|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
знае ли някой от личен опит
|
|
| Автор |
snowprincess (invisible) |
| Публикувано | 06.09.25 11:39 |
|
|
или от приятели как става това
виждала съм го във филм
прочетох веднъж във фб, че и българи са го правили
раказваха си спомени как са обиколили много страни
интересувам се от подробности
досега не сме давали имоти под наем
само на приятели съм давала ключове по месец да живеят без да плащат
но знам, че и техния дом е отворен за мен
странно и любопитно ми е когато са непознати
бих пробвала
един месец в жилище някъде по света срещу месец в мое
търся съвети как да го направя
или сайт където да се регистрирам
в букинг не съм виждала тази форма на размяна на жилища
Да заминеш на ваканция лятото, разменяйки жилището си, това се е превърнало изцяло в начин на даване на подслон, който предлага най-разнообразни предимства: ниска цена, многобройни и лесно достъпни дестинации и т. н., пише френското издание LeFigaro.fr.
Французите се пристрастяват все повече и повече да заменят жилищата си, независимо дали къщи или апартаменти, за да излизат във ваканция и да си правят екскурзии. Свидетелство за това е нарастващият брой на интернет сайтовете,които позволяват да се консултирате или да преглеждате обявите за смяна на жилището.
Принципът е простичък: Докато вашите гости се възползват от вашата къща, апартамент или вила, вие прекарвате вашата ваканция в тяхното жилище. "По този начин можете да отидете почти навсякъде във Франция, Европа или дори в останата част от света, благодарение на тази размяна на жилището", обяснява Родолф Наржо, създателят на един от много малкото безплатни интернет сайтове за размяна на жилище безплатно: Switchome.org. В нашия сайт имаме много обяви във Франция, Северна Америка, Европа. Един много прост и икономичен начин да си направите ваканция дори в най-отдалечените дестинации. Когато ние работим по този начин, количеството на ваканциите на различни места по света се увеличава, споделя още Наржо. Благодарение на икономиите, реализирани именно чрез размяната на жилища, бюджетът, предвиден за свободното ви време е двоен, а комфортът е такъв, сякаш сте си у дома.
Как обаче да се доверите?
Въпреки всичко, задават се хиляди въпроси от хората, решили да заменят жилището си. В какво състояние ще намеря къщата си, като се прибера? Дали ще липсват ценни предмети? Дали жилището ми няма да е напълно обрано?
Лицата, които отговарят за размяната на жилища ще ви обяснят, че такива въпроси няма защо да задавате. Преди да размените къщата или апартамента си, трябва да подготвите къщата си за хората, с които искате да направите размяната. След няколко месеца на приготовления се получава добра комуникация между двете страни, обяснява Родолф Наржо. Хората се опознават и това изгражда доверие между тях, което не им позволява да се страхуват за имота си. Двете семейства имат правото да прекратят размяната всеки един момент, ако познанството и комуникацията между тях не вървят.
"Размяната на жилище е състояние на духа, желание и нужда да откриеш нови хоризонти, да се научиш да опознаваш хората и местата", обяснява още Наржо. Например, докато приготвяте жилището си за вашите гости във вашия регион, съберете информация за туристическите забележителности, които те биха могли да разгледат, отбележете добрите ресторанти и пригответе къщата си за вашите гости така, че да се чувстват уютно във вашия дом.
Размяната на жилище не е някакъв странен феномен. От 50-те години насам това явление е започнало в САЩ и Канада. Във Франция размяната на жилище започва да става доста популярна през 2000 година, когато се появяват и интернет сайтовете, които дават възможност това да става лесно и достъпно, пише още LeFigaro.fr.
Снимка: LeFigaro.fr
| |
|
|
|
Какво ли не измислят либерално мислещите…
“Тази игра не ми харесва” - фраза от една готина реклама ми идва наум!
Аз не бих го направила. Еднакво неприятно би ми било и аз да живея в нечия къща, и непознат да се завира във вещите ми.
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
Редактирано от UnicaDonna на 06.09.25 14:33.
| |
|
|
|
Ако толкова ми се отива някъде просто отивам и си покривам разходите като поп за хотел и т.н. каквото е нужно. Не си падам по подобни неща. Не бих пуснал в къщата си хора, които не познавам. Няма шанс просто. В домът си допускам само близки хора и приятели - без никакви изключения.
| |
|
|
|
Абсолютно съм сигурна, че това никога няма да го разбера от личен опит.
Но на теория одобрявам. Като във филма, супер им се получи.
| |
|
|
|
виждам, че и двамата с Уни сте против
но аз не мисля да пускам непознати в дома си
просто имаме обзаведени имоти, които стоят празни
единият е апартамента на родителите ми
махнала съм вещите им
тази година две приятелки живяха там
едната прави баня и за 10 дни докато имаше майстор в тях се премести в моя апартамент
другата наследи апартамент от нейните родители и почна голям ремонт
дойдоха си от Германия за месец, тя в нас, мъжът и свекърът в нейния апартамент, а той като строителна площадка
| |
|
Тема
|
Re: знае ли някой от личен опит
[re: esti]
|
|
| Автор |
snowprincess (invisible) |
| Публикувано | 06.09.25 15:54 |
|
|
не мога да разбера защо имам вътрешна съпротива да даваме под наем или да продаваме
и стоят необитавани
за временно да пусна приятели нямам проблеми
дори в момента на Бяла имам роднини дошли за септеврийското море на почивка
не знам дали ще разбера от личен опит какво е да пусна непознати в имота си
просто проучвам дали някой знае
| |
|
|
|
аз бих могла да живея в нечия къща на брега на океан или езеро
размечтах се
| |
|
|
|
Ако имаш свободни апартаменти - давай ги под наем. Може да не са луксозни и наемът да не е бомбастичен - ще спасиш някои хора с по-скромни доходи и ще си спестиш плащане на разноски.
И аз имам такива, но не само че не са изпразнени от вещи, ами и още мъкнем в тях ненужни наши…
На варианта, който описваш - намирам и един практичен “дефект” - трябва май да си съвпаднеш като време на отпуск точно с времето на този, с когото ще се разменяш? Или лошо съм разбрала?
| |
|
|
|
с всеки мога да си съвпадна, защото в нашите никой не живее
| |
|
|
|
с всеки мога да си съвпадна, защото в нашите никой не живее
Така е, твоето не същата инициатива “в чист вид”.
Но и не виждам смисъл някой да има свободни апартаменти и да ги държи празни с цел веднъж - дваж годишно да се размени с някого, за да отиде в неговото жилище и да спести някой лев… И да пусне в къщата си пак чужди хора, но тукашните наематели поне сключват договор черно на бяло, избираш си ги, получаваш личните им данни… онези - каква сигурност имаш за тях?
(Освен ако са западноевропейци и по презумпция смяташ, че можеш да им имаш доверие! )
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|