Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:21 23.10.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Политическа 2:нови  
Автор samson (Оня)
Публикувано21.10.25 14:23

Днес :

""Задкулисието у нас владее почти всички лостове на властта. Неговите пипала се простират от институциите, през голяма част от партиите, до медиите..."

"...резултат от страха, че прекалената демонстрация на власт и зависимости поражда сериозно обществено недоволство. Но този маньовър не променя нищо по същество – задкулисието продължава да дирижира българската политика в пълен обем, макар и вече с привидна сдържаност...",

"...Стоим на прага на пълен авторитаризъм, маскиран като демокрация...".

ДА или Не?
Или какво още нещо?
И какво от това?

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Политическа 2:нови [re: samson]  
Автор T a n y a (Таня)
Публикувано21.10.25 15:28

"...Стоим на прага на пълен авторитаризъм, маскиран като демокрация...".

Не.
Тези, които не гласуват - никой не им е забранил.
Самите те - не искат. А защо не искат...
... май няма значение за останалите.

Тема Re: Политическа 2:нови [re: T a n y a]  
Автор samson (Оня)
Публикувано21.10.25 15:37

Няма да влеза в този филм: Създаде бог Ева и каза на Адам: Избирай си жена!

И Адам поискал и избрал Ева!

Има значение за Адам , щото следващите жени след Ева, Бог сътвори с по -големи цици!

Няма ме в този филм!

Редактирано от samson на 21.10.25 15:41.

Тема Re: Политическа 2: [re: samson]  
Автор T a n y a (Таня)
Публикувано21.10.25 15:57

Няма ме в този филм!

В кой филм те има?

пп. Не страдай заради морфологията. В случая важното е, че сме от сътворените човеци (мъже/жени), щото е можело и като животинка друга да се родим.

Автор samson (Оня)
Публикувано21.10.25 20:57

"В случая важното е, че сме от сътворените човеци (мъже/жени), щото е можело и като животинка друга да се родим."

Да!
В случаят е много важно да отбележим!
Без значение какво?

Отбелязването не променя важното, но се взима предвид!
Това е по- важно за отбелязване

"щото е можело и като животинка друга да се родим."

Това го кажи на уникалната, тя е спец по "СЪДБИТЕ".
И на Таня го препоръчвам приятелски: Следвашият път внимателно внимавай и избирай мястото и часът си на раждане, а не после да отбележиш важното, че е можело друго!
Може, как да не може!

Автор Koftia (форумист)
Публикувано22.10.25 01:09

внимавай и избирай мястото и часът си на раждане
Пътник, ти с коя религия си склонен да се асосиираш, ако не си атеист ? Мохамеданите вярват, че ще наследят Царството небесно, барабар с девиците. Християните (не всички от тях) вярват и се молят да попаднат в Рая. А не в казаните с рогати пазачи. Будистите вярват в прераждането. Всеки си мечтае в какво да се прероди. И пази поведение да не се прероди в нещо, което не желае.
Погледнато набързо, аз бих казал, че добра мечта е да вярваш в прераждането.

Тема Re: Политическа 2:нови [re: Koftia]  
Автор samson (Оня)
Публикувано22.10.25 14:38

Приятелю, "Пътник, ти с коя религия си склонен да се асосиираш, ако не си атеист ?"
Осоциирането не е Религия.
Религия е сложно потятие, което клубната общност все още не е готова да понесе....и заради това няма да я коментирам.

Уважавам теб и въпросът ти:"Пътник, ти с коя религия си склонен да се асосиираш, ако не си атеист ?"

И преценявам да ти отговора също с въпрос...за да те опозная още по добре:
Koftia, приятелю, кажи ни, моля, ти там където си, чувстваш ли се уважаван за това което работиш там. Оценяват ли те професионлно, не само със заплащане, а и с уважение, към теб за това което ти работиш, и за това че си точно Ти....за тях??????????????

Това е асоцияция,
Религия, склоност към религия, познанието и знанието за религия се преплитат в едно, за всичко което се опитвам да ти кажа?

За Религия се осоциирам с Правдата, Правдата е физическото измерение на Любовта, там ми е проблема, че съм две, душата ми иска едно, а тялото ми друго, а аз служа и на двете....е Религията.....Разбираш ли ме като все едно си ти....едно искам да върша, а върша друго което не искам да върша....така само Религиятоа може да ни помогне да разплетем този възел, стягащ шиите ни до задушаване?

Се осоциирам.
Поздрави за въпросът!

Автор samson (Оня)
Публикувано22.10.25 14:56

РЕЛИГИЯ, не е "Религии".
Религия не е суеверие и внушения приети от човеци за Истина.
Религия не е общоприетото от човеците, като християнски кръстоностно походи срещу религия исляма, потопили в кръв човеците. И до днес кървавите войни
Религия на са човеците, които се асоциират според нравите си...

Религията е Една.

А че я възприемаме многолика, противоположна, агресивна, зла и тъпо проста и излишна, това не е от Религията, от нас човецинте е....и религията вече векове чака, ние човеците да го разберем, че Религията не е асоцияция на човека!

Което пък си е наред, живи сме, върим напред, учим се от грешките си ...вероятно до тогава докато на Религията и писне и не ни подкара отначало с корекции от опита си!

Върхът е....че ние човеците сме скъпо купени и Творецът няма да позволи и косъм да падне от главите ни ...казва, но не се знае дали и на Него няма да му писне в някой момент..
Вярвам, че няма, Той не е човек, за да върши неща като нас които вършим----като помисли, деяния и мнения в клуба!?

Е РЕЛИГИЯ!

Автор T a n y a (Таня)
Публикувано22.10.25 15:21

Родили сме се вече.... както се казва зарът е хвърлен....
Дано всеки да има късмет.

Не е отречено, че ако с изборите са с "ези и тура".... ще сме по-добре от сега,

В квотата на мъжете - може да се падне на теб да си политик, или на Кофтия....

Автор samson (Оня)
Публикувано22.10.25 20:36

"В квотата на мъжете - може да се падне на теб да си политик, или на Кофтия...."

С цялото си уважение към теб и твоето ще кажа кратко:
На нас, и ти, и аз, и кофтият, точно сега ни се е паднало.
И всеки един от нас има възможностите си ....и тук , и сега ... да заяви какъв е и какъв иска да бъде!

НО понеже си въобразяваш, че това ще промени Светът и другите , дълбоко се заблуждаваш, след като ни го пожелаваш!
Нито аз, нито Кофтия, и който друг да е не може, не му е дадено, и не е необходимо да променя теб и твоето!

А за изборите ни, ако първият път е грешка, то втори път е вече ГЛУПОСТ!
35 плюс 45 години са много време за да може човек да осъзнае какво да избере и какво да откаже да избира!
А ти избирай, апелирай, пропагандирай политически някой да те оправи , ако избираш и си против изборът да не гласуваш....само ни кажи за кой път го правиш!
И не само ли го правиш, ами и имаш увереността да упрекваш, тези които не го правят втори път?????

Няма ни в квотата ти, ви!
Кофтият избяга, а мен ме няма!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.