Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:43 01.01.26 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Тема Снимки на домашен екраннови  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.25 13:29

Ако има ясен пример как информацията ни залива и заради това става недостъпна като игла в купа сено, това са нашите снимки. От хартиени албуми с десетки снимки минахме на електронни папки с хиляди и съответно от трудно достъпна рядкост те станаха пак трудни, но за намиране заради достъпност.
Не знам колко хиляди снимки имаме. Може би пет, може десет, двадесет, а може и петдесет хиляди да са- не мога да предположа.
Имам ги на архив на външен хард диск. Който не се поглежда. Едва ли и веднъж годишно се сещаме за старите електронни снимки. А и когато се сетим си ги гледаме в офисите на компютъра, в работен порядък, заради нещо...
хартиените албуми вадим много по-често и с тях става много по-весело...

Навремето видях две решения в мои приятели, които много ми харесаха - човек от време на време вижда какво е снимал. Единият беше инсталирал няколко рамки за снимки - знаете ги - въртят флаш памет със снимки. Такива има много, но този приятел беше акцентирал на тях - има хора, които инстинктивно владеят пространството и могат да подреждат мебели и украса... Струва ми се остаряло, обаче това решение. Другият беше отделил един компютър с голям монитор. Мониторът беше в мебелна секция или на стена, не помня и въртеше на случаен ред снимките от неговият архивен хард диск. Също добро решение за времето си, макар и за мен да има един голям недостатък - този компютър има нужда от грижа, операционна система, вентилатори... прах.

През годините все се каня да направя нещо, но не мога да реша какво.

Вие имате ли решение от този род в домовете си или виждалили сте нещо готино или пък да знаете, да препоръчате, да дадете идея?
Въобразявам си за приложение към смарт телевизор например, в режим на защита на дисплея да върти снимки от външен диск. Има ли такова нещо?
Ако не, дайте друга идея.

На моят хард диск снимките са в папки- 1) Година, 2) в годината папка с дата и събитие, а често 3) в папката със събитието има и подпапка, и 4) т.н. Идеалният вариант е програмата която ще върти снимките да ги намира вътре в папките - да не трябва всички снимки да са в една директория...

Какво мислите?

Тема Re: Снимки на домашен екраннови [re: Green Light]  
Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано30.09.25 14:28

Аз конкретни снимки, които имат съществен емоционален заряд и висока сантиментална стойност за мен, ги принтирам в книжарницата и после влизат в рамка, която се поставя като част от обзавеждането в моя реален, естествен хабитат. Такива са на моята немска овчарка Душока, бог да я прости, и уличния помияр Чочка, лека й пръст. За Мира, моето сладко душонче, за което съм готов и душата да си продам, ако е необходимо, за да бъде добре, още не съм мислил, но на село имам една такава рамка, 20х25 см, която би могла да приюти нейния образ.

Понеже и аз съм се сблъсквал с този проблем --- да имаш толкова много снимки, че да нямаш време да ги разгледаш всичките -- единственото, което ми хрумва, е да филтрираш тези, които имат най-висока стойност за теб, и да ги конкретизираш в отделна папка. Оттам всяко едно приложение за разглеждане на снимки би ти свършило работа. Като утеха, бих ти посочил факта, че това е т.нар. "first world" проблем -- има хора, които не могат да си позволят даже апаратурата за заснемане на такива снимки, камо ли после да се чудят как биха могли да ги разглеждат ефективно.

Автор Kama Sutra (Ястребовски)
Публикувано30.09.25 15:27

Имам един куп семейни снимки в картонени кутии в едно цяло голямо чекмедже в гардероба ми. Отвреме навреме вадя някоя кутия и разглеждам снимките в пълен безпорядък. Отделно имам снимки от различни пътешествия в електронен вид на служебния компютър и на един преносим диск... И тях ги разглеждам отвреме навреме, когато имам повече време... Те са организирани по папки от екскурзии, почивки и пътешествия с дати от коя до коя... Примерно Кушадасъ 25-07-2010 - 3-8-2010. Така директно мога да видя снимките от дадено пътешествия или почивка... Имаме и една папка служебни, която пази снимки от служебната история... Всичко е организирано и достъпно.

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано30.09.25 16:01

За независима установка няма да се занимаеш, твърде много усилия. Най щогоде лесното е с апп на тивито

Има описано как да накараш умния си тъпанар да пуска сцреенсажер-а на по-новите умници, които вече им е отнета способността това да се прави през менютата ами трябва да станеш малко хакер. Пак си зависим от OS на тивито и от добрата воля на разработчика на апп-а. За повече независимост - raspberry pi + dlna примерно, но знам че няма да го направиш, аз не бих.

женчо

Автор Bezsynna (Гераскова)
Публикувано30.09.25 16:18

Болна тема. Нали се бях зарекла да подредя, и питах, и помагахте. И времето си ми отива ей така, и нищо не направих. Не ставам за помощ, оплаквам се. От мене си. Похвали се моля, ако се справиш, ще има някаква надежда да се амбицирам.

* * *
Кучетата си лаят, керванът си върви!!

Тема ако завреш флашка в смарт телевизор, ше ги врътканови [re: Green Light]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано30.09.25 16:54

Тема Re: Снимки на домашен екран [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.25 17:22

Ще опитам с приложението, тенкю!
Тва с индустриалните компютърчета плюс разните разработки не е невъзможна работа, интересно е само по себе си. "Но",.. вечното но ... : ама кога, време, ама идва тва, трябва да мине онова, па и де да знам ще се оправя ли, па и нам кво си... Искам да кажа че ме замисли, де. Мисля.

Ще дам отчет при всички положения.

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано30.09.25 17:53

ама кога, време, ама идва тва, трябва да мине онова, па и де да знам ще се оправя ли, па и нам кво си...
Това пише на папката в която съм сложил хобистки проекти и съм я адресирал за следващия живот.

женчо

Автор samson (Оня)
Публикувано30.09.25 22:55

Намерих объркани информации какво е мантра, тантра и янтра от древните предания.
Според мен снимката на бюрото ми е тантра, знак който ни въздейсва и с поглед и без поглад, но постоянно. Постонството е Сила, на бюрото обичната ми майка, съпруга, деца..

ПОСТОЯННО равно на сила, моята е обич!

В компютъра, когато се сетя да го отворя.
Сранението ти за сила и обич, ти го направи!

Примерът ми не може да бъде оборен, че обичта може и съществува и без тантра на бюрото...може разбира се че може, но аз говоря за Силата, и държа на нея!

Мантара е Сила с думи, а тантрата е същата сила с визуални знаци...в случаят снимки.

При четене от новото модерно установих, че тантра вече не е тантра, а свастика.
Щом и ако е така, нека да е свастика, но древното е тантра!
Знакът, тантра снимка на бюрото ми, и знакът тантара снимка в компютъра!

Казвам на бюрото всеки миг дава Сила, а в компютъра, когато или я, или не го отворя!

Ако за Сила на въздействие говорим в тази тема...иначе за мода и за кеф се преначетох вече!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано01.10.25 08:29

тоя проблем с "имането" го забелязах още в зората, когато един приятел "имаше" всички възможни филми на сидита. веднъж ми затрябва някакъв, той ме увери че го има, но просто не го намери. аристотел май е казал "който всичко може да докаже, нищо не може да докаже", и май си важи за всичко

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.