|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Колко време му давате този път….
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 18.10.25 16:07 |
|
(Сори, Лийче)
Тръмп призова Киев и Москва войските им "да спрат там, където са в момента“, и двете страни да прекратят своята проточила се война. Той заяви това зслед продължилата дълго среща в Белия дом Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.
Агенцията отбелязва, че сега, с поредните си коментари, Тръмп сякаш отново се върна към курса да кара Украйна да се откаже от териториите, които Русия й е отнела.
Тръмп призова двете страни „незабавно да прекратят войната“ и намекна, че Москва ще запази отнетите украински територии.
Коментарите на Тръмп са пореден обрат в позициите му за войната. През последните седмици той ставаше все по-нетърпелив спрямо руския си колега Владимир Путин и демонстрираше по-голяма готовност да помогне на Украйна да спечели войната,
След срещата си със Зеленски в Ню Йорк миналия месец в кулоарите на Общото събрание на ООН Тръмп дори заяви, че смята, че Украйна трябва да отвоюва цялата територия, която загуби след началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Това беше драстична промяна при американския президент, който по-рано твърдеше, че Киев трябва да отстъпи територии, за да приключи войната.
До сегашната промяна в тона на Тръмп се стигна след негов дълъг телефонен разговор с Путин по-рано през седмицата, след който обяви, че в идните седмици ще се срещне с руския лидер в Будапеща.
Господарят на правилните посоки..
Направихме го в Румъния. Очевидно, ако се наложи, ще го направим и в Германия
| |
|
Някои хора се имат за господ.
1. И кво? както е така, да остане. Квото-толкова. Докато не се възстановят поражения и пак отначало... незнайно кога. Това са си пачки, да се възставят пораженията и в украйна, и в русия.
Украйна - руска окупация, толкоз, ще траят Донбас и Крим не са техни. но пък ще има мир.
Русия - да се озапти малко с цел да си запази завоюваното.
Зеленски-да си вземе "зелена карта" и ....с милионите да си живее живота.
И на Тръм му писна
| |
Тема
|
Re: Колко време му давате този път….
[re: UnicaDonna]
|
|
Автор |
samson (Оня) |
Публикувано | 18.10.25 19:54 |
|
Голямото подвеждащо и в тази новина е:
"До сегашната промяна в тона на Тръмп се стигна след негов дълъг телефонен разговор с Путин по-рано през седмицата, след който обяви, че в идните седмици ще се срещне с руския лидер в Будапеща."
Тонът на Тръм, не е от последният разговор с Путин, а е добре примерено поведение на зрял и опитен политик, който до сега успешно преследва целите си!
Проблемът на НАТО е как да спре войната без да изглежда че е победено.
Русия няма спиране, не дава признаци на изстощение и твърдо е решена да направи от украйнската украйна буфурна предпазна зона, без натовски бази до Русия, и да си присвой руската украйна, която вече е завзела.
В този смисъл "връткта" на Тръм, всъка една страна да се обяви за победител, има някакви шансове..но е малко вероятно Русия да го приеме точно в този вид!
"в идните седмици ще се срещне с руския лидер в Будапеща."
Това ще се обсъжда там..би следвало да се предположи?
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
Тема
|
[re: samson]
|
|
Автор |
Публикувано | 18.10.25 20:04 |
|
Това ще се обсъжда там..би следвало да се предположи?
Нищо вече не може да се “предполага”. Може само да се хвърля боб. Друг начин да се следят и догаждат зашеметяващите лупинги в отношението на Тръмп към тази война и “главите” на държавите, които официално са страни в нея НЯМА.
Някой може да тръгне да ми обяснява, че си има дълбоки икономически и нам кви си още причини за поведението му. Не ме интересува. ВЪНШНО това поведение изглежда не само неавторитетно и неадекватно, а и налудничаво.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
samson (Оня) |
Публикувано | 18.10.25 20:10 |
|
"ВЪНШНО това поведение изглежда не само неавторитетно и неадекватно, а и налудничаво."
Така изглежда политиката.
Нищо чудно, просто политика!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
Тема
|
[re: samson]
|
|
Автор |
Публикувано | 18.10.25 20:23 |
|
Стига де. Дори нашите палячовци тук не изглеждат чак толкова непоследователни.
Любопитна съм как ще се развият събитията при Орбан. Не много, така или иначе ще е “предпоследно”. А изборът на Тръмп да направи тази среща точно там е един прекрасен среден пръст към надутите умнокрасиви европейски “желаещи”.
| |
|
Има ли значение колко време ще отнеме до обръщане на палачинката? Тръмп по отношение на тая война е генератор на случайни решения. Това което е от значение според мен е на кое негово "решение" страните във войната ще преценят да се възползват да изпълнят.
женчо
| |
Тема
|
|
|
Автор |
samson (Оня) |
Публикувано | 18.10.25 21:55 |
|
"Стига де. "
Веднага спирам коментарите, при условие, че ти знаеш това което знаят Тръм и Путин.... за нашите зная, че знаят колкото теб и мен-нищо не знаят-пудели полайват за дребни кокълчета остатъци.
Като тях, и като покрай тях, подлайваме и ние, за неща за които нищо не знаем, това поне го зная!
Какво точно коментираме тук?
А лично аз, не съм дорасъл да коментирам поведенията на Тръм и Путин, при условията, че те знаят много, а аз само каквото платените медиите ми поднасят....?
"Веднага спирам коментарите, при условие, че ти знаеш това което знаят Тръм и Путин.."
И какво, ти и това ли не знаеш, че те знаят а ти Не!?
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!Редактирано от samson на 18.10.25 21:57.
| |
|
Има ли значение колко време ще отнеме до обръщане на палачинката? Тръмп по отношение на тая война е генератор на случайни решения. Това което е от значение според мен е на кое негово "решение" страните във войната ще преценят да се възползват да изпълнят.
За мен има огромно значение как се държи всеки - от чистачката във входа до императора на света, това ми беше акцентът. Вложих ирония във въпроса, мислех че е ясно.
А краят на тази война може и да не зависи от неговите решения. Какво да го обсъждам. Там съм на “новите дрехи”. Както виждаш - до момента никоя от двете страни не си затича да му изпълнява решенията.
| |
|
Още ли не я е обърнал?
Много време мина.
Чака явно бибито да вземе решение и тогава.
Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|