|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Моят вариант. Документиран 2013 г.
| |
|
Две в едно. Джолан, но и боб.
:-)
Мерси от мен, приятно и за четене, и за гледане, че даже и аромат долових (в 11:20 закуската е вече спомен, а обедът - надежда)
Имам два въпроса:
Колко ти платиха от Дерони и какво представлява чеизът на щерката?
| |
|
Неподходящ сезон.
_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.
| |
|
Колко ти платиха от Дерони Нали знаеш вица :
а тебя деньги дали?
Дали, дали, к"р дали.
Гады, а мне деньги дали
простете "руския ми"
и какво представлява чеизът на щерката?
Това си е наша закачка. Този гоблен щерката го бродира по Ръчен труд в 7-ми клас. Е, започна го и до там, докъде е, така си остана. Нооо, аз бях си решила, да го довърша за чеиза й. Не успях, така си остана. Мисля, да го изровя и да опитам за чеиза на внучката
| |
|
Ти като брат ми. Казал една вечер на снаха ми, че му е прияла юфка за закуска. А тя почуда го погледнала като паднал от марс: Юфка, юфкааа? Това е зимна закуска, каква юфка на сред лято.
за хубавата хравя няма сезони, с изключение на кисело зеле посред лято.
Този джолан е нправен на 21 август 2013 г. Скоро правих чомлек кебап, с джолан.
Ядем си, не ни пречи!
| |
|
| |
|
Шса прекръстя и шси плюя в пазвата!
Тя, женицата, наготвила манжичка и повече писала, отколкото готвила.
Абе, става за ядене, ама чак пък цяла тема...
п.п. в една съседна, дето се изсилваш с тюрлюгювеч със свинска рибица, сигур в гърне и на фурна, що твърдиш, че друго, освен рибица не ползваш от прасето, а тук ни замерваш със свински джолани?
По тях има кокали, сухожилия, кожи и тлъстини. Те фърлят ли се?
А с остатъчния бульон от вареното свинско кокалесто, кожесто и свинкомазно що се вари точно пък боб?
п.п.п. "идеята да е печен джолан, а не варен" силно ми убягва, след като си го пребила от варене - технологиите на готвене са съвсем различни.
п.п.п.п. кой идиот, дето се бие в гърдите, че е фен на безотпадните кулинарни технологии, бели моркови за готвене и фърля обелките?
В заключение: манжичката става за изядане, няма да я върна, ако съм на гости.
Но посмъртно не бих си причинила такъв слугинаж и съсипия на матриала като работеща дама. Еле пък да храня фамилията с него - разделно.
Като готвиш с часове свинска мръвка за разделен резултат и наяждане, без картофи, без ориз, щото не може, барем му отпусни душата със зеленчуци, ма, жено. Има поне още 5-6, които идеално ще ти легнат в тавата и ще ти доовкусят вареното месо /дето било печено/. Без зорлем да пробутваш за гарнитура сурови краставици и домати към гювеча - тях пък защо?
А настъргания кашкавал върху импровизирания винен свински полукебап на фурна - защо?
Нерде-нерде.
И според разделното хранене, крайният резултат се яде без хляб. Пък ти си сварила и запекла некво свинско с тлъстините, масло, малко задушени морковчета, лук, гъбки във винена чорба, донашляпала си му мазния кашкавал отгоре и сичката тази мазноч и ароматна течност от готвенето паднали на дъното. Няма ориз, картоф да ги поеме, с хляб не мож ги отопи - забранено е, въглехидрат! Или го кусаш с лъжица, или го хвърляш.
Аджамийска раота.
| |
|
Ненаяли се...
_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.
| |
|
"Неподходящ сезон. "
Също и за чер хайвер , както и за Бял европейски трюфел (цена около 14000 лева за кг)!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Това, което правя е онова, което моята приятелка е пожелала да й напиша.
Всичко друго е резултат на това, че пак си с гъза нагоре, както оликновено.
Темата е ей така, заради чеиза, най вече
П. П. краставицата не е гарнитура, а салата за ракия.
Учила съм се от едни от най-добрите готвачи в София в едно от елитните заведения, Ропотамо, по онова време.
Липи, обичам бе душо, нищо че си лимонена. Отвори таз душа бе жено, що все с рогата, нали имаш чувство за хумор, имаш колкото мумията на тутанкамон
.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|