|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Тема за култура: "Голямото нощно къпане"
|
|
Автор |
aiumi () |
Публикувано | 14.07.25 22:20 |
|
филм от 1980г. - на Бинка Желязкова.
Не го бях гледала до оня ден, когато го "даваха" по БНТ. Много особен филм, и интересно, че не намерих никакви ревюта - нищо, само някакви резюмета на съдържанието, а това не е филм, чието въздействие може да се преразкаже.
Той не е просто един сюжет, а нещо като 3D изображение, което се получава, след като се натрупат всички моменти.
Сега, да не излезе нещо, че го хваля, истината е, че не е особено приятен за гледане, в началото гледах с лека досада, после с все по-нарастващо отвращение (има няколко наистина гнусни моменти), но все пак, нещо ме накара да го изгледам докрая и постепенно получих тримерното изображение :):) Чак се изненадах.
Ще ми е много интересно, ако някой тук го е гледал, да сподели впечатления и усещания :)...какво беше киното едно време, какво е искал да каже автора, как го е казал, такива неща...
| |
Тема
|
Re: Тема за култура: "Голямото нощно къпане"
[re: aiumi]
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 14.07.25 22:42 |
|
Ще ми е много интересно, ако някой тук го е гледал
Боже…колко сте млади…
Ако….Навремето просто гледахме ВСИЧКИ български филми. Разтърсващ беше - само това помня.
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
Тема
|
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 15.07.25 00:50 |
|
Гледах го едно време като излезе по кината и ми беше толкова тегав, че дори съдържанието му не помня. За нищо на света не бих си го причинила отново, макар да съм се на слушала на ах-ох коментари оттогава.
За съжаление, нищичко не мога да споделя за това какво искал да каже авторът, явно, нито съм го разбрала, нито ме гризе любопитството да разбера.
| |
Тема
|
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
Koftia (форумист) |
Публикувано | 15.07.25 02:05 |
|
И ти като мен. Навремето, когато борбата беше да влезеш на кино без билет, и когато нямаше значение кой е филмът, успяхме да се вмъкнем и гледане един от филмите, дето са били само за ‘пълнеж’.
Структурата на кристала. Се казваше филмът.
Гогава, като деца, за нас остана паролата, за всяко нещо , трудно разбираемо, или изобщо неразбираемо…… Структурата на кристала.
След много години, с помощта на интернет и ютюб , намерих филма, погледнах го …….. и пак нищо не разбрах. Като възрастен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
parvaty (усмихната) |
Публикувано | 15.07.25 06:28 |
|
Вече изобщо не мога да гледам каквото и да било на тези скорости, на които е киното от преди 90-те…
Високи обороти и мисловна дейност, това харесвам . Сега гледам “Лъжи ме”, с Тим Рот - много ме кефи. Абсолютно брилянтен тип, сериал, идея, изпълнение.. Кеф!
Ама филм от 80-те??
Все едно да ме накараш пак да гледам “Челюсти”… то бавно и протяжно .. филма е класика, няма спор, но е много бавен.. (сетих се за този филм, като каза “нощно къпане”…).
П п. В Нетфликс пак пуснаха “Огледало с две лица”, с Джеф Бриджис и Барбара Стрейзън, виж него го гледам по няколко пъти. Много сладък филм, леко фантастика, но много задушевен ..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Green Light () |
Публикувано | 15.07.25 09:19 |
|
Толкова добре си успяла да опишеш това което си почувствала с това 3Д изображение, че ми събуди любопитството.
Не мисля, че съм гледал филм на Бинка Желязкова, макар че обичах българското кино. Йо-хо-хо, Всичко е Любов, Нощем с белите коне(то май е сериал ама карай), Лавина, Комбина (тук се увлякох по тандема Иван Иванов и Ваня Цветкова, любов наша ученическа)
Като се замисля, обаче, няма нито един иносказателен сред тях.
Вилна зона е иносказателен, обаче той пък не отговаря на тази финална 3Д картина като откровение.
Може да го загледам това Къпане. Срещнах го в програмата- май беше по БНТ, нали?
| |
Тема
|
[re: Green Light]
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 15.07.25 09:33 |
|
Не мисля, че съм гледал филм на Бинка Желязкова
Потвърждаваш възклицанието ми "Господи, колко сте млади"...
ВЕрно ли не си гледал даже "А бяхме млади"??? Или "Последната дума"? "Басейнът" поне, с Коста Цонев???
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tartarianeyes (Falcoperegrinus) |
Публикувано | 15.07.25 10:09 |
|
Гледала съм го.
Как сега да опиша чувството, нещо като "божеее, малко ли е усещането за безпътност и скука, та и филм да ми го вкарва в главата".
Запомнила съм един израз, таня шахова и... не си спомням другата актриса, обсъждат убавеца, на когото полската актриса правеше масажи:
"хубав, ама плужек"
"плужек, ама хубав".
Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022
| |
|
Не съм млада, но не съм ги гледала.
Но пък като хлапе съм гледала "кит", заедно с нашите. Нямаше на кого да ме оставят.
После, като ме питаха за впечатлението ми, казах, че "клеопатра" повече ми е харесал.
В деЦката градина това.
Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022
| |
|
Нещо мърда в паметта, някакви предателства, преследвани комунисти, злият полицай Гешев... има ли нещо такова?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|