|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Тема
|
Наше село, най-българското село в България?
|
|
| Автор |
RujaKaramfilova (2Х1) |
| Публикувано | 09.09.25 14:08 |
|
|
Тавтологията не е случайна. На какво ви прилича следната история:
Имало едно село в една прекрасна страна. Има го и сега.
Това село, като всяко друго, си имало ЕДИН ГОДИШЕН селски събор. Откакто се помнят най-възрастните селяни, винаги втората събота и неделя на септември.
Идвали музиканти, актьори, детски атракции, сергии със стоки. Захарен памук, балони, виенско колело, блъскащи се колички)). Два дни кебапчета, ракия, вино, бира и веселби. Музиката, различна за всяко време, но веселбата-гарантирана. Роднини, близки, познати идвали всички краища на България, всяка година, задължително на този ден. Селото от 300 човека ставало 600-800 и повече. Хората обличали носии, усмихнати по улиците....Оживявали се магазинчета, производители продавали стоката си, осигурявали и средства за зимата.
Прекрасно, весело и... с тръпка за следващия събор, на следващата година.
И така, приказката продължава по български: да има...колкото повече, толкова повече, ноооо, понякога в такива случаи някои умират от свръх доза, други си чупят клона, на който седят, трети изобщо не знаят какво правят.
Да продължа приказката : в това село, неясно за повечето селянье, хората се разделили,неясно за повечето по какви причини и: хоп, два събора! Втори и трети уикенд! Селска страница във ФБ-събор след събора, то програми, то чудесии!
Всеки с богата програма, поне така написано, с известни певци и актьори! Да, ама търговците и ние, селянето, сме едни и същи!
Сега, от името на разказвача : аз не знам кой кой е! Какво делят? Чувам, съседи : е кво те интересува, важното е веселба да има, кебапчета, бира!
Ще си седя у дома.
Само споделям и се сещам за Съединението и силата!
| |
|
Тема
|
Re: Наше село, най-българското село в България?
[re: RujaKaramfilova]
|
|
| Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
| Публикувано | 09.09.25 15:51 |
|
|
Знаат они, селаньете, защо е и кой кой е. Всичко се знае у село.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
NUT (старо куче) |
| Публикувано | 09.09.25 16:16 |
|
|
по повод Съединението
у наша улица само комшото с/у нас беше развял нашият трибагреник на балкона си:)
аз попитах Нутчо дали е съгласен и ние да сложим БГ знамето на балкона от към улицата за постоянно...той се съгласи но все още не е купил знамето...
та като прочетох темата ти ме подсети довечера да припомня на Нутчо къде е знамето НИ и то на 9ти септември
за мен най-важният МОМЕНТ от нашата история е именно Съединението - единственият зависещ само от нас БЪЛГАРИ ТЕ световен факт!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
741 () |
| Публикувано | 09.09.25 16:21 |
|
|
Сещам се кое е селото ;)
| |
|
Тема
|
[re: NUT]
|
|
| Автор |
Metropolis (LANL) |
| Публикувано | 09.09.25 16:31 |
|
|
Nuti, а на ЕС няма ли да сложите?
| |
|
Тема
|
[re: 741]
|
|
| Автор |
Green Light () |
| Публикувано | 09.09.25 16:34 |
|
|
"И го опя поп Костадин"
Голям кеф е тоя Чудомир
| |
|
Тема
|
[re: Metropolis]
|
|
| Автор |
NUT (старо куче) |
| Публикувано | 09.09.25 16:42 |
|
|
само БГ знамето да се знае че в квартала има и бъгари - защото навсякъде около нас се чува руска реч!:(((
явно тия от американското посолство не се "притесняват" на нашествието на русляци около личната им територия!
| |
|
|
|
Скъпа Руже, в днешните представи за българко село, е село , в което не живеят цигани.
Нито съм расит нито, вманичиен, нито пък наивник.
Нито пък казвам, че няма цигани свестни човеци селяни?
"Чувам, съседи : е кво те интересува, важното е веселба да има, кебапчета, бира!"
Аз не мисля, че това е българското село:"е кво те интересува, важното е веселба да има, кебапчета, бира!"!
Не отричам, че е може би съвкупност от "важното е веселба да има, кебапчета, бира!"
Но пък щом си чула и от съседите, това значи, че наистина ви е село селото!
Подозирам, че ти се ще да си циганка?
Вътрещно си падам по такива....но естествени.
А ти си съвсим близо
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Тема
|
[re: NUT]
|
|
| Автор |
Metropolis (LANL) |
| Публикувано | 09.09.25 17:06 |
|
|
Това основно ще да са добри руснаци, бягащи от Путин.
| |
|
|
|
Вероятно си знаят, ама аз нали съм социопат и не ходя из село.
Абе, тъпа работа. Така, споделих си, кому е нужно, какво се дели, някога може и да разбера. на 300 души два байрака
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|