Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:22 21.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Какво работят децата ви? Като вас ли?нови  
Автор Green Light ()
Публикувано24.09.25 10:29

Аз съм инженер по телекомуникации и електротехник. Работя точно това и то ми доставя удоволствие. Е, разбира се, както знаете всъщност съм предприемач, така че реално работя повече търговец - сейлинг брендинг, маркетинг, аналитинг, но когато се измъкна от тия глупотевинг и се завърна в логичния красив свят на техниката се чувствам истински добре.

Красиво или не обаче, и двете ми деца избраха друго като образование.
Големият син - математика и информатика. Съвсем по модата.

Принципно това образование се води инженерно, но предполагам, че се сещате какво му казвам по въпроса

Добре де, тук трябва да призная че малко ми куца оплакването, защото това което работи трудно може да се разграничи от инженерството. Малко ме е страх да не залитна към хвалене на гарджето. Работи в екип за разработване на устройства които се внедряват в производството. Електроника, физика и химия + неизбежното програмиране. Литна това гардже вече и лети високо, без да поглежда към бащините пътеки
Все пак стана хвалба- май е неизбежно, натам няма да се пазя, няма смисъл, но идеята е да кажа че децата ми решително не наследяват образованието и професията ми. Засега.
Малкият ми син записа икономика. Човек (особено ако е баща му) би могъл да се усъмни, че търси лесното следване, но сякаш не е това. Трябва да му харесва тази енигма икономиката, защото не само изкарва изпитите с максимума, ами дори не стига до сесия, взима почти всичко предварително и за сесията ако остане нещо, то е предавне на писмена част от проект или подобни ташац... глупос... неща.
Шегувам се. Човекът се засилва и той да се вдигне на високо с удоволствието от неговата си наука. (Какво работят икономистите никога няма да разбера.)
Шегувам се, де, шегувам се... все нещо трябва да работят...
Та така.
Моите деца решиха да не се развиват по моите стъпки. Чудя се дали е защото светът на моето поколение изглежда толкова безнадеждно остарял, че всеки съвет или опит дошъл от нас им се струва неприложим, безполезен, неефективен?
Не може да е друго, нали? Аз имам най-интересната работа и образование на света... как да не я последва човек, ако беше различно?

Вашите гарджета какво работят, с какво образование? Последваха ли ви?
От драстично различното модерно време ли смятате че така се случва или това е само мое усещане?

"... не съм се изгубил безследно
щом той ме повтаря... дали?"

Редактирано от Green Light на 24.09.25 10:36.

Тема Re: Какво работят децата ви? Като вас ли?нови [re: Green Light]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано24.09.25 10:57

Вашите гарджета какво работят, с какво образование? Последваха ли ви?

Мойто - не мен, но баща си -да, само в общи линии. Тоест - със същите дадености, като човек "ръкАт". И автомобиломаниак. Пълна противоположност на майка си.

Иначе е изключително музикален, това поне мога да го преценя, но видях, че няма достатъчно упоритост и характер, а и него самия не го влече като професия. Примерно, слушайки, усеща фалшиво пеене и проблеми в ритъм, по-бързо и от мен. Свиреше китара, ходи 3 години на уроци, в училище при завършването по своя инициатива взе участие в годишния училищен концерт, сложиха го да закрие, вдигна залата на крака и...повече не я пипна. Китарата.

Лично аз винаги съм имала култ към семейства, които са в един и същи бранш и децата им поемат професия и дарби от тях...

ПП - даже на тази база си препотвърждавам мойта си теория за гените... какво да очакваш от дете, на което родителите му са с напълно противоположни дадености, дарби, умения... Излиза си нещо НАПОЛОВИНА добро!

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Редактирано от UnicaDonna на 24.09.25 11:02.

Автор samson (Оня)
Публикувано24.09.25 11:51

Супер си, не си се изгубил?

А също съм супер и се пазя-Докато не разбера, че се движа в грешна посока аз не съм загубен!
Важното е да не се отклоним!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор Kama Sutra (Ястребовски)
Публикувано24.09.25 12:06

Аз деца нямам, но мога да кажа за фамилията ми като цяло.
Баща ми и майка ми лека им пръст цял живот работят в печатници.
Аз и брат ми цял живот работим в печатници
Бившата ми и настояща снаха работят в печатници
Племенника и той вече в печатница
другия племенник е архитект,
едната племенничка е кибер-сигурност
другата отглежда две малки деца... после може би и тя в печатница...

Някак потомствено ни се случват нещата с много малки изключения...

Тема Re: Какво работят децата ви? Като вас ли?нови [re: Kama Sutra]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано24.09.25 12:11

Как ги пуснахте тия извън печатницата?

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано24.09.25 12:18

Мойте са ученици, дотука и аз съм била ученичка. ;)
Не съм с професията на родителите си, те също не са с професиите на родителите си, тоест на бащите си, майките им не са имали професии. При баща ми само имаше някаква бегла връзка - дядо ми железничар, баща ми икономика на транспорта. В близкото ми роднинство, вкл. братовчеди, не се сещам за никой, ама никой, който да е повторил професията на един от родителите.
Единия братчед, с когото сега се падаме в една махала, не го знам какво работи, ама баща му бачкаше в завод, той беше най-необразован от тяхното поколение първи братовчеди - децата на двама братя и сестра - и сега е единственият жив от тях, не знам дали има връзка. ;)

Редактирано от MupaM на 24.09.25 13:44.

Тема Re: Какво работят децата ви? Като вас ли?нови [re: MupaM]  
Автор Kama Sutra (Ястребовски)
Публикувано24.09.25 12:25

Те са от страна на втората снаха.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано24.09.25 13:26

Горе-долу, ама не баш.
Синковецът от двегодишен рисуваше като изоглавен, все едно животът му зависи от това. Едва му насмогвах на материали за рисуване, обаче потривах ръчички "на мама се е метнало, тъкмо ще си го обуча и подготвя". Да, ама не. Като влезе в пубертета продължи да си рисува за кеф, но лека-полека изгуби мерак това да му стане основна професия. Започна все повече да се увлича по професията на тати - филолог и преводач. И понеже влезе и в езикова гимназия, вече на 16г. сръчках баща му да го обучава в занаята и да го наема за чирак. И си работеше за тати детето по всички правила на наемен работник с уговорено заплащане и срокове. В свободното време, разбира се. После записа немска филология, междувременно пак поемаше поръчки за преводи, осигурени от тати, но се заби в различна сфера. И сега си ползва езиците професионално, но си изкарва хляба от други неща и си самофинансира платено обучение в друга сфера. От време на време примяцва "тати, дай работа да изкарам нещо странично от преводи" /като си изпука заплатата/, тати дава. Но не ще да го припознае за основна професия, нито да се насмита и да прави кариера в този бранш.
Пък рисуването - вече само на компютър и за кеф.

"... не съм се изгубил безследно
щом той ме повтаря... дали?"

Начи... не сме се изгубили безследно, и по майчина и по бащина линия.
Къде повече, къде по-малко е усвоил по нещо и от нашите така различни професии. И го прилага. Но си е наумил да върви по свой път и това изобщо не ни притеснява. Дали сме му основата, пораснал човек е, изборите са си негови.

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано24.09.25 13:28

При нас няма наследственост. Нито ние с брат ми сме тръгнали по пътя на родителите ни, нито нашите деца са по нашите пътища. Като се съберем всеки с интерес слуша другия. Няма тесни професионални разговори

Нооо, ме е яд за други генетични наследствености. дядо ми рисуваше, първи братовчед, сестра му и нейните деца са художници. Баба ми пееше, искали са я от ансамбъл "Филип Кутев", обикаляли са едно време градове, села и махали. Друга братовчедка завърши МА.

Нищо, ама нищичко не дойде при мен и децата ми! Надеждата ми е във внуците. Баткото ходи на уроци по рисуване, казват, че се справя прекрасно, има талант и мерак, но някак кара както си реши, а не както казва учителят. Е, това е поправимо.

Малката принцеса все пее, има микрофон, "свири" на едно детско пиано с 54 клавиша. Нещо поналучква с това, което пее. Нооо, все пак е само на три годинки.

За сетен път да си кажа : прекланям се пред хората на изкуството, щото съм пълен гьон. а как ми се рисува, 100 пъти повече ми се пее. Е, рисувам си, пея си, ама за мен си само

Автор samson (Оня)
Публикувано24.09.25 13:44

Аз работех у завода, но моите не щат в заводо:

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.