Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:03 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тема за култура: "Голямото нощно къпане"  
Автор aiumi ()
Публикувано14.07.25 22:20

филм от 1980г. - на Бинка Желязкова.
Не го бях гледала до оня ден, когато го "даваха" по БНТ. Много особен филм, и интересно, че не намерих никакви ревюта - нищо, само някакви резюмета на съдържанието, а това не е филм, чието въздействие може да се преразкаже.

Той не е просто един сюжет, а нещо като 3D изображение, което се получава, след като се натрупат всички моменти.

Сега, да не излезе нещо, че го хваля, истината е, че не е особено приятен за гледане, в началото гледах с лека досада, после с все по-нарастващо отвращение (има няколко наистина гнусни моменти), но все пак, нещо ме накара да го изгледам докрая и постепенно получих тримерното изображение :):) Чак се изненадах.

Ще ми е много интересно, ако някой тук го е гледал, да сподели впечатления и усещания :)...какво беше киното едно време, какво е искал да каже автора, как го е казал, такива неща...

Тема Re: Тема за култура: "Голямото нощно къпане"нови [re: aiumi]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано14.07.25 22:42

Ще ми е много интересно, ако някой тук го е гледал

Боже…колко сте млади…

Ако….Навремето просто гледахме ВСИЧКИ български филми. Разтърсващ беше - само това помня.

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано15.07.25 00:50

Гледах го едно време като излезе по кината и ми беше толкова тегав, че дори съдържанието му не помня. За нищо на света не бих си го причинила отново, макар да съм се на слушала на ах-ох коментари оттогава.

За съжаление, нищичко не мога да споделя за това какво искал да каже авторът, явно, нито съм го разбрала, нито ме гризе любопитството да разбера.

Тема Re: Тема за култура: "Голямото нощно къпане"нови [re: alisalisa]  
Автор Koftia (форумист)
Публикувано15.07.25 02:05

И ти като мен. Навремето, когато борбата беше да влезеш на кино без билет, и когато нямаше значение кой е филмът, успяхме да се вмъкнем и гледане един от филмите, дето са били само за ‘пълнеж’.

Структурата на кристала. Се казваше филмът.

Гогава, като деца, за нас остана паролата, за всяко нещо , трудно разбираемо, или изобщо неразбираемо…… Структурата на кристала.

След много години, с помощта на интернет и ютюб , намерих филма, погледнах го …….. и пак нищо не разбрах. Като възрастен.

Автор parvaty (усмихната)
Публикувано15.07.25 06:28

Вече изобщо не мога да гледам каквото и да било на тези скорости, на които е киното от преди 90-те…
Високи обороти и мисловна дейност, това харесвам . Сега гледам “Лъжи ме”, с Тим Рот - много ме кефи. Абсолютно брилянтен тип, сериал, идея, изпълнение.. Кеф!

Ама филм от 80-те??
Все едно да ме накараш пак да гледам “Челюсти”… то бавно и протяжно .. филма е класика, няма спор, но е много бавен.. (сетих се за този филм, като каза “нощно къпане”…).

П п. В Нетфликс пак пуснаха “Огледало с две лица”, с Джеф Бриджис и Барбара Стрейзън, виж него го гледам по няколко пъти. Много сладък филм, леко фантастика, но много задушевен ..

Автор Green Light ()
Публикувано15.07.25 09:19

Толкова добре си успяла да опишеш това което си почувствала с това 3Д изображение, че ми събуди любопитството.
Не мисля, че съм гледал филм на Бинка Желязкова, макар че обичах българското кино. Йо-хо-хо, Всичко е Любов, Нощем с белите коне(то май е сериал ама карай), Лавина, Комбина (тук се увлякох по тандема Иван Иванов и Ваня Цветкова, любов наша ученическа)
Като се замисля, обаче, няма нито един иносказателен сред тях.
Вилна зона е иносказателен, обаче той пък не отговаря на тази финална 3Д картина като откровение.

Може да го загледам това Къпане. Срещнах го в програмата- май беше по БНТ, нали?

Тема Re: Тема за култура: "Голямото нощно къпане"нови [re: Green Light]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано15.07.25 09:33

Не мисля, че съм гледал филм на Бинка Желязкова

Потвърждаваш възклицанието ми "Господи, колко сте млади"...

ВЕрно ли не си гледал даже "А бяхме млади"??? Или "Последната дума"? "Басейнът" поне, с Коста Цонев???

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано15.07.25 10:09

Гледала съм го.
Как сега да опиша чувството, нещо като "божеее, малко ли е усещането за безпътност и скука, та и филм да ми го вкарва в главата".

Запомнила съм един израз, таня шахова и... не си спомням другата актриса, обсъждат убавеца, на когото полската актриса правеше масажи:
"хубав, ама плужек"
"плужек, ама хубав".

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: Тема за култура: "Голямото нощно къпане"нови [re: UnicaDonna]  
Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано15.07.25 10:28

Не съм млада, но не съм ги гледала.
Но пък като хлапе съм гледала "кит", заедно с нашите. Нямаше на кого да ме оставят.

После, като ме питаха за впечатлението ми, казах, че "клеопатра" повече ми е харесал.

В деЦката градина това.

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: Тема за култура: "Голямото нощно къпане"нови [re: UnicaDonna]  
Автор Green Light ()
Публикувано15.07.25 10:39

Нещо мърда в паметта, някакви предателства, преследвани комунисти, злият полицай Гешев... има ли нещо такова?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.