Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:04 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Волянови  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано20.09.25 08:05

Какво за вас е съдържанието на това понятие?

За леля Уики е: Волята е способност на човека съзнателно да управлява своите постъпки, да ги насочва към съзнателно поставени цели и да преодолява външни и вътрешни трудности и препятствия

Доста ограничено, неточно и непълно определение, както винаги. Някой ще пита ли вместо мен "любимия" ми ИИ?

За мен волята е качество, което ако притежаваш - можеш да се накараш да извършиш действия, КОИТО НЕ СА ТИ ПРИЯТНИ. (Някои го бъркат с "желание")

Тоталната липса на воля може да те доведе до бавно, но сигурно самоубийство...

ОСОБЕНО ако си разглезен от живота в смисъл, че през цялото време, в което си го живял, не ти се е налагало да вършиш нищо, което не ти е приятно, и въпреки това си бил доволен от всичко, което си постигнал (по своите критерии и сравнения).

(Надявам се да е ясно, че не говоря за "липса на воля" да си измиеш чиниите, и не го правиш, защото ти е неприятно...)

Смятате ли, че имате воля в смисъла, в който я дефинирах? И някои ваши житейски постижения се дължат точно на нея? И напротив - липсата й е довела до по-ниски житейски резултати, за които според вас сте имали потенциал?

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Тема Re: Волянови [re: UnicaDonna]  
Автор Green Light ()
Публикувано20.09.25 08:31

Има една много цитирана мисъл- трудните времена водят до силни хора, силните хора - до лесни времена, лесните времена. - до слаби хора, слабите пък хора - до трудни времена. Нямаше нужда да я пиша цялата, то вече и децата я научиха, по три пъти на ден излиза.
Наскоро си мислех, че нашето поколение сам-самичко превъртя целия цикъл.

Бяхме силни, бяхме слаби, живяхме и трудно и лесно, и самичи си ги докарвахме. Сега предстои да си докараме пак трудното.
В този смисъл ние почти всички сме проявили силна воля за да се справим когато е трябвало. Притежаваме я.
Пиша "почти" но за този клуб трябва да се чете без "почти". Тук от нашето поколение няма неуспешен човек, всички се справихме.

Тема Re: Волянови [re: Green Light]  
Публикувано20.09.25 09:00

Тук от нашето поколение няма неуспешен човек, всички се справихме.

Може би не си ме разбрал добре, а може би в твоя прочит съм единственото (според теб) изключение. Или аз не съм от "твоето поколение"?

И очаквано - твърде обобщаващо говориш. (За да не те засегна и прогоня от темата - няма да употребя "типичният стил бля-бля" )

Аз насочвам към "воля в личен план". Обобщителните локуми не са "мойто".

Ти самият имаш ли ВОЛЯ да се откажеш от някои вредни навици? Или да направиш нещо, което би те довело до по-добри лични и професионали резултати, но не го правиш и не си го правил (а други са го правили), ЗАЩОТО ти е било неприятно и си си казал "Абе, може и така, достатъчно ми е"?

Автор esti ()
Публикувано20.09.25 11:43

Понякога не е само до това да се напънеш за нещо неприятно. Често става въпрос и за възможности, като например спортистите. Не им е неприятно да тренират до откат, но идва момент, когато са преуморени, контузени или демотивирани по някаква причина и тогава идва волята, въпреки трудностите да натиснат и да положат усилие.
За мен всеки може да прояви воля стига да има правилната мотивация.
А който не успява да намери достатъчно силна мотивация обикновено си намира приемливи за него алтернативи и е доста гъвкав в представите си за крайната цел.

Тема Re: Волянови [re: esti]  
Публикувано20.09.25 11:56

Не им е неприятно да тренират до откат, но идва момент, когато са преуморени, контузени или демотивирани по някаква причина и тогава идва волята, въпреки трудностите да натиснат и да положат усилие.

Принципно е така, малко зависи какво се разбира под "неприятно ми е". В момента, в който си пре-пре-преуморен, вече ТИ СТАВА НЕПРИЯТНО да се напъваш. Същото е, примерно, при упражненията с даден инструмент. Обичаш, обичаш да свириш, ама като преминеш над 5-6 часа - ВЕЧЕ "не обичаш"!!

За мен всеки може да прояви воля стига да има правилната мотивация.

Тук малко ме изпревари. Смятах по-нататък, при интерес към темата, да засегна въпроса с мотивацията.

И пак малко ЗАВИСИ каква точно е мотивацията. Ще си призная, че една от най-вървежните ми мотивации е била... ЛЮБОВ!

И със срам ще призная, че животът ми и здравето ми НЕ МОЖАХА да ме мотивират да проявя воля за някои неща.

(Същото е при пушачите, впрочем)

Редактирано от UnicaDonna на 20.09.25 11:56.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано20.09.25 12:53

За мен волята е качество, което ако притежаваш - можеш да се накараш да извършиш действия, КОИТО НЕ СА ТИ ПРИЯТНИ.

Смятате ли, че имате воля в смисъла, в който я дефинирах?

И напротив - липсата й е довела до по-ниски житейски резултати, за които според вас сте имали потенциал?

ТЦ, нямам воля. Ако имах, щях да си наложа да проституирам с подходящите мъже, които да ме подсигурят с много по-високи житейски резултати - материално благополучие, социално и кариерно положение и прочие общоприети белези за житейски успех.

Автор samson (Оня)
Публикувано20.09.25 12:56

"Какво за вас е съдържанието на това понятие?"

От преди 50 години съм се отдал да размишлявам, изучавам и експерементирам върху себе си , и целият съм в рани, за да сведа сега нивото си, като се допитам до И.И., въпреки огромното ми уважение към И.И.

Мога да ти отговоря така:

1. Темата ти за размисли е много много важна да нас човеците, устройството ни, предназначението ни и начините ни на работа живот!
ЗАЩОТО, едва когато опознаем себе си, ще ни се разкрият всички и външни тайни!....за да живеем по - добре на този свят!

2. Човек е Дух в човешко тяло, което има душа!
Следователно- три в едно, но в различни измерения
Волята в духовнотоси измерение е Тази, която оказва НАПРЕЖЕНИЕ върху Силата ни, Човек е Сила!, И защото Законът е : Всяка Села без Напрежение е в покой!
Е Волята Е Напрежението в духовното си измерение!
Но тя е част от нас и във физическото ни Човек.
Физически Волята ни се намира в областта на слъчевият сплит, откъдето създава Напрежение на Силите ни.
Давам пример сравнение с душата ни, която пък във физицеското си измерение се намира в Сърцето ни, кръв и кравоносни органи-Система, у всеки един от нас.
Изразните ни средства като: "Живей от душа, живей по сърце" са едно и също нещо, в двете измерения...

Простото обяснение е ЗАКОН: "Силата, без напрежение е в покой! Силата е право-пропорционална на напрежението/ВОЛЯ/, обратно-пропорционална на Съпротивлението, и зависи от естеството на проводника." /аз, ти, те и всички други/
Няма еднозначно обяснение за Волята!

...Волята???? Дадох сложното за разбиране,за Волята в което ще забележиш Парадокс-влез в него, там е точният отговор на въпросите ти.

Изключително интересна и полезна тема, защото е за нас е не вън от нас.

А какво е Вярата, оказва ли напрежение върху волята ни, с цел да ни оказва напрежение?
А тя къде се намира, от къде идва тя у нас????

Нямам повече време, пригатвям джибрите, обичам те!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Волянови [re: alisalisa]  
Автор samson (Оня)
Публикувано20.09.25 13:09

"ТЦ, нямам воля. Ако имах, щях да си наложа да проституирам с подходящите мъже, които да ме подсигурят с много по-високи житейски резултати - материално благополучие, социално и кариерно положение и прочие общоприети белези за житейски успех."

Точен отговор, показващ ни откъде иде цялото ни нямане на "високи" житейски резултати. !
И ние сме така

Моята секс И.И кукла, ми отказа секс, с думите: "Не мога, нямам ток"....и хукна да бяга и аз я гоня с : "Мамка ти , да си правим секс, за което си предназначена, нямаш ток, а да ми бягаш не мога те настигна, имаш ток?"!

На теб колко ток ти трябва, Воля!
На Олимпияда за дълго бягане ли ти е нужно?
Кого трябва да надбягаш, че теб никой не те стига, с обиколки се напред, имаш не е като да нямаш...ти се кефя , си ни се кефя, но ти си ми специална

Тема Re: Волянови [re: alisalisa]  
Публикувано20.09.25 14:12

А трябваше, щом не си доволна от житейските и материалните си резултати и размишляваш какво е трябвало да направиш, но си нямала воля.

Автор samson (Оня)
Публикувано20.09.25 15:02

"...но си нямала воля."
Имала е ВОЛЯ-да бяга

Редактирано от samson на 20.09.25 15:03.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.