Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:20 25.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема за ранобуднитенови  
Автор 741 ()
Публикувано12.08.25 10:04

От тази сутрин, Венера и Юпитер заедно. И следващите дни ще се виждат, макар и вече пораздалечени. Който има чист изглед на изток ниско над хоризонта и се буди рано, може да се пробва. Като бонус, сега е максимум на Персеидите и в добавка имаше няколко падащи звезди, ама те с телефон не се хващат.

Тема Re: за ранобуднитенови [re: 741]  
Автор samson (Оня)
Публикувано12.08.25 10:35

А на снимката кое е Венера и кое Юпитер-в ляво дясно, голямо-малко?
Венера е красавица, а Юпитер е Тежкар.
И двете планети са най-добре видими за нас.

Какво казват астролозите за такава среща?

...В астрологията тригонът е ъгъл от 120 градуса между две планети, който се счита за хармоничен и благоприятен. Планетите, които участват в този аспект, "работят заедно", подсилвайки своите положителни качества. Венера управлява любовта, взаимоотношенията, изкуствата, естетиката и удоволствията. Юпитер символизира разширението, късмета, моралните ценности и духовното израстване. Когато тези две планети взаимодействат чрез тригон, те създават вълшебна синергия, която засилва чувството за радост, вдъхновение и желание за споделена хармония.

Силно изразени на 20.08.2025г.

Интересно е да видим как това се случва във време когато светът ни е във война?

Лично мен ме интересува развитието на пенсионната система по времето на този звезден съвпад!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: за ранобуднитенови [re: samson]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано12.08.25 11:41

в съвпад са. не са в тригон

при това пълен съвпад.

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Автор Green Light ()
Публикувано12.08.25 11:44

В римския вариант Венера и Юпитер се падат леля и племенник. Красотата е лелята на Мъдростта.
(Има вариант и с безаразборната любов vs раздразнителната старoст, но това не е за нас)

Нямам изглед на изток, уви!
:-)

Автор Kama Sutra (Ястребовски)
Публикувано12.08.25 11:33

Мернах ги оня ден сутринта над морето в Ахтопол и определено ми направиха впечатление.

Автор T a n y a (Таня)
Публикувано12.08.25 11:48

Благодаря!

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано12.08.25 12:04

За Персеидите трябва по-тъмничко вечер и в околността. Градското светлинно замърсяване много пречи.

Тема Re: за ранобуднитенови [re: alisalisa]  
Автор Green Light ()
Публикувано12.08.25 12:48

То вече не "градско" а "повсеместно" трябва да го наречем това светлинно замърсяване. С тези вили, каравани и тути кванти, пък с тези достъпни фотоволтаици, само вътре в старата ми шапка няма лампи.

Преди десетина години с Бейби лежахме на едно одеало на поляната пред вилата и гледахме звездното небе поне един час. Па и повече. Днес е като да легнеш на Стамболийски. Обмислям веранда, която някак да закрива светлината отдолу

От съседи, но не само - аз също взех да го произвеждам това замърсяване - едно водопадче изобретихме та то светна...
Отделно градинското осветление, колкото и рядко да го включваме напоследък.

Ще се крием по покривите вече.

П.П. На обла форма го докарах, на жилище също, само една перка на гърба ми трябва и съм готов.

Обичам и бонбони...

Тема Re: за ранобуднитенови [re: Green Light]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано12.08.25 14:12

Тва сега с кръглата форма кво беше!?

Да не можем да си те представяме висок, строен и гиздав хубавеляк Green Light ли!

Не е хубаво така, не правиш добре, ако и всички да обичаме Карлсон

Автор e ta (7.62)
Публикувано12.08.25 15:10

Който има чист изглед на изток ниско над хоризонта

Имам, ама баш там ми е щръкнал Альоша и ми закрива целия Юпитер и всичката Венера

Той на кого и за какво ли не пречи напоследък ...

Редактирано от e ta на 12.08.25 16:23.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.