо не правим, не ползваме вода, наскоро прекъснахме и тока, за да ремонтираме покрива.

Та, има доста виладжии, които идват 2 пъти в годината, но искат да имат вода. да, ама течове има, тръби се пукат, водопровода е стар. Е не може да дойдеш, да искаш вода, ама за ремонти да не даваш пари, т.е. годишната такса. Както и в блоковете в София-ние имаме 50 лева годишна сума, евентуално за покрив или друг належащ ремонт.

ОТ-ЗА село, съм съгласна, даже искам, ако не плащат, да им резнат тръбите и да нямат вода. Защото де факто селото е 350 човека постоянни жители, лятото ставаме към 500-600. Ама зимата има ремонти на водопровода, тези ремонти не се оправят те така... с плюнка на тръбите.

Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано24.10.25 17:46

Сега ще дойдат да ти обяснят, че мрънкаш, че българинът е богат и никога не е живял по-добре от сега.

2 млн. българи едва връзват бюджета. България е на второ място в ЕС по дял на хората, които се чувстват бедни

37 на сто от населението в страната трудно “свързват двата края”

Само в Гърция са по-зл
е от нас

Чувствали се били бедни! Нещастни мрънкачи!

Направихме го в Румъния. Очевидно, ако се наложи, ще го направим и в Германия

Тема Re: ново 20 - такса водомернови [re: UnicaDonna]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано24.10.25 17:50

Ако сме на второ място по дял на хората, които се чувстват красиви, начи направо да ни абонират за мис и мистър Свят.

Тема Re: ново 20 - такса водомернови [re: MupaM]  
Публикувано24.10.25 18:34

Ами не знам. Дай статистика за усещане за красивост.

Не чувстваш ли колко си “опорна”? И защо е този пост - нали и аз казвам същото! Българинът е богат, само дето мрънка.

Автор Kama Sutra (Ястребовски)
Публикувано24.10.25 19:11

Вече сигурно 4-5 пъти ме предупреждават по телефона със записан предварително глас, че е време да си сменя водомерите поради изтекъл срок на годност, а аз тъй като съм любопитен реших да не го правя и да видя какво толкова ще стане. Сложиха ме на норматив, което ме устройва прекрасно засега. Изобщо не ми харесва да ми дават зор и наклон какво да правя с моя собственост.

Тема Re: ново 20 - такса водомернови [re: Kama Sutra]  
Публикувано24.10.25 20:16

Изобщо не ми харесва да ми дават зор и наклон какво да правя с моя собственост.

Това изречение скърца отвсякъде. Твоя собственост може би са, водомерите, обаче през тях се отчита вода, която плащаш и трябва да са в изправност. Всяко нещо си има срок на годност. Те и колите са си наша собственост, но ни задължават да минаваме ГТП. Че и здравето също, но профилактиката е необходима, защото после касата ти плаща, ако ти се разболееш. (Не че много работи тази схема с профилактичните прегледи, но принципът е такъв).

Това, че нормативът те устройва ми е чудно, но не това ми е мисълта.

Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано24.10.25 20:47

Май нямало да стане.
Мернах някъде, че герб-сдс оттеглили прословутата такса, след брожения.

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: ново 20 - такса водомернови [re: RujaKaramfilova]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано24.10.25 20:55

Аз нещо не проумявам - нали самия водомер съм си го платила от джоба, тоест, той е моя собственост, ВиК само го пломбира. Как така ще плащам такса за джаджа, която съм купила? Нямам против да ми турят нов водомер с дистанционно отчитане и тогава да ми искат такса за ползването му, но да не го плащам.

Тема Re: ново 20 - такса водомернови [re: alisalisa]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано24.10.25 21:01

Е, ясно, че не е за джаджата, а за поддръжката на водопровода.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.