|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
тема 1: един факт 2 погледа
|
|
Автор |
~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред) |
Публикувано | 04.10.25 05:35 |
|
стана ми интересно и според мен си заслужава отделна тема
как един факт се интерпретира в зависимост от гледната точка
това е илюстрация, темата не е за конкретния диалог
| |
|
Има един стар френски филм - "Брачен живот". Семейството се разпада. Два епизода от едни и същи кадри, пък съвсем различни истории, разказани от съпрузите.
| |
Тема
|
Re: тема 1: един факт 2 погледа
[re: Asia.]
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 04.10.25 10:11 |
|
Помня го, филма, беше уникален! Малко отвежда до спора за ИСТИНАТА.
Направихме го в Румъния. Очевидно, ако се наложи, ще го направим и в Германия
| |
|
Спомням си филма. Актрисата беше Мари Жозе Нат, помня защото ми харесваше много, въпреки че бях доста малък.
| |
|
Кой е филма? Догледало ми се е понеже имам работа.
женчо
| |
|
"Брачен живот" - Ася го написа горе.
В днешно време не знам дали някой би го харесал... и кинематографията, и актьорството, и ценностите доста се промениха... съдя по други филми, които навремето са ме впечатлявали, а сега ми се струват даже смешни. Или пък Полицаят на Луи дьо Финес (Даже името му днес се произнася различно - ФЮнес! ) едно време ми беше любим (всички филми), а сега този хумор даже не ме усмихва...
А имаше някои елементи в търсения контекст, които още тогава, по хлапашки, си казвах, че бих предложила да се направят по друг начин. Имаше несъответствие в двете версии - неговата и нейната. Дори се чудя как днес никой не е посегнал към този сюжет, разказан по този начин. Въпрос на патент ли, що ли...
Редактирано от UnicaDonna на 04.10.25 17:28.
| |
|
Мерси, намерих го. На френски с испански (май) субтитри.
Помислих че сюжетът е за брачен живот, не съм чел с разбиране. Всъщност това което съм намерил е "анатомия на брака", но е същата година и същите актьори.
женчо
| |
|
Или пък Полицаят на Луи дьо Финес (Даже името му днес се произнася различно - ФЮнес! ) едно време ми беше любим (всички филми), а сега този хумор даже не ме усмихва...
Ние пробвахме да гледаме крилце или кълка наскоро, издържахме 20-тина минути. И на мен ми беще любимо всичко с фЮнес.
женчо
| |
|
Всъщност това което съм намерил е "анатомия на брака", но е същата година и същите актьори.
Струва ми се, че става дума за един и същи филм, просто преди 100 години нашите тук са ни го поднесли с променено импровизирано заглавие.
| |
|
Всяка дума може да носи всякакъв смисъл. Развитието на слога не води до развитие на разбирането. Сложността на разбирането е скрита в теснотата на възприятията, няма ограничения в достигането на каквото и да било, има ограничения във възприемането му
Смисълът изразява значимостта. Същността изразява главното. Изводът изразява смисъла и същността.
Главното винаги е неизказано - то е скрито казано. Трябва да гледам това, което съществува, и да виждам онова, което го няма. То диктува правилността. Между съществуващото винаги има отсъствие. То разделя и свързва. То указва на главното, скривайки го. Това, което го няма, е най-тънкото свързващо звено на реалността.
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!Редактирано от samson на 04.10.25 20:11.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|