Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:18 23.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Джоланнови  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано29.08.25 11:16



Моят вариант. Документиран 2013 г.





Тема Re: Джоланнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор Green Light ()
Публикувано29.08.25 11:24



Две в едно. Джолан, но и боб.
:-)
Мерси от мен, приятно и за четене, и за гледане, че даже и аромат долових (в 11:20 закуската е вече спомен, а обедът - надежда)

Имам два въпроса:
Колко ти платиха от Дерони и какво представлява чеизът на щерката?





Тема Re: Джоланнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано29.08.25 11:39



Неподходящ сезон.



_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Тема Re: Джоланнови [re: Green Light]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано29.08.25 12:02



Колко ти платиха от Дерони Нали знаеш вица :

а тебя деньги дали?
Дали, дали, к"р дали.
Гады, а мне деньги дали


простете "руския ми"

и какво представлява чеизът на щерката?


Това си е наша закачка. Този гоблен щерката го бродира по Ръчен труд в 7-ми клас. Е, започна го и до там, докъде е, така си остана. Нооо, аз бях си решила, да го довърша за чеиза й. Не успях, така си остана. Мисля, да го изровя и да опитам за чеиза на внучката



Тема Re: Джоланнови [re: ad miral]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано29.08.25 12:06



Ти като брат ми. Казал една вечер на снаха ми, че му е прияла юфка за закуска. А тя почуда го погледнала като паднал от марс: Юфка, юфкааа? Това е зимна закуска, каква юфка на сред лято.

за хубавата хравя няма сезони, с изключение на кисело зеле посред лято.
Този джолан е нправен на 21 август 2013 г. Скоро правих чомлек кебап, с джолан.

Ядем си, не ни пречи!





Тема Re: Джоланнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор Green Light ()
Публикувано29.08.25 12:06







Тема Re: Джоланнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано29.08.25 12:06



Шса прекръстя и шси плюя в пазвата!
Тя, женицата, наготвила манжичка и повече писала, отколкото готвила.


Абе, става за ядене, ама чак пък цяла тема...

п.п. в една съседна, дето се изсилваш с тюрлюгювеч със свинска рибица, сигур в гърне и на фурна, що твърдиш, че друго, освен рибица не ползваш от прасето, а тук ни замерваш със свински джолани?

По тях има кокали, сухожилия, кожи и тлъстини. Те фърлят ли се?
А с остатъчния бульон от вареното свинско кокалесто, кожесто и свинкомазно що се вари точно пък боб?

п.п.п. "идеята да е печен джолан, а не варен" силно ми убягва, след като си го пребила от варене - технологиите на готвене са съвсем различни.

п.п.п.п. кой идиот, дето се бие в гърдите, че е фен на безотпадните кулинарни технологии, бели моркови за готвене и фърля обелките?

В заключение: манжичката става за изядане, няма да я върна, ако съм на гости.
Но посмъртно не бих си причинила такъв слугинаж и съсипия на матриала като работеща дама. Еле пък да храня фамилията с него - разделно.
Като готвиш с часове свинска мръвка за разделен резултат и наяждане, без картофи, без ориз, щото не може, барем му отпусни душата със зеленчуци, ма, жено. Има поне още 5-6, които идеално ще ти легнат в тавата и ще ти доовкусят вареното месо /дето било печено/. Без зорлем да пробутваш за гарнитура сурови краставици и домати към гювеча - тях пък защо?
А настъргания кашкавал върху импровизирания винен свински полукебап на фурна - защо?
Нерде-нерде.

И според разделното хранене, крайният резултат се яде без хляб. Пък ти си сварила и запекла некво свинско с тлъстините, масло, малко задушени морковчета, лук, гъбки във винена чорба, донашляпала си му мазния кашкавал отгоре и сичката тази мазноч и ароматна течност от готвенето паднали на дъното. Няма ориз, картоф да ги поеме, с хляб не мож ги отопи - забранено е, въглехидрат! Или го кусаш с лъжица, или го хвърляш.

Аджамийска раота.



Тема Re: Джоланнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано29.08.25 12:08



Ненаяли се...



_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Тема Re: Джоланнови [re: ad miral]  
Автор samson (Оня)
Публикувано29.08.25 12:15



"Неподходящ сезон. "


Също и за чер хайвер , както и за Бял европейски трюфел (цена около 14000 лева за кг)!



Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Джоланнови [re: alisalisa]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано29.08.25 12:17



Това, което правя е онова, което моята приятелка е пожелала да й напиша.

Всичко друго е резултат на това, че пак си с гъза нагоре, както оликновено.

Темата е ей така, заради чеиза, най вече




П. П. краставицата не е гарнитура, а салата за ракия.

Учила съм се от едни от най-добрите готвачи в София в едно от елитните заведения, Ропотамо, по онова време.

Липи, обичам бе душо, нищо че си лимонена. Отвори таз душа бе жено, що все с рогата, нали имаш чувство за хумор, имаш колкото мумията на тутанкамон
.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.