|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
такса при личен лекар
|
|
Автор |
NUT (старо куче) |
Публикувано | 27.08.25 17:12 |
|
искат да стане 11лв - тия луди ли са?!
не стига че и за направление и рецепта си плашташ...и аре и това дръвце 11лв:(((
някой чул ли е нещо по това искане на личните лекари?
направо е ад под небето ако се наложи да ходиш по специалист лекар - с направление чакаш мин месец ако е добър и ако е спешно си плащаш като поп частен преглед и така при всеки следващ...
ами лечение??? лекарствата са с цени за милионери...пълен кошмар!
и сега искат таксата при личните лекари да е 11лв - на какво основание?!
та заплатите и пенсиите не мърдат баси мизерията!!!
| |
|
здрасти Нут. за направление и рецепта не се плаща. Категорично. Плащаш си таксата и толкоз. Аз вече съм на 1 лев, пенсионерска такса.
за специалист-така е, чакаш. но, това си го правим ние, пациентите. Като е казано, че еди кой си е супердоктор и юруш на маслинките. Има чудесни специалисти и без да чакаш месец, защото пък направлението важи за толкова, за 1 месец, с някои изключения като мамография, примерно.
Друго не мога да коментирам.
Да допълня, че лекарствата за кръвното си ги купувам аз. Не за друго, а щото ми писна на три месеца да ходя при личната да ми поднови рецептата, сякаш кръвното вече ми е като на младенец.
| |
|
А, Нут, дай линк за тези 11 лева, моля!
| |
Тема
|
Re: такса при личен лекар
[re: NUT]
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 27.08.25 17:43 |
|
Браво, Нут! Щях да пускам такава тема…малко им е на идиотите, че сме най- болната и умираща нация, сега това ще се умножи многократно!
11 лева са ОГРОМНА СУМА за стотици хиляди българи!
Има един нагъл дебелак, д-р Брънзалов, той си разрешава многократно да обявява в ефир как един маникюр струвал 50 лв, и безобразие било докторските такси да са толкова ниски!
А мойта приятелка докторка за която често споменавам тук, ми е казвала, че джипитата “лежат върху пари”…
Някой да знае защо джипитата са освободени от задължението да издават касови бележки и да плащат данъци върху приходите от потребителските такси и всички други такси, които събират кеш?
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
Тема
|
[re: NUT]
|
|
Автор |
741 () |
Публикувано | 27.08.25 18:17 |
|
Преди таксата беше 1% от минималната заплата. През 2012 я заковаха на 2.90 и оттогава не е пипана. Оттогава минималната заплата се вдигна 3-4 пъти, от 290 на 1077, таксата си стои същата.
Опитвал съм да оставям на джипито повече, тя обаче упорита, връща и настоява да си вземеш рестото.
| |
|
За трите месеца - и добро е и не е. И аз бях дълги години на три месеца. Кръвна картина, личният ме вижда, дава рецепта , ако е нужно внася корекции. Сега, гледам, ми дали 5 пъти подновяване, купуване на същата рецепта. Хубаво, няма да губя време, но хапчетата май ще ги вземам на магия ? Дали същите дози са подходящи, дали по-малко или повече, на магия.
| |
Тема
|
[re: UnicaDonna]
|
|
Автор |
741 () |
Публикувано | 27.08.25 18:27 |
|
Предполагам зависи как работи. Свободните професии не са длъжни да имат касов апарат. Ако се регистрира като фирма, трябва да има. И едните, и другите дължат данъци върху взетото.
Твоята приятелка що не вземе да стане джипи, да легне и тя върху пари. Чуждата ливада винаги е по-зелена.
| |
|
да, тема за размисъл. но за три месеца няма как да си нормализирам кръвното. въпреки, че: това което знам е, всяка клетка се обновява за три месеца, следват три месеца пауза, през която "помнят". Но, това е за билковите добавки, т.е. два пъти в годинита по три месеца. Химията е друга работа
| |
|
Отдавна трябваше да ги вдигнат тези такси!!!
1 (ЕДИН) лев за голяма отговорност...
Голяма обида е този лев. Затова има недостиг на джипита. Намаляват. Ще изчезнат в един момент.
Били се къпели в пари... Кой нормален човек се отказва от такава перспектива?!
Щастието идва при веселите!
| |
Тема
|
[re: 741]
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 27.08.25 19:30 |
|
Твоята приятелка що не вземе да стане джипи, да легне и тя върху пари. Чуждата ливада винаги е по-зелена.
Мойта приятелка е вътре в нещата и има КОНКРЕТНИ НАБЛЮДЕНИЯ. Не си дрънка общи приказки в клубове. Когато каже нещо от системата - знае какво казва. а кой какъв Е или е СТАНАЛ... може да я посъветваме да стане и министър. Там ще изкарва още повече. Или да се включи в някое НПО, хрантутено от Америка за България". Най-добре.
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|