Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:47 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Благодарите ли за подаръци?  
Автор Bezsynna (Гераскова)
Публикувано03.09.25 14:55

За втори път ми се случва да мисля, че някой ми е загубил подаръка. Дотолкова не си представям да не се каже съвсем нищо. И в двата случая не сме били в домашна обстановка, човекът е видял какво съм подарила когато вече не сме били заедно. Но сме се виждали след това и нито дума. Вие намирате ли за нужно да казвате нещо или не?

* * *
Кучетата си лаят, керванът си върви!!

Тема Re: Благодарите ли за подаръци?нови [re: Bezsynna]  
Автор T a n y a (Таня)
Публикувано03.09.25 15:44

Да, благодаря!

Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано03.09.25 19:02

Винаги благодаря.

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано03.09.25 19:05

Когато получи подаръка, човекът благодари, нали?

Автор parvaty (усмихната)
Публикувано03.09.25 23:18

Знаеш ли.. доста трудно ми беше да свикна с фактът, че тук подаръка се отваря веднага пред човека, който го подарява.
Може да сме 10 човека на празника - на всеки един подаръка се отваря на място, преглежда се и се оценява с благодарности от получателя ..
Дълго време се чудех защо е така.. и ако не беше темата ти сигурно нямаше и да си отговоря, все си го числях към “особеностите на нацията”.. но, ето, че да..

има смисълът в което казваш.
Аз на твое място бих попитала “харесаха ли ти обиците?”, или каквото там съм подарила.. (ама последно подарих такова и моята приятелка веднага отвори кутийката, видя ги и каза, че много й харесват. Не съм я видяла да ги носи.. но то си е нейна работа).
И така няма да го мислиш повече. Още повече, че подаръкът обикновено върви с касовата бележка, така, че, човекът да може да си го смени, ако не му хареса ..

Автор samson (Оня)
Публикувано03.09.25 23:36

"Вие намирате ли за нужно да казвате нещо или не?"
На кого да кажем?

Аз не пропускам да изказвам благодарност от сърце.
Примерно, всяка вечер преди лягане, не спирам да изкаазвам благодарност,че имам бели завивки и възглавница, и че не сппя в бомбо убежище като майка прегърнала двете си деца?!

А ти ако говориш за парцалки, и това го правя!?

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано03.09.25 23:37

Не помня някога да съм получавал "благодаря" за подарък, без значение от стойността и дали е красиво. Веднъж даже подарих едно много хубаво златно колие... Май свърши на боклука. И те така, вече не подарявам нищо и на никого, дгд и вгз. Едно пликче с парички за детето на братчедката да си купи нещо 2 пъти годишно, за коледа и за рд, и толкоз.

Тема А иначе е това:нови [re: Bezsynna]  
Автор samson (Оня)
Публикувано03.09.25 23:45

За обидените от неблагодарност, и всичко друго :

„Аз съм един толкова важен пуяк, че не мога да позволя някой да постъпва според своята природа, ако тя не ми харесва. Аз съм толкова важен пуяк, че ако някой е казал или направил нещо не както аз съм очаквал – аз ще го накажа с обидата си. О, нека види колко е важно това – моята обида! Нека да я получи като наказание за своята „простъпка". Та нали съм един много много важен пуяк!

Аз не ценя своя живот. Толкова много недооценявам живота, че изобщо не ми е жал да изхабя безценното му време за обида. Ще се откажа от минута радост, от минута щастие, от минута шеговитост, защото смятам, че е по-добре да използвам тази минута за обида. И ми е все едно, че тези минути стават все повече и се превръщат в часове, часовете – в дни, дните – в седмици, седмиците – в месеци, а месеците – в години. Не ми е жал да опропастя своите години и да ги прекарам в обида – та нали не ценя своя живот.

Аз съм много уязвим. Толкова съм уязвим, че съм принуден да пазя своята територия и да отговарям с обида на всеки, който ме е настъпил. Ще закача на челото си бележка „Внимание! Зло куче" и нека само някой се опита да не я забележи. Ще заградя своята уязвимост с високи стени и изобщо не ми пука, че през тях не се вижда какво се случва навън. Нали моята уязвимост ще бъде в безопасност!

С удоволствие правя от мухата слон. Ще взема тази полуумряла муха на чуждата грешка и ще отреагирам с обида. В дневника си ще напиша не колко е прекрасен светът, а колко подло са постъпили с мен. Няма да разкажа на приятелите си колко ги обичам, а цялата вечер ще посветя на това, колко дълбоко са ме обидили. Ще ми се наложи да влея в мухата толкова много чужди и свои сили, за да се превърне тя в слон. Мухата много лесно можеш да я разгониш или дори да не я забележиш, но да не видиш слона е трудно. Ето защо предпочитам да правя от мухата слон.

Аз съм нищ. Толкова беден, че не мога да намеря в себе си и капка великодушие, за да простя, капка самоирония – за да се посмея, капка щедрост – за да не забележа, капка мъдрост – за да не се вкопча, капка любов – за да приема. Аз просто нямам тези капки, та нали съм силно ограничен и много беден“.

Това лекувало обидените от неблагодарност...така прочетох!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Благодарите ли за подаръци?нови [re: parvaty]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано04.09.25 00:02

Знаеш ли.. доста трудно ми беше да свикна с фактът, че тук подаръка се отваря веднага пред човека, който го подарява.
Може да сме 10 човека на празника - на всеки един подаръка се отваря на място, преглежда се и се оценява с благодарности от получателя ..

Че то не се ли прави така по принцип?

Тема Re: Благодарите ли за подаръци?нови [re: parvaty]  
Автор Bezsynna (Гераскова)
Публикувано04.09.25 01:02

Тук в общия случай когато се празнува навън, подаръците се приемат и събират, но не се отварят. Аз обичам да си поглеждам нещата, много обичам подаръци. Ако е здраво опаковано или държат да е изненада, моментално ще се обадя когато си го отворя. Не помня някой друг да си е отварял подаръците на място в ресторант, обичайно е да не се отварят. А обичаят при вас както разбираш, си е направо за мен.

Не съм си кръстила хубаво темата, то кой ще каже не. Надявах се от двете изречения да става ясно, че се чудя на липсата на реакция, не е като да чакам възхити и благодарности, ти си ме разбрала. Ако не ми беше хрумнало, че в купчината пакетът може да е забравен или даже откраднат, нямаше да се чудя дали да питам или да не питам. Не го е харесала, не го е оценила, не смята за нужно да ми казва нищо, ами добре. Ще ми е криво за известно време и следващия път няма да се старая. Сега ми е тъпо да не знам зарадвала ли съм я, уцелила ли съм, нищо. *Тук малка редакция, че пак може да съм неясна. За две мои приятелки става дума, отдавна сме близки и си ги обичам, за първата що-годе имам обяснение, за втория случай се чудя повече. От средно чужд човек не бих очаквала да звъни, да ми пише и въобще специално да отбелязва. Но като е някой близък, започваш да се чудиш.

А иначе за последното ми подарено нещо си казах директно, че ще го нося вкъщи, защото няма начин да изляза в оранжево. На приятелка може и така. Посмяхме се и какво. Всеки има неща, които не носи. Както и да е. Аз като не мога никога да пропусна да отбележа, че съм си видяла подаръка и ми е приятно, все ще се изненадвам когато някой не прави така.

* * *
Кучетата си лаят, керванът си върви!!

Редактирано от Bezsynna на 04.09.25 01:24.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.