Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:09 20.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Боклукът/Софиянови  
Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано06.10.25 17:14

За политическият боклук е ясно....обаче ситуацията при нас в Белите брези и района е отчайваща. Контейнерите преливат, от няколко дни не минават сметопочистващите камиони и положението е много, ама много гадно!

Така, както вървят нещата, не само с боклука...май ще стават разни неща...сещате ли се?

Редактирано от Lira Emerald на 06.10.25 17:14.

Тема Re: Боклукът/Софиянови [re: Lira Emerald]  
Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано06.10.25 17:30

Решението е просто: продължаваме да го вадим голям пред Русия, думкат ни с една 10 мегатона коледна картичка и от 2026-та градът се изгражда наново от нищото. Ама не, те са гадове и искат да се мъчим.

Автор Green Light ()
Публикувано06.10.25 17:44

Белите брези към Красно село ли е?

Общо взето с неприятно чувство на обреченост гледам на тази криза. Както всеки от нас съм с единия крак в циничната примиреност и мизантропията. "Каквото и да правят, накрая аз ще платя сметката"
Така стана със съдебната реформа на Христо Иванов - днес гледах клипче на Кристия Таков при Цветанка Ризова - "дребни интереси за едноцифрени милиони продават обществен интерес за стотици милиарди". Е, продадоха ги, взеха си милионите, ние обществото останахме с пръст в устата.
Сега двеста милиона май е разликата между това което искат мутрите и това което според Общината е разумното и ми се струва че ще видя същия филм със същия резултат.
Само дето ще мирише наяве вместо фигуративно казано.

Моите симпатии, излишно е да го казвам, са на страната на кмета, но нямам никаква вяра че се е подготвил за мръсната битка, която му предстои.
Все пак пожелавам му на първо място кратка битка и на второ - успех, а на нас софиянци - късмет за да се разминем с болести и зарази.

Тема Re: Боклукът/София [re: Nuke Dukem]  
Публикувано06.10.25 17:50

Мдаммм...и в Люлин е същото...

Тема Re: Боклукът/Софиянови [re: Green Light]  
Публикувано06.10.25 17:53

Белите брези са към община Красно село.

Сега като ще вали 3 дни и ще е хладно как да е ще се изтрае, обаче за след това като пекне слънцето ще стане леш...

Мисля, че битката на кмета с боклукчийската мафия няма да е толкова лесна като проблема с транспорта...хм...нещата въобще не са ок!!!

Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано06.10.25 17:54

Хубу, че се връщам чак ноември... То и преди се е случвало, май Боко беше тогава кмет, не помня. В Люлин е така -- мине се не мине време, и рием в боклуците. Свикнали сме.

Тема Лиана Панделиева пише за боклуканови [re: Lira Emerald]  
Публикувано06.10.25 18:01

Знаете ли историята на барон Мюнхаузен, който тръгнал на лов, но изведнъж го подгонила огромна мечка. Той хукнал, но пред себе си видял само голям дънер, който като мост лежал на двата края на ужасно дълбока урва. Тръгнал по ствола на дървото, но от отсрещната страна се изправила друга мечка. Той така се стреснал, че загубил равновесие и докато махал с ръце, изпуснал пушката в урвата.

В кръчмата го слушали с отворени от вълнение усти и той продължил:
- И така - отпред мечка, отзад мечка, а отдолу урва и пушката ми вече я няма.
- И какво стана! - прошепнал един от аверите.
- Ми отпред мечка, отзад мечка и отдолу урва...
- И какво стана? - извикали няколко мъже едновременно.
- Ми кво да стане! - ядосано отговорил Мюнхаузен - Изядоха ме!

Нещо подобно е ситуацията на кмета Васил Терзиев по отношение на боклука. Като кандидат кмет той с лекота обясни как стоят нещата:

"Има пълна абдикация на Столичната община от идеята, че София може да е чист и зелен град." Това са думи на Васил Терзиев дни преди да спечели изборите за София. Почти две години след началото на мандата му той и екипът са изправен пред традиционен за София проблем - боклука.

Е, сега Терзиев Е кмет.

Ако той се съгласи столичани да плащат двукратно по-висока цена за извозване на боклука от сумата, предвидена по обществената поръчка, Терзиев ще го изядат "мечките", които ще го обвинят, че не може да опази обществения интерес и е част от мафията. Ако обаче опази обществения интерес и не се съгласи да бъде изнудван само от една фирма, която иска да събира боклука на огромна цена, която ще е на гърба на всички ни, тогава кметът ще бъде изяден и останките му заровени в снимките с преливащи кофи, които вече пълнят социалните мрежи.

Не подкрепям този кмет, защото за две години според мен той дори не започна обсъжането по някои от най-належащите теми за столицата; не успя да убеди и своите районни кметове, че може да предприемат всеки ден мънички стъпки, но с нещичко да променят качеството в ежедневието на хората, а не всеки да се спасява както може; на края на втората година май успя да окомплектова всички зам.-кметове.

Трезиев дори с една дума не подкрепи кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски, който прояви мъжество и събори незаконните постройки в "Захарна фабрика", заповед за което съществува от преди 15 години. НПО-та и любители на човешките права разкъсаха Бранчевски и Терзиев мълча от началото до края. А после дойде истинското признание: Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) излезе с решение в което се казва: "Общината е предприела адекватни действия – предложено е временно настаняване, медицинска помощ, социални услуги, работа и достъп до храна и вода. „Решението на ЕСПЧ потвърждава, че Столична община действа отговорно и законосъобразно дори в кризисни ситуации“, заявява зам.-кметът по социалните дейности Надежда Бачева."

Но всички мълчаха, докато единствено Бранчевски носеше отговорността, нали! Кой чу тогава колко убедена е Надежда Бачева?

Неоспорим факт е обаче, че в момента Васил Терзиев е сам срещу стръвници и те са в състояние да го "изядат": няма по-силна "група" от тази, която копнее за отпадъците. Ако капитулира пред тях, следващият рев ще дойде от новата такса смет за столичани.

Камарите с боклука днес са част от войната срещу мафията. И както обикновено се случва - това е на гърба на хората и както винаги - няма нищо общо с предизборни клетви и обещания.

Автор samson (Оня)
Публикувано06.10.25 18:20

При нас, в малък град, на нашата улица от преди 2 месеца насам е така.

Три 100 литрови варелчета на 7 семейства, за три дена са пълни догоре, прибират боклука 1 път месечно. Улицата е отрупана с планина от скъсани торбички с боклуци налазени от бездомни котки...

Нямам представа тази екстра преди вашата ли е или е след нея?

"Така, както вървят нещата, не само с боклука...май ще стават разни неща...сещате ли се?"
Не мога да се сетя, нямам представа, какво повече трява да ни се случи?

"Камарите с боклука днес са част от войната срещу мафията."
Нямам представа кой срещу кого се бори , но е за пари, които ние ще платим!
Кой ще победи за мен е без значение щом аз ще плащам заринат с боклуци!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Редактирано от samson на 06.10.25 18:25.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано06.10.25 18:26

Малииии! Туй на снимките като Голямата боклучена криза преди... 20 години ли беше? Когато цяла София, барабар с центъра, се беше заринала от боклук.

А в нашата махала, нали помниш в кой блок ми беше ателието - още докато живеех в Сф беше на приливи и отливи - мине се, не мине и контейнерите пред паркинга на блока преливаха, а около тях и на тротоара не можеше да се стъпи от неприбрани с дни боклуци. Нещо е урочасана красноселската община, не й върви много с боклукчийските фирми.

Тема Re: Лиана Панделиева пише за боклуканови [re: Lira Emerald]  
Автор samson (Оня)
Публикувано06.10.25 18:30

Мислиш ли, че ще има мобилизация?

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.